senka 81 -> RE: noci bez budjenja (9.4.2013 21:37:49)
|
IZVORNA PORUKA: Taii evo provedoh skoro sat vremena citajuci temu , bas mi nekako tesko , i zao mi je mamica koje muku muce... Mi hvala Bogu (ne ureklo se kuc kuc ) nemamo problema sa spavanjem... doduse problemcici su nestali kad je H napunila 3 mjeseca , odnosno sedmicu prije toga... dojim je , i budjenja su nam bila svaka 2,5 sata . nekad ali samo nekad svaka 3 saTa.. nije bilo sile koja bi je natjerala da zaspi prije 11 - pola 12 , i to uz nosanje , ljuljuskanje , x nekih mini podoja u roku od sat vremena... i gurali smo tako , te uvodili kojekakve rutine , te mijenjali mjesto kreveticu , te mijenjali madrac , i na kraju se pomirili s tim ... i onda jednu noc ,kupanje u pola 8 , oblacenje , priguseno svijetlo , nema igranja , mazenja , galame , ni daljih razgovora , podoj , poljubac u nosic za laku noc , 5 minuta ljuljuskanja na rukama i bum !! Moja H zaspala kao top, spustimo je u krevetic i cekamo ono klasicno kmeeeeeeeeeee iz krevetica , ali cudo , ni glasa... prolazi pola sata , sat , dva , a ni glasica... mm i ja gledamo jedno u drugo , ne vjerujemo... u nevjerici idemo provjeriti dise li dijete uopce !!!!!!!!!!![sm=smiley5.gif] a nasa princeza spava.... i tako se i mi uputimo u 22 u krevet.... prvo budjenje je bilo u 2 iza ponoci , slijedece u 6 ujutro , i to ne neki maratonski podoji , nego nabrzaka se narucki i nastavi spavati... desava se i da bude nakon toga vesela i raspolozena za igru , ali mi za to marimo ko za lanjski snijeg... damo joj cucu i samo se vratimo u krevet... nekad se desi da joj cucu damo i po 5-6 puta , pridjemo kreveticu a ona se smije , ali samo joj vratimo cucu i valjda i ona skonta da nema nista od igranja , promeskolji se i ponovo zaspi... ujutro oko 6 rucki i nastavi spavati do nekih 8- pola 9 , sto i meni odlicno dodje.... posto ne radim , navecer kad ona zaspi je pospremanje , peglanje , brisanje prasine , neki zgljf ruckic za sutra i na spavanjac.... odmorna sam i naspavana... i nadam se da ce to tako i ostati...ako ne , opet cemo pokusavati sa nekim metodama... na kraju krajeva , ona je samo bebica od 3 mjeseca i 16 dana.. i mrzila sam kad bi mi sveki rekla "djeca mijenjaju" jer nisam shvatala sta to znaci.... i istina je zaista to sto je rekla... i po danu imamo rutinu...i trudim se da je ne mijenjam... ne pustam je da bude budna duze od neka 2 sata maximalno a i ona sama vec nakon sat ipo pocne trljati okice , kmeza i tad idemo pajkiti... nema placa nema nikakvog protesta... eto , sad nam je 3 mjeseca i 16 dana , eto , skoro 3 sedmice vodimo istu politiku , sretni smo , naspavani , a sto je najbitnije moja beba je sretna i naspavana a od toga nema nista vaznije... trudit cu se da ovo odrzim , pa vidjet cemo za dalje... i ja sam mlada mama , i meni je prva beba , ali eto uz pomoc mm se snalazim... i stvarno , mamama koje rade i koje imaju pored male bebe jos djece skidam kapu , ali sigurna sam da mame koje su kod kuce i koje imaju samo jednu bebu zaista mogu uspostaviti neki red... i vjerovatno ce me sad mnoge od vas kritikovati kako pametujem ali nije tako , samo sam iskrena... beba ne zna objasniti sta joj je , zna samo plakati , a na nama je da odgonetnemo sta joj je.... jer treba napora i zivaca . ali kad se jednom stekne rutina , nije toliko tesko.,, i meni je mrak padao na oci kad su mi govorili kako bebe po cijeli dan placu kako ne spavaju nocu ( sto mi je najteze padalo jer sam ja velika spavalica ) , ali nije tako , beba je zadovoljna onoliko koliko je mama i tata ucine zadovoljnom... I mi imamo rutinu od prvog dana, i beba je super bila dok nije napunila 3 mjeseca,od tada, kod nas katastrofa, budi se minimalno 5-6 puta, sto da doji, sto jer mu je ispala pipa, pa se unervozi,ili .. ma ko zna vise zasto. Ja jedva hodam, jer evo skoro 2 mjeseca nisam zaspala 3 sata u komadu ... ni po danu ne spava puno, 2-3-puta po pola sata, tako da se ne mogu odmoriti ni u danu, a onda tu je i drugo dijete... ma grozno sam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
|
|
|
|