RE: Njega stopala (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Ljepota i moda

Poruka

amra_sa -> RE: Njega stopala (30.6.2013 19:28:39)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Imam ja dvije vrste strugaljki, imam onu dobru metalnu strugaljku, baš sam je u DM kupila, mislim da je oko 6 KM bila. Da mi nije mrsko sad bih je slikala, hajd poslije ću. Fino sam zasjela, da ne kvarim ćejf.

lady_bubamara -> RE: Njega stopala (30.6.2013 19:30:23)

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Imam ja dvije vrste strugaljki, imam onu dobru metalnu strugaljku, baš sam je u DM kupila, mislim da je oko 6 KM bila. Da mi nije mrsko sad bih je slikala, hajd poslije ću. Fino sam zasjela, da ne kvarim ćejf.

nemoj [sm=smiley36.gif]

i ja sam kad sam upropastila ovu otišla i kupila onu staru kredu što je moja baba sa njom strugala pete, al ova je malo modernizovanija : NATAKETA JE NA DRŠKICU [sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: Njega stopala (30.6.2013 19:32:28)

kod mene je željezna brate baš boli kad stružem.....[sm=jezicek.gif]

Marija13 -> RE: Njega stopala (30.6.2013 19:47:51)

a meni je najgore što su u mog stopala ko u barbike , glatka, nježna...

ma oni su sretnici pravi, bez celulita i glatkih peta [sm=jezicek.gif]
pouzdano znam da mm nikada ne koristi kamen za pete ali nema problema sa suhom i grubom kožom!
Dok meni kamen uvijek mora biti pri ruci pa pri svakom tuširanju malo protrljam! Trenutno ih mažem hipp kremom za mame i super ih smekša [sm=jezicek.gif]

bebaa -> RE: Njega stopala (30.6.2013 19:50:16)

ma ja možeš ti hippom...ja jedino das zalijem avonovim parfemom....[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Marija13 -> RE: Njega stopala (30.6.2013 19:55:29)

ja jedino das zalijem avonovim parfemom.

almondray -> RE: Njega stopala (30.6.2013 21:37:02)

A jesu li ti pete ispucale zimi?Kad se to javlja?

Mrvica_83 -> RE: Njega stopala (30.6.2013 21:52:10)

Ninuli [sm=sad.gif][sm=sad.gif] I ja imam isti problem i cini mi se da se u T i malkice pogorsao [sm=smiley13.gif] Nekad davno sam koristila te metalne strugaljke i cura koja mi je radila pedikir kaze da je to mozda i uzrok problema .. Naime te metalne skidaju vise tog tzv.orozalog tkiva .. Sto vise skidas - vise raste .. Nesto kao kozice oko noktiju .. Elem sad koristim ovu koju je Ninuli objavila i eventualno one koje bas lice na kamen - sa rupicama .. Iako ih moram upotrebvljavati cesce tjesim se da mi makar dodatno ne ostecuju kozu .. Prosle sedmice sam uradila piling sa morskom soli i maslinovim uljem i bas sam bila zadovoljna [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif] Cesto namazem stopala nevenovom kremom ili slicno , navucem plasticnu vrecicu i preko male pamucne carape .. To dosta pomogne .. Po belaju i MM ima mekana stopala [sm=hudicek1.gif]Bez nekih intervencija dodatnih [sm=hudicek1.gif].. kad sam po netu trazila savjete za maske za stopala i sl.nasla sam da se situacija pogorsava sa viskom kilograma [sm=smiley13.gif] Jer je veci pritisak na te bocne dijelove pete i zato nastaju problemi .. Pa savjetuju u tom clanku - smrsavite i imat cete ljepsa stopala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

lady_bubamara -> RE: Njega stopala (30.6.2013 21:55:06)

IZVORNA PORUKA: Mrvica_83

Ninuli [sm=sad.gif][sm=sad.gif] I ja imam isti problem i cini mi se da se u T i malkice pogorsao [sm=smiley13.gif] Nekad davno sam koristila te metalne strugaljke i cura koja mi je radila pedikir kaze da je to mozda i uzrok problema .. Naime te metalne skidaju vise tog tzv.orozalog tkiva .. Sto vise skidas - vise raste .. Nesto kao kozice oko noktiju .. Elem sad koristim ovu koju je Ninuli objavila i eventualno one koje bas lice na kamen - sa rupicama .. Iako ih moram upotrebvljavati cesce tjesim se da mi makar dodatno ne ostecuju kozu .. Prosle sedmice sam uradila piling sa morskom soli i maslinovim uljem i bas sam bila zadovoljna [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif] Cesto namazem stopala nevenovom kremom ili slicno , navucem plasticnu vrecicu i preko male pamucne carape .. To dosta pomogne .. Po belaju i MM ima mekana stopala [sm=hudicek1.gif]Bez nekih intervencija dodatnih [sm=hudicek1.gif].. kad sam po netu trazila savjete za maske za stopala i sl.nasla sam da se situacija pogorsava sa viskom kilograma [sm=smiley13.gif] Jer je veci pritisak na te bocne dijelove pete i zato nastaju problemi .. Pa savjetuju u tom clanku - smrsavite i imat cete ljepsa stopala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

pa vidiš ima tu nećeg, jer kako mi trudnoća napreduje tako su stopala sve gora i gora a naravno i kilaža ide gore u trudnoći, znači ima tu nečeg.

Mrvica_83 -> RE: Njega stopala (30.6.2013 21:56:58)

Ninuli [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sta god ti danas napisah - krive su kile [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]Sto nam muzevi hrcu , stopala izgledaju kao da nisu njegovana .. Ima li jos kakva tema da se nadovezemo [sm=smiley36.gif]

lady_bubamara -> RE: Njega stopala (30.6.2013 23:05:52)

IZVORNA PORUKA: Mrvica_83

Ninuli [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sta god ti danas napisah - krive su kile [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]Sto nam muzevi hrcu , stopala izgledaju kao da nisu njegovana .. Ima li jos kakva tema da se nadovezemo [sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] al baš [sm=smiley36.gif]

Thana85 -> RE: Njega stopala (30.6.2013 23:28:31)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
a ja bas danas svoje gledam totalno ispucale pete i ljušti mi se koža sa njih [sm=smiley19.gif] očajno izgleda,sutra se moram pozabaviti s njima,prvo ih nakvasim u toploj kupki,stavim malo soli obične i imam neki gel za stopala uspem malo i njega,da koza omekša,pa onda ih sa onim kamenom stružem,najbolji je. Zatim namažem kremu za pete imam neku iz Avona i obujem čarape.[sm=smiley1.gif]

gvendolina -> RE: Njega stopala (30.6.2013 23:31:29)

i ja sam dugo muku mucila sa grubim stopalima dok mi pedikerka nije savjetovala da koristim limun. obavezno pete ribam kamenom,nemojte koristiti metalni strugac. nakon pranja namazati dobro limunovim sokom,staviti kesice i preko carape i sigurno ce te primjetiti razliku,moze se staviti i mslo maslinovog ulja. nakon tog tretmana mazem povremeno dr sholl kremom.
a kad sam vec tu da pitam da li neko slucajno ima ovakav probl. naime sa donje strane noznog palca guli mi se koza,kao zanoktice[sm=zmeden.gif] ne znam kako bi nazvala,niti mogu negdje naci nesto o tome,a bas mi se pocesto javi[sm=zmeden.gif]

lady_bubamara -> RE: Njega stopala (30.6.2013 23:36:41)

IZVORNA PORUKA: gvendolina

i ja sam dugo muku mucila sa grubim stopalima dok mi pedikerka nije savjetovala da koristim limun. obavezno pete ribam kamenom,nemojte koristiti metalni strugac. nakon pranja namazati dobro limunovim sokom,staviti kesice i preko carape i sigurno ce te primjetiti razliku,moze se staviti i mslo maslinovog ulja. nakon tog tretmana mazem povremeno dr sholl kremom.
a kad sam vec tu da pitam da li neko slucajno ima ovakav probl. naime sa donje strane noznog palca guli mi se koza,kao zanoktice[sm=zmeden.gif] ne znam kako bi nazvala,niti mogu negdje naci nesto o tome,a bas mi se pocesto javi[sm=zmeden.gif]

to se i meni dešava i čula sam da to znači nedostatak nekog vitamina, al sad da me ubiješ pojma nemam koji je vitamin u pitanju , davno mi je to rekla rodica pa sam zaboravila.... [sm=zmeden.gif]

gvendolina -> RE: Njega stopala (1.7.2013 0:00:40)

znaci nisam jedina[sm=smiley36.gif] pokusavala sam na netu naci nesto o tome ali ne znam ni kako bi nazvala taj probl,a nisam nikad nekog strucnog pitala.ako se posmatra kao zanoktica moguce da je povezano sa nedostatkom vitamina.

Marija13 -> RE: Njega stopala (1.7.2013 7:57:14)

sa donje strane noznog palca guli mi se koza,kao zanokticeuser posted image ne znam kako bi nazvala,niti mogu negdje naci nesto o tome,a bas mi se pocesto javi

i ja sam imala taj problem, i užasno boli, još kad sam jednom povukla da počupam kožicu [sm=smiley29.gif] a moguće da je nedostatak vitamina!
Mislila sa m da se to samo meni dešava!

lady_bubamara -> RE: Njega stopala (1.7.2013 8:12:02)

IZVORNA PORUKA: Marija13

i ja sam imala taj problem, i užasno boli, još kad sam jednom povukla da počupam kožicu [sm=smiley29.gif] a moguće da je nedostatak vitamina!
Mislila sa m da se to samo meni dešava!

i ja sam to uradila , auuuuuuć , totalno gadan osjećaj [img]http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-angry008.gif[/img]

bebaa -> RE: Njega stopala (1.7.2013 23:16:23)

i meni se znaju guliti prsti i sa strane peta...i ja sam budala znala čupat kožu.....[sm=hudicek1.gif]
a večeras se uvjerih da su neke u pravu...koristila sam svoj kamen koji sam ostavila po strani jer sam kupila željezni strugač...i sa kamenom mi je noćas puno bolje stanje....manje su hrapave pete i mekše su.....ovaj željezni leti u smeće.....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

zumbulcica -> RE: Njega stopala (1.7.2013 23:34:41)

Ja vec godinama koristim samo vazelin za stopala.Prije sam para i para bacala na kreme,strugalice....Sada redovno mazem vazelinom (3-4 puta sedmicno) i ne treba mi ni kamen ni strugalice.Probajte, spominjacete me [sm=smiley1.gif]

almondray -> RE: Njega stopala (2.7.2013 7:59:38)

Beba probaj sa čarapama.Ako hodam bosa po kući meni ispucaju pete.I još neke forumašice su to spomenule.Najjeftinije i najjednostavnije rješenje.

maxus svratila -> RE: Njega stopala (2.7.2013 8:35:35)

[img]http://www.dodaj.rs/f/A/Zp/3g3vP2Na/zilet.jpg[/img]

Imate ovaj zilet u DM-u, i imate onu sol za namakanje nogu u DM-u, uzmete i odmeksate to zadebljanje i lagano bez pritiska skinete zadebljanje. Zatim nekom njeznom turpijom ispolirat i onda svaku noc ovu isto balea kremu, ja naizmjenisco jednu noc baleu jednu noc pantehnolom.

[img]http://www.dodaj.rs/f/1E/fp/1uB4j5CU/md0022999.jpg[/img]

Nemojte srugat preevise onim metalnim raspicama jer se onda jos vise pojavljuje taj zadebljani sloj.
Koza se jos vise obnavlja,

edit....nadjoh sliku. ja ovu trenutno koristim kao sto vidite ima i uree i pantenola

[img]http://www.dodaj.rs/f/l/2H/3258QADj/img6614.jpg[/img]

i nemam problema nikakvih....

Marija13 -> RE: Njega stopala (2.7.2013 12:41:24)

Maxus svratila taj žilet je kao iz horor filmova [sm=smiley29.gif] ne mogu ni zamisliti kako to izgleda kada stružeš...jeza! [sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: Njega stopala (2.7.2013 13:43:03)

IZVORNA PORUKA: Marija13

Maxus svratila taj žilet je kao iz horor filmova [sm=smiley29.gif] ne mogu ni zamisliti kako to izgleda kada stružeš...jeza! [sm=smiley36.gif]

Nije uopšte, on je spas za oštećene pete.
Ja ga koristim. Dovoljno je jednom , pa poslije nastaviti klasičnim turpijama za pete.

MicoTico -> RE: Njega stopala (2.7.2013 13:51:46)

Ja koristim Schollovu kremu.
Evo ovu
[img]http://www.dodaj.rs/f/R/qO/4MjHwEXL/scholl.jpg[/img]

I ova mi se pokazala kao dobra, a jeftinija
[img]http://www.dodaj.rs/f/2/di/5DHpAub/imagevrrsr.jpg[/img]

reallove -> RE: Njega stopala (2.7.2013 17:05:09)

Evo bebaa,a ostale zenice koje imaju isti problem,preporucujem ovu kremu ...

https://www.google.jo/search?client=ms-android-samsung&hl=hr-HR&rlz=1Y1XIUG_hrJO514JO515&tbm=isch&sa=1&ei=uOnSUc3oAciktAapg4GYCg&q=flexitol+kreme&oq=flexitol+kreme&gs_l=mobile-gws-serp.3...35679.35679.0.37606.1.1.0.0.0.0.253.253.2-1.1.0....0...1c.1.19.mobile-gws-serp.zX6T1v_Dx4Y&biw=360&bih=567&sei=4OnSUcKPH4jrswbd14HgCg#biv=i%7C5%3Bd%7CSW2t-vwwK_kyXM%3A

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>