bubamara_ -> RE: noci bez budjenja (3.12.2012 13:24:03)
|
Drage mame, inače ovo mi je prvi put da pišem na nekom forumu, obično ih samo čitam, ali nisam mogla a da vam ne stavim link koji sam pronašla i koji je meni dosta pomogao vezano za bebača i spavanje. Naime, moj mali bebač je star 3,5 mjeseca i od samog početka jako loše spava. Dnevno dva do tri puta po pola sata (ako uopšte), noći su hajde nekako mogle i proći... Međutim, s vremenom je to postajalo sve gore i gore a moja beba sve neraspoloženija. Pročitala sam stranice i stranice na internetu, pregledala sve moguće forume, pitala pedijatra za savjet koji mi je rekao "takva beba". Međutim, ja se nisam mogla pomoriti sa činjenicom da "mi je beba takva", jer je on jadničak toliko pospan i plačljiv, treba mu san, a ne može sastaviti duže od 30 min. I kad se probuditi nema šanse da nastavi. Ne može biti da za to nema rješenja.... Na dosta stranica će te pročitati da beba mora naučiti sama da zaspe, kod nas je bio problem uspavljivanje u rukama+duda.... I beba kad uđe u REM fazu sna (u koju ulaz skoro svkih sat vremena) ne zna sama opet zaspati, jer navikla da bude uspavana na određeni način. Noć je pogotovo teška kad morate 4-5 puta ustati uzeti bebu i nositi kroz stan da bi zaspala i to svaki put najmanje po pola sata (ali sve vi to već znate). Ja sam jednostavno postala premorena od grčeva, nespavanja, plakanja i nosanja bebe od 6 kg i odlučila da nešto moram poduzeti.... A on jadničak se isto pati i nema dovoljno sna. Ja sam trenutno u fazi sprovođena "sleep traininga", tek 3 dana ali već ima pomaka. Doduše našla sam neku svoju metodu, ne ostavljam ga samog da se isplače, to kod njega nebi ni djelovalo, ali mora malo da plače.. Doduše uspavljujem ga sa dudom, jer drugačije ne bi moglo, ali zasad mi je bitno da može sam zaspati u krevetiću. Lakše mi je ubaciti mu samo dudu kad se probudi nego da moram ustajati i nositi ga po stanu. Meni je link fantastičan, daje informacije o bebinom snu i neke male cake koje jako puno pomažu, meni bar jesu. Naravno svako sebi mora pronaći metod. Kao što rekoh, i ja tek sprovodim neke od ovih stvari, nije da sam već uspjela, ali napredujemo. Nadam se da će bar nekom pomoći. http://community.babycenter.com/post/a5417415/how_to_successfully_teach_a_baby_to_sleep_-_3rd_ed. Pozdrav mojim mamama :)
|
|
|
|