salmana -> RE: Na upisu u skolu? (19.2.2015 9:04:09)
|
IZVORNA PORUKA: medic slatki IZVORNA PORUKA: salmana IZVORNA PORUKA: medic slatki IZVORNA PORUKA: salmana Vidim da vam jejako bitan faktor ta nastava na negleskom jeziku, pa se samo dobro raspitajte koji nastavnici predaju nastavne predmete na engleskom. Imam licno iskustvo iz turskog koledza sa turkim profesorima koji osim tursko ne pricaju ni jedan drugi jezik a kao predaju na engleskom, kao I sa bosnjackom gimnazijom gjde nasi profesori nemaju znanje da predaju na engleskom. Nisu studirali na engleskom, muce se sa strucnom terminologijom, da ne kazem sa engleskim uopste. Skola isa-beg Ishakovic mi je pogotovo suhveli, tek ih kupili Turci, Bog zna na sta ce to da lici. A mi kad smo obilazili od te skole me najprije odbila direktorica ([image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ) pa onda losa infrastruktura skole. Trpezarija u cjelini izgleda kao da datira iz II svjetskog rata, svlacionica pred fiskulturnom salom I kompletan prizemni dio skole je jako los, neprihvatljivo los za jednu privatnu ustanovu koja naplacuje skolarinu. Ovo mi je bas smijesno da budem iskrena o prof koji ne znaju drugi jezik a predaju na engleskom. Totalna dezinformacija. Znam zasto to pricam. Vecinu predavaca iz obje turke ove skole znamo kroz zajednicke neke poslove i projekte. Za ovo sto znam stojim iza toga :) To sto su je Turci preuzeli pun pogodak samo moze biti. Nisam obilazila uglavnom ali ne sumnjam u strucnost i kvalitet. Od Burcha smo odustali iz nekih politickih razloga:))) a inace sve pohvale idu od mnigobrojnih primjera koje imamo u okolini. Mi se dvoumimo izmedju tur i El-Manar privatne. I ja pricam iz licnog iskustva I stojim iza svojih rijeci. U isa-beg Ishakovic ne moze biti gore, sa Turcima (ako ce vec da uloze novac) moze biti samo bolje. Ali sve si zapravo rekla onim gore boldiranim, takva argumentacija ne stoji. Obidji, pogledaj, poslusaj, pa onda reci sta imas. Siris bez veze dezinformacije na osnovu samo obilaska svog!!!! Sama kazes Turci preuzeli, Bog zna na sta ce da lici. Na sta lici njihov turski koledz, univerziteti iim? Upoznata sam sa svim onim sta planiraju!!!! Prema tome pustimo se prazne price i rekla kazala. Pricas o profesorima i njihovom znanju/neznanju. Tako se i sire dezinformacije. Odlicno znam u kakvom je stanju skola iako nisam jos nogom krocila[sm=smiley1.gif] No s obzirom da znam kako je na Burchu nece nista losije biti vec samo moze bolje. Ijao sto si se upalilaaaa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley22.gif[/image] Jako mi je zao sto te moja procjena licno pogadja, vidi se da si subjektivna I pristrasna, ali opstepoznata je stvar da je kod Turaka obrazovanje tanko, koliko god to tebi bilo tesko cuti iz nekih xy razloga.
|
|
|
|