Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 24.1.2014 12:36:30
delila1986
Drage moje zenice, i stare forumašice i nove zelim da vas sve pozdravim od srca. Nije me dugo bilo na forumu, gotovo godinu dana, jer sam bila okupirana nekim privatnim stvarcicama, ali sam ponekad virnula na forum i bila uz sve vas koje su u postupku.
isfrustrurana sam ovim desavanjima oko klinike , zaista sramota. Zar sve što je u našoj državi dobro i kvalitetno moraju uništavati? ja sam pacijent Bahceci klinike, radila sam dva pokusaja ali nazalost nisu uspjela..bez obziraa, nikada ne bih mjenjala taj tim ni za sta na svijetu.
imam malo finansijskih problema, nadam se da cu ubrzo iznaci sredstva i ABD, eto mene ponovo u Bahceci
jedva cekam!!! prije nego sam na kliniku otisla, tri godine smo lutali kod ovih naših "stručnjaka", izdavala i pare i sve svoje vrijeme, zivce ali uzalud. Dali su mi cak i pogrešnu dijagnozu...niko me nije imao usmjeriti i reci da moj slučaj se jedino može riješiti putem Vantjelesne oplodnje jer se radi o necrospermiji (mrtvim spermatozoidima)..Uzas.... tacno sam potrosila toliko novaca da sam mogla jedan postupak više sebi priuštiti.. zato, puna podrška timu iz Bahceci klinike i nadam se da cu uskoro se pridruziti najboljim strucnjacima..jer nikome drugom ne vjerujem vise..
p.s. bila sam skoro kod naše trudnice iz Bahceci klinike...rodila je dvojke, masallah....curica i djecak...da ima dragi Allah Dz.s podari dobro zdravlje i sve ono što je najboljke za njih.i za roditelje njihove..pravi Božiji blagodat.. pozdravljam sve.....
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 24.1.2014 17:27:59
Nejra26
Pozdrav drage sve..
Sano kako napreduje stimulacija?Ima li folikula? Pročitala sam da imaš problem s apetitom, ja sam isto imala. Vjerovatno od gonala, jer ja čim sam počela s terapijom nisam imala apetit. Tjerala sam se jesti supe i voće. Mada je meni dobro došlo da skinem koji kilogram Ideš li u kliniku? Ima li doktora Umuta ili samo bude doktor Admir? Previše je priča, ja se nadam da će ova halabuka uskoro proći. Ja sad pijem kontacepciju da mi malo smiri jajnike, pa bih idući mjesec aBd trebala opet na transfer.
Dženy ima li tog ciklusa?? I meni je kasnio deset dana u decembru kad sam trebala postupak. Možda od stresa i uzbuđenja.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 24.1.2014 19:32:33
Nejra26
Znam i samoj mi je tako. Imaj strpljenja, doći će. Da nam aBd u februaru javiš da si .. Jel ti ovo prvi pokušaj? Ja u svom okruženju znam tri žene koje su iz prvog pokušaja zanijele u Bahceciju.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 24.1.2014 20:22:09
dzeny31
Jeste Nejra prvi put... Dugo sam se vrtila u krug kod raznih nasih "strucnjaka"... Taki su prosle 3,5 godine... Spontani, vanmatericna, ostala bez jajovoda... Mislim da od silnog stresa nemam vise ni ovulacije... Nalaz kod muza vise nego los... Eto sadvudis sto visene kupujem testove ;-)
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.1.2014 0:38:33
sana80
Nejra evo me... :)) guram... E ja sam za sada prezadovoljna sa njima, dace dragi Bog jos vise uakoro. Na folikulometrijama je uglavnom dr Admir bio, na zadnjoj je i dr Umut bio, jer ga je zvao daa se konsultuje i zajedno odluce o danu punkcije. A sam upoznala par zena tamo, sa kojima sam sada u kontaktu. Uglavnom su sve jako zadovoljne. gdje nam je Jakuta?
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.1.2014 15:27:34
jakuta
Drage moje evo i mene. Citam da je sana dogurala do punkcije,hvala Bogu. Ja muku mucim,zovem kliniku da me naruce u ponedjeljak na kontrolu,od srijede mi govore zovi sutra,sutra nazovem opet sutra.Danas zvala,kaze zovi sutra a sutra je nedjelja,kaze zovi na mob. Kaze mi sestra da najvjerovatnije od pon.pocinju sa redovnim radom,al mi nije jasno sto mi ne da termin. Imatel vi neke inf.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 26.1.2014 12:46:13
sana80
Evo Sane... :) juce sam imala punkciju, dobro sam prosla.. 6 foliiula bilo-5 jajasaca... ;) startovala sam sa utrogestanima, pa cekam sad poziv za transfer. Eto,dr Admir je rekao da ce gledatiako bude sve ok da to bude 5-i dan. Inacepunkciju mi je radila neka doktorica koja je isto iz grupacije Bahceci. Dr Umut je otisao na put negde. Sestra mi rece da ce ona vjerovatno raditi i transfer. Uopste se nisam oko toga zarbrinula iako sam vec navikla na dr Umuta. Oni su svi za 10. I ova je dr super. U kontaktu sam telefonom jos sa nekim zenama koje sam tamo upoznala, koje su is to juce punkciju imale pa cemo imati i te informacije. Jakuta kako si ti? Jesi uspjela dobiti dr Admira? Mozes mu i mail poslati. On odmah odgovara. Meni se cini da tamo sada sve normalno funkcionise.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 26.1.2014 17:39:13
jakuta
bravo sano Bit ce dobro i meni su vratili blaste peti dan,veca je vjerovatnoca trudnoce sa blastama. Suta ujutro zovem da vidim u koliko me mogu primiti. dzeni kako si ti? Ljubim vas i dajem podrsku kao i vi sto mene hrabrite
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 27.1.2014 10:48:07
mersudina 27
nesa veliki pozzz za tebe i tvog djecaka,bas ti hvala sto si se sjetila starih forumasica.Mi danas imamo punih osam mjeseci i masAllah dobro napredujemo.
Borimo se sa zubicima :) :) moji momcici su postali pravi mali vragolani,nema gdje ih nema.
Sta nam je sa nedzlom ,kako slusaju bebane,vidi ti nase Delile bas je lijepo sto si nam se javila ,
Jakuta cestitam,ako sam dobro upratila kod tebe su blizanci super masAllah
svim ostalim zenicama od zelim da uspiju u svojim namjerama i da sto prije ostanu trudne.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 27.1.2014 11:27:03
sana80
Zvali me jutros. Bile su 4 zrele js, a jutros imamo 3 embriona. Zvace prije transfera. Nadam se da ce ove 3 biti " poslusne i zilave"... Uh, na iglama sam.. Jakuta, jesi li uspjela da zakazes termin? Koliio ste vi imali embrija? Jel ono 4?
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 27.1.2014 20:08:34
Nejra26
Sano super... baš sam sretna zbog tebe. Proći će hairli i transfer. I držim fige da se lijepo zakače mami svojoj.. Znam da si ko na iglama, ista sam bila. i još uvijek sam. Sretno........
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 27.1.2014 21:26:45
bestseller
nova sam na stranici..molim vas da mi odgovorite na pitanje. u braku sam vec 5 god i prvu godinu smo se cuvali jer sam ja tako htjela ali vec 4godine pokusavamo da ostanem trudna,ali ne ide,radili smo nalaze i ja i muz i ja imam policisticne jajnike i testasteron mi je na gornjoj granici muzu spermiogram i nije bas sjajan i ustanovljena mu je dijagnoza prosirenih vena na testisima,sada trenutno pije terapiju tablete se zovu POTREFIL,je li itko imao iskustva sa tim tabletama i sa ovim problemom kod supruga.dali za tu varioćelu postoji ikakvo drugo rijesenje osim operacije
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozo... 28.1.2014 9:40:45
delila1986
bestseller i moj muz je pio iste te tablete austrijske profertil, ali nije bilo nikakvog pomaka...i kod njega je dijagnosticirana varikokela ali u vrlo maloj razmjeri, tako da us doktori tvrdili da ona ne moze biti razlog takvog nalaza spermiograma. mi smo se odlucili na vantjelesnu oplodnju, jer hajd probaj jos ovo pa jos ovo..pa ove tablete, pa ove cajeve, travare i ostalo...potrosila sam silne novce i nista.
zelim ti od srca da pronađes najbolji nacin u ovoj borbi i da uspijete u tome..pozdrav.
Jeste li culi za elektricnu cigaretu? Dida79
MM i ja smo odlucili da kupimo elektricnu cigaretu.Citajuci na netu sam nalazila na razna misljenja pa odlucih da vidim sa svojim RR sta one misle o istoj?
odgovor (97%)
odgovor (3%)
Broj svih glasova: 63
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!