|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 14:11:55   
tukica
uh zaboravih pitati sa koliko toplog mlijeka i vode potkuham, vjerovatno odokativno, dok ne postane tijesto tvrdo user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 326
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 14:25:42   
Anoniman
Tukice dok ti skvo ne odgovori...ja stavim brasna odokativno i onda dodajem mlijeko dok ne bude dovoljno cvrsto tijesto da se odvaja od zdijele. Obicno na 500gr brasna ide 2,5dl tekućine kad je potkuhavanje tijesta u pitanju.

(odgovor članu tukica)
  Neposredna veza do poruke: 327
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 14:47:02   
tukica
Joj jelena, izljubila bih te najradije,ti me uvijek spasavas svojim odgovorima user posted image user posted image user posted image hvala puno, vec sam je evo potkuhala, pa cemo vidjeti na sta lici user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 328
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 14:49:35   
Skvo RR
Slazem se sa Jelenom..bitno je na kraju da se tijesto ne lijepi..pa hajde radi jeuser posted image user posted image user posted image user posted image ...ona nadolazi kada napravis "zamotuljke"..Ne moras odmarati tijesto..odmara se kada "napravis" oblik pogace.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 329
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 14:51:57   
palachinken
Ja sam ovu pogaču samo kod drugih jela, divna ukusna topi se, kontam koji li je to zahmet, necu ni traziti recept. Kad ono - nije user posted image Moram isprobat!


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 330
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 15:01:30   
Skvo RR
nije zahmetli..ama bas nikako....zaista..nekad se vise umorim od pohovanja snicli....probaj.user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 331
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 15:04:57   
Anoniman
Ja je samo razvlacim drugacije, meni laksi metod...nemam slika pa cu pokusati objasniti user posted image . Ja razvucem cijelo tijesto pa premazem ga ja stavljam 2/3 putera i 1/3 margarina dobro umucenog mikserom, onda savijam tjesto kao "krpu" bukvalno, samo bitno je da svaki sloj bude premazan prilikom savijanja. Onda ostavim da odstoji malo, pa opet razvucem cijelo tijesto pa onda isti postupak i tako vise puta. Sto vise puta premazes to je pogaca lisnatija i vise se topi.

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 332
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 15:09:18   
Skvo RR
tukice javljaj...uz tebe smo....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 333
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 15:12:12   
sheri
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ja je samo razvlacim drugacije, meni laksi metod...nemam slika pa cu pokusati objasniti user posted image . Ja razvucem cijelo tijesto pa premazem ga ja stavljam 2/3 putera i 1/3 margarina dobro umucenog mikserom, onda savijam tjesto kao "krpu" bukvalno, samo bitno je da svaki sloj bude premazan prilikom savijanja. Onda ostavim da odstoji malo, pa opet razvucem cijelo tijesto pa onda isti postupak i tako vise puta. Sto vise puta premazes to je pogaca lisnatija i vise se topi.

i ja ovako radim, samo sto maslac/margarin stavim u zamrzivac i onda rendam. lakse se rukuje kad je zaledjen maslacuser posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 334
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 15:30:52   
Anoniman
Sheri ja ga izmiksam kao za kolac i onda rukom mazem po tijestu, kad ga rendam pucaju mi listovi poface, razlistava mi se prilikom razvlacenja.

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 335
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 15:32:30   
palachinken
Meni se baš ove ružice sviđaju, to mi fora user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 336
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 15:33:32   
Anoniman
pa posle urolas tijesto i sjeces na ruzice user posted image

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 337
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 15:34:15   
palachinken
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ima smisla user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 338
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 15:52:06   
ziki
Skvo pogača prelijepo izgleda, evo mi miriše(sreća pa ću sad kući)

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 339
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 16:01:27   
Anoniman
evo Skvo i ja pravim iscitah sve savete i vec tijesto potkuhano ali jos da pitam da li ja pogacu mogu sirom malo dopuniti mislim dok je umotavam da sira stavim

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 340
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 16:18:50   
tukica
e zene moje drage, evo stavila sam da se pece, pa mi drzite figeuser posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 341
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 16:27:19   
Anoniman
Triputmama mozes, ali onda gubi onu slast lisnatog tijesta koje se topi, jer sir malo neutralise, bar meni. Ja radije ispecem ovako pa onda sa sirom i suvomesnatim sluzim.

(odgovor članu tukica)
  Neposredna veza do poruke: 342
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 16:35:20   
Anoniman
Triputmama mozes, ali onda gubi onu slast lisnatog tijesta koje se topi, jer sir malo neutralise, bar meni. Ja radije ispecem ovako pa onda sa sirom i suvomesnatim sluzim.

_____________________________


user posted image prekasno moja se vec peceuser posted image    al haj pamet za drugi put user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 343
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 16:37:38   
Visnja RR
ja kontam kasnije praviti peksimete by skvo... drzte mi fige user posted image
skvo postala si nam inspiracijauser posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 344
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 18:21:00   
sheri
IZVORNA PORUKA: triputmama

Triputmama mozes, ali onda gubi onu slast lisnatog tijesta koje se topi, jer sir malo neutralise, bar meni. Ja radije ispecem ovako pa onda sa sirom i suvomesnatim sluzim.

_____________________________


user posted image prekasno moja se vec peceuser posted image    al haj pamet za drugi put user posted image


a ne mora znaciti da ce lose ispasti. moja rodica pravi isto ovako , ali ona stavi i malo mljevenog mesa. bude ok! meni presilno, ali bude ok, ko voli jaku hranuuser posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 345
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 18:37:25   
Skvo RR
A, znaci idu lisnate pogacice...triputmama...ja sam stavljala sir i meni je super ispalo..nadam se i tebi da ce...user posted image
Visnja....hvalauser posted image user posted image .


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 346
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 19:37:26   
Dida79
Sinoc sam gledala hrvatski Masterchef neki pekar im je pokazivao kako se pravi lisnato joj ja sam ostala user posted image
Sad trazim na netu klipove o tome ali nema,ustavari andjem ja na RTL ali kad pokrenem video pise mi da je nedostupan za BiH...Dajte RR hakerke imal igdje gdje mogu pogledati video

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 347
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 20:42:37   
bbina
Lisnato:

  • 1kg brašna
  • 15gr soli
  • 50gr šećera
  • 500gr  vode
Umijesiti i ostaviti 20ak minuta da odmori!


  • 300gr hladnog margarina

Preklopiti margarin u tijestu na 4.
Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.

Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.
Razvaljati i oblikovati! Ostaviti da odmori 20ak minuta. Premazati jajetom i peći na 190°C - 20 min.
U pećnicu staviti posudu sa vodom.

subota, svibanj 14, 2011



Masterchef

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 348
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 20:44:00   
bbina
evo ga 

(odgovor članu bbina)
Neposredna veza do poruke: 349
   RE: Foto - kuhanje!
16.5.2011 20:56:12   
mala86

IZVORNA PORUKA: bbina

Lisnato:

  • 1kg brašna
  • 15gr soli
  • 50gr šećera
  • 500gr  vode
Umijesiti i ostaviti 20ak minuta da odmori!


  • 300gr hladnog margarina

Preklopiti margarin u tijestu na 4.
Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.

Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.
Razvaljati i oblikovati! Ostaviti da odmori 20ak minuta. Premazati jajetom i peći na 190°C - 20 min.
U pećnicu staviti posudu sa vodom.

subota, svibanj 14, 2011



Masterchef

ja ne mogu otvorit user posted image ,pise da ne moze

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦






(odgovor članu bbina)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *