RE: Foto - kuhanje! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


N_N -> RE: Foto - kuhanje! (19.3.2011 22:24:25)

Pravila sam je u kalupu za tortu, ne u tepsiji pa se bojim ako skinem onaj prsten da će sve otići u vraga [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Hanady nemoj me nagovarati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Eno sam je zakamuflirala čokoladom a kakva je iz profila Bog zna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Lejla Ka -> RE: Foto - kuhanje! (20.3.2011 0:20:24)

IZVORNA PORUKA: N_N

Milsim da sam nešto zeznula odnosno znam šta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Malo sam izgleda požurila, nije mi se dovoljno prva kora ispekla pa mi je fil uletio u koru [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley5.gif[/image]  a onda ovaj zadnji dio za koru je uletio u fil [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image]  Kod mene neće biti crni bijeli crni dio, kod mene će biti svega [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Pošto sam vas pomamila za ovom ekstra tortom, da malo i pomognem:

Prvu koru pečem 20 minuta na 180C, a kad stavim fil i gornju koru onda sve zajedno pečem 30 minuta na 180C. Super se ispeče.

I pošto se kod mene kokos jako voli, ja ubacim 250g u bijeli fil. Hanady, ima pravo tvoj MM, Bounty bi bio bolji naziv za ovu tortu.

Kifle su ti haos ispale!




N_N -> RE: Foto - kuhanje! (20.3.2011 0:26:38)

Ali meni je i fil bio previše žitak [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa je ovaj zadnji dio (smjesa za koru) uletio u fil [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ja ću to slijedeći put ovako: peči prvu koru kao ti na 180, pa staviti fil njega isto peči 2,3 min. pa onda ovaj zadnji.
Joj ima da mi se ugljeniše torta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lejla Ka -> RE: Foto - kuhanje! (20.3.2011 0:31:00)

Možda ti je fil bio prežidak?
Jer on se ne pogušća nešto previše tokom pečenja. Ako ti je "porpustio" ovaj gornji sloj, onda je fil moraop biti gušći. Ili malo duže kuhaj griz prije nego dodaš kokos ili povećaj količinu kokosa.




Hanady RR -> RE: Foto - kuhanje! (20.3.2011 0:31:45)


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: N_N

Milsim da sam nešto zeznula odnosno znam šta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Malo sam izgleda požurila, nije mi se dovoljno prva kora ispekla pa mi je fil uletio u koru [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley5.gif[/image]  a onda ovaj zadnji dio za koru je uletio u fil [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image]  Kod mene neće biti crni bijeli crni dio, kod mene će biti svega [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Pošto sam vas pomamila za ovom ekstra tortom, da malo i pomognem:

Prvu koru pečem 20 minuta na 180C, a kad stavim fil i gornju koru onda sve zajedno pečem 30 minuta na 180C. Super se ispeče.

I pošto se kod mene kokos jako voli, ja ubacim 250g u bijeli fil. Hanady, ima pravo tvoj MM, Bounty bi bio bolji naziv za ovu tortu.

Kifle su ti haos ispale!



Hvala lejla...jesam ti recepte ''pokupila'' i raju pomamila[sm=smiley36.gif]

ja to manje pečem...nemam ja kad toliko[sm=jezicek.gif]
meni se gosti najvavili danas u 15.30...
ja tortu počela praviti 20 minuta kasnije jer mi se ručak pekao...
gosti tortu pojeli ohlađenu u 17[sm=jezicek.gif]
s tim da sam danas pravila u tepsiji a ne u plehu...reko da porbam i tako...ma jedu u svakom obliku[sm=smiley36.gif]

evo današnje....sad slikah
http://www4.slikomat.com/10/0320/gae-Slika1.jpg

i sad ja to moram pojest...
ad obro sma se držala so sada u napasti da se suzdržim
iako znam da i ovo imama na raspolaganju
http://www4.slikomat.com/10/0320/nps-Slika1.jpg

opte je bounty manji grijeh[sm=jezicek.gif]




Lejla Ka -> RE: Foto - kuhanje! (20.3.2011 0:32:13)

Hahaha, N_N vidi nam prve rečenice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Ja ko onaj "nemamo jogurta!", "a može li onda sirnica sa jogurtom?" [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Lejla Ka -> RE: Foto - kuhanje! (20.3.2011 0:37:59)

Ma, Hanady samo nek se kuha [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
I moram ti priznat, ti si je baš zbrzala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

A ovaj kolač je brate baš dobar, nema putera, idu dva jajeta, najskuplja stavka je kokosovo brašno. Sirotinjska torta za raju [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Još jedan komentar: ja ovaj kolač volim pojest kad je sobne temperature. Nekako kad je iz frižidera fil bude ružno prehladan.




Hanady RR -> RE: Foto - kuhanje! (20.3.2011 0:40:12)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ma, Hanady samo nek se kuha [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
I moram ti priznat, ti si je baš zbrzala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

A ovaj kolač je brate baš dobar, nema putera, idu dva jajeta, najskuplja stavka je kokosovo brašno. Sirotinjska torta za raju [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Još jedan komentar: ja ovaj kolač volim pojest kad je sobne temperature. Nekako kad je iz frižidera fil bude ružno prehladan.


a mi ga samo u prvoj turi jedemo iz friza... aonda sotji u pećnici...[sm=smiley36.gif]


evo ovaj sad što jedem sa sobne je temperature...fanatstičan je....
jao majko koje je doba[sm=smiley36.gif]

Ali lejla...to je kod mene inače haos...jako sma brza....
kad je moja seka danas ušla nije mogla vjerovati da sam ja iznijela kolač na hlađenje a postavljam stol za ručak za sve nas...
kaže kako...reko tako...kako moram...ko me pita[sm=jezicek.gif]




N_N -> RE: Foto - kuhanje! (20.3.2011 0:40:37)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Hahaha, N_N vidi nam prve rečenice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image] Ja ću slijedeći put staviti više k. brašna, valjda bude to to




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (20.3.2011 13:34:19)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (20.3.2011 13:37:35)

[Sadržaj poruke je obrisan]




muaaa -> RE: Foto - kuhanje! (20.3.2011 18:46:06)

Ja pravila ovaj kolac i iskipio mi iz tepsije po rerni[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ali nije citavi,evo cekam da se ohladi pa da degustiramo




Dida79 -> RE: Foto - kuhanje! (20.3.2011 22:14:52)

Aj nemoj te me sad ruziti,ali meni se ovaj kolac ne svidja ni malo pa cak i ovim mojim ukucanima...a inace oni i kamenje jedu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ne kontam sve sastojke koji idu u njega volimo,slobodno mogu reci da mi je kolac uspio jer odlicno izgleda...ali ukus mi ne odgovara nikako[sm=smiley13.gif]




chuci -> RE: Foto - kuhanje! (21.3.2011 10:26:59)

Adnanova torta

Kore su od šamponjeze, ali su premazane evrokremom, fil je od žumanaca na pari, vanjski premaz je od žumanjaca na pari sa čokoladom.
Ja sma pravila u okruglom kalupu 28 cm.

Potrebno za 1 koru (peku se tri ovakve kore):
4 bjelanca
4 kašike šećera
150 gr pečenih mljevenih lješnjaka
1,5 kašika prezle (može i oštro brašno ako nemate prezlu)
1,5 kašika kokosa

Potrebno za fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera
375 gr putera mehkog
6 kašika šećera u prahu
100 gr čokolade za kuhanje istopljene na tihoj vatri

Bjelanca i šećer
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/ucx-sl-1.jpg[/img]
umutiti u snijeg (dok se šećer ne istopi)
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/635-sl-3.jpg[/img]
Dodati lješnjake, prezlu i kokos pomješane
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/vw7-sl-2.jpg[/img]
lagano umutiti ovaj zadnji dio da šaum ne spadne, ja smanjim mikser na 2 od 4 brzine
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/nyk-sl-4.jpg[/img]
Prebaciti u alu folijom prekrivenu tepsiju (onda se ne lijepi, lakše je nego sa pek papira skinuti onu vrstu kore)
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/n9v-sl-5.jpg[/img]

Ovo ponavljate tri puta za tri kore. Jedna kora se peče oko 20-25 minuta na 150 stepeni u prethodn zagrijanoj rerni.
Za fil pripremite 12 žumanaca koja su ostala i 12 kašika šećera
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/wht-sl-6.jpg[/img]
Malo umutimo
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/jcy-sl-7.jpg[/img]
i onda prebacimo da mutimo na pari nekih 10-12 minuta, ili dok ne postane gusto i svijetlo (zavisi od broja žumanaca)
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/xld-sl-8.jpg[/img]

Puter sa šećerom u prahu pjenasto umutimo
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/i8-sl-9.jpg[/img]
kad se ohlade žumanca sjedinimo ih sa umućenim puterom.

Kore budu svijetle, nemojte čekati da potamne :D. Premazati kore sa crnim evrokremom:
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/tx-sl-10.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/1i8-sl-11.jpg[/img].

Staviti najdeblju koru na dno i premazati je trećinom fila
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/2co-sl-12.jpg[/img]

Na nju staviti drugu koru namazanom stranom prema dole, te je namazati evroktemom, a onda premazati drugom trećinom fila. na to staviti treću koru namazanom stranom prema dole.
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/vy6-sl-13.jpg[/img]

Istopiti oko 100 gr čokolade (može i više ko voli) sa kašikom ulja. Odvojiti dvije kašike u kesicu. Odrezati vrh i pisati o papiru za pečenje.
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/l4-sl-14.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/pu7-sl-15.jpg[/img]
Ukrase na papiru prebaciti u zamrzivač. Budu gotovi za par minuta, a mogu i stajati duže.
Ostatak čokolade spojiti sa filom i izmješati:
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/4j-sl-16.jpg[/img]

Ako je čokolada još vruća sačekajte, ako se kad sjedinite čokoladu i fil, puter pođe topiti par minuta ubacite fil izmješan u frižider ili vani kad je hladno kao sinoć.
Premažite tanko tortu filom i pustite da se stisne u frižideru ili vani kao ja
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/s68-sl-17.jpg[/img]

Onda premažite tortu ostatkom fila i uravnajte koliko se da
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/7x4-sl-18.jpg[/img]

Ja ću tortu još premazati šlagom da ljepše izgledaju ukrasi i prebaciti ukrase. To vam slikam večeras kao i presjek torte.







muaaa -> RE: Foto - kuhanje! (21.3.2011 18:13:46)

Klepe na moj nacin
Zamjesiti tijesto od brasna,jaje malo soli,malo ulja i voda
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/7wh-Image2.jpg[/img]

Meso,luk,biber,so malo ulja pomjesati
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/i9t-Image2.jpg[/img]

Razvaljati
]http://www4.slikomat.com/10/0321/s5e-Image2.jpg[/img][/url]
Ja sam casom rezala
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/6uc-Image2.jpg[/img]
Ja imam ova preklapac[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]pa praklopim
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/g4k-Image2.jpg[/img]
Tako to izgleda
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/fl-Image2.jpg[/img][/url
staviti vodu,malo ulja i malo soli da prokuha i ubacivati klepe u vodu
[url=http://www.Slikomat.com/slika/4775582.htm][img]http://www4.slikomat.com/10/0321/6qq-Image2.jpg[/img]

Kad isplivaju tada su gotove,vaditi,ocjediti i redjati u nesto.Istopiti puter pavlaku i ja dodam bijeli luk i sve klepe prelijem.
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/6qq-Image2.jpg[/img]
A ja volem malo i persuna presuti preko
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/t7q-Image2.jpg[/img]




jasmin -> RE: Foto - kuhanje! (21.3.2011 18:18:21)

Super muaa,nisam ih nikada pravila.Mogu li se one zapeci nakon kuhanja?




muaaa -> RE: Foto - kuhanje! (21.3.2011 18:21:46)

Jasmin ja ih nisam nikada zapekla ali sam cula od prijateljice da moze ona je to radila,stavila je preko vrhnje za kuhanje i naribala sir pa zapekla kaze da je super[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Galicia -> RE: Foto - kuhanje! (21.3.2011 19:16:50)

Moja mama zapece u rerni tako i preko stavi kajmak, malo ulja i bijeli luk. Super budu. A nekad ih napravi isto tako u paradajz sosu.




Hanady RR -> RE: Foto - kuhanje! (21.3.2011 19:45:49)

uh mua dobra ti ova igračka za klepe[sm=smiley36.gif]

ja pravim manje dosta od ovih...elem 10 klepa u tanjir ide[sm=smiley36.gif]

I ja ne zapečem klepe, a kažu da valjaju i tako...

ja pomješam jogurt sa bjelim lukom pa to stoji onako na sobnoj temperaturi da fino ''užegne''

pa onda u svaki tanjir sipam jogurt
a u jedna tanjir zapršim putera i crvene papirke pa sa kašike i toga na jogurt...

elem ...ogladnih ja od lsikice...volem klepe plaho[sm=bravo.gif]




Mala Selma -> RE: Foto - kuhanje! (21.3.2011 22:12:47)

evo mali doprinos i od mene[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
BRZI KOLAC ILI TORTA OD VISANJA
Kora: 5 jaja, 6 kasika secera, 6 kasika brasna, 1 prasak za pecivo
Fil: 500ml slatkog vrhnja, 250 gr mladog sira, 200 gr secera, 1 kesica vanilinog secera, 750 gr (tegla) visanja bez kospica, 1 limun, 1 kesica zelatina ili preljeva za torte

[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/1a8-P21300.jpg[/img]
prvo stavite visnje da se "ocjede" u dzevdzir
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/t6q-P21300.jpg[/img]
u jednu posudu umutite 5 bjelanaca, 6 kasika brasna, 6 kasika secera i 1 prasak za pecivo
a u drugu 5 zumanjaca
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/l5-P21300.jpg[/img]
potom mase sjedinite
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/25z-P21300.jpg[/img]
i izlijete u malo pobrasnjenju tepsiju ili kalup za torte
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/na2-P21300.jpg[/img]
pecite u zagrijanoj pecnici na 200C oko 20min, kada se ispece ostaviti da se malo ohladi i prebaciti koru na p[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/ias-P21300.jpg[/img]ladanj za torte ili sl.
umutiti 500ml slatkog vrhnja, 200 gr secera, 250 gr mlaog sira, 1 kesicu vanilijinog i malo soka od limuna
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/pm7-P21300.jpg[/img]
staviti fil na koru i poredati iscijedjene visnje
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/2j-P21300.jpg[/img]
opet stavti preko visnji slag i preliti prelivom za torte napravljenom prema upustvo a sa sokom od visanja ( u k[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/p4z-P21300.jpg[/img]ojem su bile visnje)...posto nisam radila u kalupu, preliv nije ravnomjeran i "iscurio" je po krpi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Ostavit da se hladi u frizderu najmanje 1 h, i pocastite se u kaficu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/7pz-P21300.jpg[/img]
Nekda kada pravim, kora mi bas "nadodje" i od nje napravim dvije kore, pa samim tim ispadne torta.Pravila sam sa svim vocem i uvijek ispadne super i pojede se bas brzo.Sinoc sam imala goste i napravila sam jeza 35 min[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]Mi volimo visnje i stavim i limun, jer volimo da "kisi", a ko nije ljubitelj moze i bez limuna.Nadam se da ste ste me skontale[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
PRIATNO









Mala Selma -> RE: Foto - kuhanje! (21.3.2011 22:27:32)

SALATA "MAKARONI SA STAPICIMA OD RAKA"
Potrebno: spiralni makaroni, kiseli krastavci, kuhana jaja, kukuruz, stapici od raka, majoneza, masline, so, biber, kopar, boljiljak.
Nravno mozete pustiti masti na volju , staviti bilo koje zacine, filete tunjevine, rakove, skampe, morske plodove, bez majoneze itd.Moze se sluziti kao salata, predjelo ili dodatak glavnom jelu!
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/1ij-P21300.jpg[/img]
Skuhati makarone na obicajan nacin, procijediti, izrezati na kockice sve sastojke
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/ycm-P21300.jpg[/img]
Sve sastojke sjediniti u jednu zdjelu, dodati zacine po zelji i 3-4 kasike majoneze
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/5tz-P21300.jpg[/img]

Sluziti "rashladjeno" u malim zdjelama i posuti koprom ili dr.zacinom.PRIJATNO
[img]http://www4.slikomat.com/10/0321/q2o-P21300.jpg[/img]




chuci -> RE: Foto - kuhanje! (22.3.2011 9:20:16)

evo cijela torta
[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/7an-DSC002.jpg[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/duq-DSC002.jpg[/image]

Isječena
[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/oq9-DSC002.jpg[/image]

Silna je skroz. Mogao je komotno i jedan puter ići u fil umjesto 1,5.
Ali svi su se složili da je preukusna.




Anoniman -> RE: Foto - kuhanje! (22.3.2011 20:17:34)

Kolac od prezle i oraha

Za koru, potrebno je:

5 jaja
5 kasika secera
1 solja ulja
1 solja prezle
1 solja oraha
5 kasika brasna i
1 prasak za pecivo.

Prvo umutiti jaja i secer, a potom dodavati ostale sastojke, uz neprestano miksanje.

Izliti smjesu u pouljenu tepsiju i ubaciti u vec zagrijanu rernu. Peci na cca 200 stepeni oko 20 minuta.

Kada smo stavili koru u rernu, odmah pristaviti i zaljev:
3 solje secera i
3 solje vode

Kad se kora ispece, preliti je zaljevom (vruca zaljeva na vruc kolac).

Kada se kolac ohladi, premazati sa dvije slag pjene.

[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/ifo-P31304.jpg[/image]


[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/gu1-P31304.jpg[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/wne-P31304.jpg[/image]


[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/cin-P31304.jpg[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/t5-P32204.jpg[/image]


[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/ns4-P31304.jpg[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/5sa-P32204.jpg[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/zvl-P32204.jpg[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/ap2-P32204.jpg[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/hvf-P32204.jpg[/image]




Anoniman -> RE: Foto - kuhanje! (22.3.2011 20:33:35)

Sirnica na moj nacin


Potrebno je:

500g mladog sira
2 jaja
3 kasike pavlake (milerama)

[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/ujt-P31304.jpg[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/pr7-P31304.jpg[/image]


[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/5ho-P31304.jpg[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/4i5-P32204.jpg[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/10/0322/vzk-P32204.jpg[/image]


[img]http://www4.slikomat.com/10/0322/7yz-P32204.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/10/0322/zrn-P32204.jpg[/img] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (ovo bi moglo na temu "kuharski neuspjesi")

[img]http://www4.slikomat.com/10/0322/y53-P32204.jpg[/img]








Mala Selma -> RE: Foto - kuhanje! (22.3.2011 21:20:23)

SLANE MAFINE
Potrebno je
[img]http://www4.slikomat.com/10/0322/89h-P21300.jpg[/img]
Kukuruzno brasno, bijelo brasno, palenta, mladi sir,2-3 jaja, mileram ili pavlaka, jogurt, mlijeko, so, 1 prasak za pecivo, fildzan ulja ( ja sve stavim odokativno, nekada i kajmak)

Zamutiti malo gusce ( gusce nego za palacinke)
[img]http://www4.slikomat.com/10/0322/o3f-P21300.jpg[/img]

Uzeti kalupe za mafine, svaku premazati sa malo putera, staviti u svaku smjesu i na vrh malo putera.
[img]http://www4.slikomat.com/10/0322/k86-P21300.jpg[/img]
Peci u zagrijanoj pecnici 20-25 minuta na 200C.
[img]http://www4.slikomat.com/10/0322/fs8-P21300.jpg[/img]
PRIJATNO
[img]http://www4.slikomat.com/10/0322/94n-P21300.jpg[/img]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>