malo_e -> RE: Široko povijanje (13.8.2008 11:26:38)
|
Mene isto nervira ova dilema oko za mene jako bitne stvari (sve sto je u vezi sa zdravljem moje bebice je jako vazno). Na vjezbama za trudnice sestrica je vise puta naglasila da, ako se kaze siroko povijanje - to znaci samo pampers, jer on kao sadrzi ono sto je potrebno - razdvaja nogice i steze preko stomaka. Cak sam je ja priupitala treba li dodatno jos tretra pelena preko pampersa (jer sam vidjela rodicu da tako radi) ona kaze NE, jedino ako dr ne kaze da treba. Isto tako na vjezbama je naglasila da se sad ne rade vjezbice, jer je bilo puno deformiteta, kao mame nisu radile vjezbice kako treba. U porodilistu su je povijali samo pampers. Pedijatrica je pregledala i rekla siroko povijanje, znaci samo pampers, nikakve vjezbice mi nije pokazala. Pitam ja i patronaznu za siroko povijanje - kaze mi ona da su podijeljena misljenja, kaze nema potrebe, pogotovo sad kad su vrucine, al eto mogu ako hocu navece joj staviti i tretra pelenu preko pampersa. Odem ja i kod ortopeda na kontrolu nogice, kad tamo onaj sto snima kukove pita me kako je povijam, i ja kazem tako (samo pampers), on mi kaze - nije to siroko povijanje. Kaze da kukovi kod djece koji se povijaju siroko sa tetra pelenama i samo sa pampersom mogu imati zdrave kukove, al se po nekim parametrima primijete razlike. I pokaza on meni kako da stavljam - idu 3 tetra pelene!!!Jedna naprijed, druga pozadi i treca na trokut. Kad sam dosla kuci i posla da sve to stavim - na moju malu curicu koja je rodjena sa 2,5 kg to je bilo previse. Zato sam stavila jednu koju sam savila izmedju nogicu pa sluzi umjesto dvije, i jednu na trokut joj stavim. Ali ona se unervozi, vruce je ipak, tako da ne stavljam to uvijek - navece i nekad po danu. Sestra je u Njemackoj rodila, i njen mali ima vec godinu dana. Njoj su savjetovali samo pampers, i ona je tako i povijala. Mali je hB super, nedavno bio na kontroli - sve ok, kukovi isto. E sad sta covjek da radi? Ja imam zakazanu kontrolu kad mala bude imala skoro 2,5 mjeseca, pa vidjecemo...
|
|
|
|