maja78 RR -> RE: Na upisu u skolu? (18.2.2015 9:00:25)
|
IZVORNA PORUKA: medic slatki IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: muzika28 Ima li jos djece u razredu rodjene u septembru, oktobru, novembru prethodne godine? Jer, znaci da ide sa generacijom u kojoj je vecina naredno godiste? Cisto, da ne bude bas sam "najstariji"? :) Biće i ove godine kao i prethodnih godina iz dvije godine rođenja generacijski upisanih... Znači 2008 i 2009 godina zajedno... I bivalo je i prije...kod moje kćeri starije koja je u junu 2006 rođenja i morala krenuti dosta je djece iz oktobra i novembra i decembra 2005 sa njom :) dok sa mlađom vidim kroz vrtić da će krenuti dosta 2008 godišta...a ona je februar 2009 pa je malo u boljoj poziciji zakonskoj nego joj je seka bila... a ja bih svakako uvijek išla na 6. godina i 11 mjeseci...ne žurim nigdje niti želim da one žure...no upisivala sma kako zakon dozvoljava najdalje da mogu doma da ih držim:) potpis.... Slazem se. I ja, radije nek bude medju najstarijim, najzrelijim, najozbiljnijim nego medju najmlađim i najneozbiljnijim. Nek uživa godinu duže u djetinjstvu. Nigdje neće zakasniti. Prosvjetni sam radnik i 90% mojih kolega ovako razmišlja. Rijetko koji ranije pošalje dijete u skolu Upravo tako. potpis, moj A ce imati 6 godina i 11 mjeseci
|
|
|
|