yasemin -> RE: Razlike u ad-mlijeku (22.11.2012 20:29:20)
|
IZVORNA PORUKA: mama alma RR IZVORNA PORUKA: yasemin IZVORNA PORUKA: mama alma RR IZVORNA PORUKA: tajra IZVORNA PORUKA: Suncica_ Bebi je 3 sedmice... prwo smo koristili hipp ad ali od nje mu je bila twrda stolica, i jake grcewe je imao...stalno je bio gladan... sada smo uzeli nowalac i imao je stolicu odmah ali sad imamo problem sto nakon obroka puno bljucne, s obzirom da popije izmedju 60 do 90 ml?? :S Jel imao neko jos owakaw slucaj :S Ima li na toj kutiji tablica koliko je potrebno za jedan obrok? Meni se cini da je prva mjera oko 30ml bila za "nase" AD mlijeko[sm=zmeden.gif] e, da te posavjetujem kko su mene na Pedijatri kada sam nosla L zbog refluksa, znači beba kada jede obavezvno je podigni usparvno da je prema tvom ramenu, i lupkaj je lagano po leđima dok ne podrigne, ja sam znala nosati i lupkati i po sat Bogami, e onda bebu spustiš obavezno na desnu stranu i tako jedno 10 minuta nakon toga ne bi trebala bljuckati mama Alma ako beba bljucne 2-4 puta u 24h neznaći da ima refluks , moj prdijatar kaže da je normalno da beba do navršene 1 godine bljucka poslije 1 godine je problem . jel neko koristio Novalac NF i ima li ga igdje kupiti u BIH?? na žalost naš prvi mjesec, je prošao na Pedijatriji, Radiologiji, gdje nam je utvrđen refluks, a da je bogdo bljuckala dva do četri puta, ona je u ključevima povraćala svaki put kad jede mama aLMA ŽAO mi je želim da se sve završi najbolje [sm=smiley27.gif
|
|
|
|