|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 20:59:02   
Skvo RR
ne mogu ni ja...
A  kako bi juce mc?user posted image user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 351
16.5.2011 21:04:56   
bbina
ma nemogu ni ja otvoriti  video tj postupak kako ide ali
ja sam gledala emisiju  samo nisam bila  zapamtila sastojke

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 352
16.5.2011 21:52:49   
Hannica
IZVORNA PORUKA: tukica

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

lisnata pogaca by skvo

Potrebno

brasno
malo mlijeka
vode
kvasac
1 kasila pavlake
2 male kasikice soli
malo putera

Dakle prvo kvasac potopim u malo tople vode i pola kasikice secera da nadodje...onda ga saspem u brasno..pa malo izmrvim brasno rukama..ubacim sol, jaje, 1 kasiku pavlake i idem na potkuhavanje sa toplo ugrijanim mlijekom i vodom....
Tijesto se mijesi dok ne postane malo tvrdje...prebacim ga na radnu povrsinu
user posted image

Podijelim ga na kuglice
user posted image

Svaka kuglica se tanko razvalja na kvadrat i onda se premaze istopljenim puterom i uljem..ja to radim rukom..i onda ga zavrcem  tj. rolam i rezem na male dijelove cca 1.5 cm
user posted image

Redam u tepsiju, u obliku kruga sa tim da pravim male razmake...kada sve stavim..onda malo isto (kroz prste) pospem istopljenim puterom i ostavim malo da nadodje..da se tijesto odprilike priljubi tj. izgubi one razmake..Nakon toga umutim jedno jaje, premazem i pospem susamom
user posted image

Stavljam u zagrijanu pecnicu na 200 stepeni jedno 15 minuta i onda jos 20 minuta na 180...

I dobijem

user posted image
user posted image

Odmah ga tresnemuser posted image iz tepsije i umotam u alu foliju bar 10 minuta i moze se njaminjati

user posted image

Koliko brasna ide tacno za ovu pogacu?

aBd,ovu cu sutra probati.A treba li cekati da se udupla tjesto ili...??

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 353
16.5.2011 21:52:55   
Dida79

ne mogu ni ja...
A  kako bi juce mc?user posted image user posted image user posted image user posted image

Juce je valjda bila repriza kako sam ja skontala...joooj pa nije im fer da mi ne mozemo vidjeti klip...
Bbina imam ja recept za lisnato ali nije to to bas bi volila u arhivi da imam i video...sad nesto kontam da li neka forumasica koja je izvan granica BiH moze recimo da skine video sa neta i da nam ga posalje na PP user posted image
Jel trazim previse user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 354
16.5.2011 22:06:56   
Skvo RR
hannica cekas da nadodje kada slozis,,pogacu...pogledaj tekst iznad slike 4.user posted image

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 355
16.5.2011 22:10:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dida79

ne mogu ni ja...

Juce je valjda bila repriza kako sam ja skontala...joooj pa nije im fer da mi ne mozemo vidjeti klip...
Bbina imam ja recept za lisnato ali nije to to bas bi volila u arhivi da imam i video...sad nesto kontam da li neka forumasica koja je izvan granica BiH moze recimo da skine video sa neta i da nam ga posalje na PP user posted image

vidi Dide reko bi čojek Hercegovkauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image slazem se da nam neka forumasica iz Hrv. metne link ovdje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dida79)
  Neposredna veza do poruke: 356
16.5.2011 22:14:07   
MinaMM
pogaca izgleda super, jedva cekam da je probam. probatc cu je napraviti sad za vikend. uskoro cu postaviti jedan recept za pitu od gotovih kora. fantasticna je a super brza, recept mi dala svekiuser posted image . mali je pravo voli

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 357
16.5.2011 22:16:26   
mama75
Jesam li dobro skontala: u pitanju je ovaj gore link za MC? Ja ga otvorim bez problema. Ili o nekom drugom pricate? Skvo ja vise ne dolazim na ovu temu kada ti postavis slike!!! Tako dobro izgleda ova pogaca da cu je sada isprintati i pojesti user posted image Uh, jesi neka!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 358
16.5.2011 22:17:35   
Dida79

IZVORNA PORUKA: mama75

Jesam li dobro skontala: u pitanju je ovaj gore link za MC? Ja ga otvorim bez problema. Ili o nekom drugom pricate? Skvo ja vise ne dolazim na ovu temu kada ti postavis slike!!! Tako dobro izgleda ova pogaca da cu je sada isprintati i pojesti user posted image Uh, jesi neka!

Jeste mama 75 to je taj link...hajde ga skini pa nam ga enkako daj user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 359
16.5.2011 22:18:37   
Dida79

IZVORNA PORUKA: noa

ne mogu ni ja...

vidi Dide reko bi čojek Hercegovkauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image slazem se da nam neka forumasica iz Hrv. metne link ovdje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne zezaj me nego potezi sve veze i vezice da dodjemo do ovog linkauser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 360
16.5.2011 22:18:55   
mama75
Mozete li sada
http://masterchef.novatv.hr

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 361
16.5.2011 22:21:02   
Skvo RR

user posted image user posted image user posted image user posted image sada cu postaviti strudlu...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 362
16.5.2011 22:22:41   
mama75

user posted image user posted image user posted image user posted image sada cu postaviti strudlu...user posted image user posted image user posted image user posted image

Je li jos vruca?

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 363
16.5.2011 22:25:49   
Dida79

Mozete li sada

Ma ne tako mama75...mislila sam ako mozes da skines sa neta na svoj komp i onda ga nama posaljes..valjda tako mozeuser posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 364
16.5.2011 22:30:49   
mama75

Mozete li sada

Ma ne tako mama75...mislila sam ako mozes da skines sa neta na svoj komp i onda ga nama posaljes..valjda tako mozeuser posted image

Izvini, tek sam uletila na temu (privukla me Skvo, sram je bilo) pa malo ne kontam sta hoces da skinem. Neki odredjeni recept ili sta? De mi malo pojasni, pospana sam vec, valjda cemo se razumjeti user posted image Jel video da skinem pa da vam posaljem? Sad sam otkrila sta trazite, jer naravno ni ja ne mogu da otvorim video. user posted image

< Poruku je uredio mama75 -- 16.5.2011 22:33:47 >

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 365
16.5.2011 22:31:56   
Skvo RR
STRUDLON  by Skvo

oko 800 grama  brasna
1 kvasac
3 jaja
300 ml mlijeka
300 ml ulja
5 kasika secera
fila po zelji

Zamuti se u jednu vanglu brasno i kvasac da se malo sjedine..onda u drugu stavljamo sve ostalo...osim filauser posted image ..i dodajemo u tu posudu brasno i kvasac...i radimo tijesto sve dok postane malo tvrdje i pocne se lijepo odvajati od ruku i zidova od posude..ja podijelim na dvije kugle i ostavim 30 minuta
user posted image

Onda razvaljamo dva "kvadrata" i mazemo fil..ja sam sada mazala eurokrem

user posted image

Onda lijepo stavim u zagrijanu pecnicu na 250 stepeni

user posted image

da lijepo porumeni oko 15 minuta i onda na 180 stepeni oko 20 minuta

I kada je izvadim malo je porskam vodom prekrijem jedno pola sata alu folijom i onda staub secerom pospem

i dobijem
user posted image

I meni je malo ostalo tijesta pa sam Umi napravila mala srca treba im oko 15 minuta...user posted image
user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 16.5.2011 22:34:18 >

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 366
16.5.2011 22:34:38   
mama75
Skvo molim adresu na pp i eto me stizem, pristavi kafu uz ovo user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 367
16.5.2011 22:34:55   
Honey3
zeljanica:
zakuhati jufku od brasna,vode i posoliti

user posted image
kad malo odstoji,prepoloviti jufku,malo razviti i ostaviti 15-ak.min.da stane
user posted image
izrezati spinat,staviti jaja po zelji,sira,pavlake(kajmaka) i posliti
user posted image
razvuci jufku na bosci(stolnjaku)
user posted image
posipati spinat
user posted image
motati
user posted image
pouljiti i peci u zagrijanoj rerni
user posted image
prokuhati malo mlijeka sa kajmakom i maslacem i posoliti
user posted image
pecenu pitu preliti i pokriti tepsijom
user posted image
i doooobro se najesti
user posted image

BUJRUM

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 368
16.5.2011 22:36:09   
Dida79

Mozete li sada

Izvini, tek sam uletila na temu (privukla me Skvo, sram je bilo) pa malo ne kontam sta hoces da skinem. Neki odredjeni recept ili sta? De mi malo pojasni, pospana sam vec, valjda cemo se razumjeti user posted image Jel video da skinem pa da vam posaljem? Sad sam otkrila sta trazite, jer naravno ni ja ne mogu da otvorim video. user posted image

Joj Mama75 ima da dobijes puc puc zato sto si mi dala laznu nadu user posted image user posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 369
16.5.2011 22:37:11   
mama75
Ja sam zena u godinama, nemojte mi zamjeriti 

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 370
16.5.2011 22:37:14   
Honey3
zeljanicu zasladiti ovom njam strudlom od Skvouser posted image

< Poruku je uredio zaha -- 16.5.2011 22:38:16 >

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 371
16.5.2011 22:38:29   
Skvo RR
au zaha...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nego mama75..moze sutra caj i strudlon..a moze i kafa...user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 372
16.5.2011 22:38:33   
mama75
Joj da mene sada vidite: napravila sebi cokolino i gledam ove vase slike user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 373
   [Obrisana poruka]
16.5.2011 23:32:59   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 374
16.5.2011 23:34:35   
Hanady RR
jao trudnice dragauser posted image ...pa Skvo šta mi radiš...znaš da sam u radovima jedva jaje na oko imam gdje ispećiuser posted image user posted image user posted image
hoću štrudleeeeeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *