RE: pelenski osip (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba

Poruka

ajla86 -> RE: pelenski osip (17.5.2013 12:01:53)

i mojoj curi kokara i guza ojedeni ma šta ojedeni,to je ko sprzeno.isla dr kaze da uradimo urin da nije od urina.dosla mi prijateljica kaze kakav crni urin reakcija na nesto sto je pojela,poslje dodze mama moja kaze od pelena...jbg uvodim dohranu i promjenila sam pelene sad neznam do cega je....imal neke razlike u osipima.smijel se kokica jekodermom namazati?idel puder na ovo ili neka masna krema

srećicaa -> RE: pelenski osip (17.5.2013 17:14:59)

Možeš slobodno Jecodermom mazati. Mojoj bebici je isto to bilo kada je imala mjesec dana-tada sam forsirala pamučne pelene koje sam češće mijenjala od ovih jednokratnih jer nemaju onog gela pa je beba brže mokra, obavezno peremo guzu pri svakom presvlačenju-osim ako nismo u kući ili baš u toku noći kada nemam više snage obrišem vlažnom maramicom i to nekom sensitive, a što se tiče krema nakon testiranja raznoraznih najbolja mi se pokazala Penaten sa cinkom koju sam koristila na područjima gdje ima ranica i osipa, a ostalo mazala običnom bademovom ili čak maslinovim uljem. Nama je bilo od stolice jer beba kaki po 10 puta dnevno i vjerovatno se dešava da samo što mu promijenim pelenu on malo kakne da ja i ne skontam i to stoji 3 ili max 4 sata tako dok ga ponovo ne presvučem.
Sada stvarno nema ništa, presvlačim ga svako 3 sata i samo dioguze koji je najviše izložen dodiru sa kakom mažem pri svakom drugom presvlačenju Penaten kremom, a ostalo i dalje običnom bademovom.

M kao Mama -> RE: pelenski osip (17.5.2013 17:17:53)

starija nikada ni jednu tačkicu nije imala, a sa manjom prošla agoniuju od mjesec dana, na kraju završili na Dermatologiji dobili eozin po drugi put i mast travacort, mazali 4 dana i sve nestalo, a do tada išli u Dz tri puta probali sve i svašta ništa nije pomoglo, od krema iz apoteke i DM, ne znam šta nisam probala, bilo je dana kad joj se krv otvarala, probali i sa eozinom samim nije išlo, u kombinaciji sa ovom kremom pomoglo, Bogu hvala i da se više nikada ne vrati i ne ponovi.

melin -> RE: pelenski osip (17.5.2013 17:42:26)

mi nismo imali nekih velikih problema s ojedom al i kad bi se desilo navece namazem bepanthen mast za bebe do ujutro nema ni tackice
meni najbolja krema za sve a inace smo posle svakog presvlacenja koristili bademovu pharmamed
i uvijek sve ok...

škorpija -> RE: pelenski osip (17.5.2013 17:43:19)

ajla najbolji ti je jekoderm za pišu, a za guzu bepanthen mast (pazite da vam ne podvale kremu) koja se može kupiti u apoteci, nastoj što vipe da je guzla bez pelene, na vazduhu samo je prekrij pamučnom pelenom dok osip ne prođe

ajla86 -> RE: pelenski osip (17.5.2013 21:06:14)

do sad nikad nista nije bilo,svako presvlacenje je perem i mazem orginal pavlovic kremom ili dr pashom.ovo je strasno za gledati,mogu misliti kako je boli.
hvala na savjetu

M kao Mama -> RE: pelenski osip (17.5.2013 22:19:15)

ajla znam zato ti i napisah, možda ne bi bilo loše da i nju dermatolog pogleda, znači nama je prošlo nakon 4 dana, mada je nakon drugog mazanja bilo puno bolje, a mjesec nema šta nismo probali, samo sam tri kremen jonson jonson protiv pelenskog ospipa potrošila, jednu iz apoteke sarajevo baš za oasip, bademovu jednu, dr. paša podosta iz kurije, stavlja ulje, maslinovo, ma nema šta nisam, fenom sušila da bude suho, ali ništa

bebaa -> RE: pelenski osip (17.5.2013 22:40:18)

nisam sve detaljno pročitala nego samo da dam sugestiju...SUDOCREM nam je jedini pomogao kod pelenskog osipa i to još beba ima AD...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ajla86 -> RE: pelenski osip (17.5.2013 22:40:46)

dr satka kaze urin da uradim za par dana dok popije antibiotik....ona konta na uro infekt.

Marija13 -> RE: pelenski osip (3.6.2013 20:11:38)

Drage moje pomagajte [sm=smiley13.gif]
ne znam uopste da li je ovo pelenski osip, ali danas se bas pogorsalo, bebac ima crvenilo samo u predjelu iznad cune [sm=zmeden.gif] nista po guzi ili preponama, samo znaci taj dio ispod stomaka, uzasno crveno, upaljeno i svrbi ga, cim ga skinem pocne se panicno cesati [sm=smiley13.gif]
Inace prije nekih mjesec dana smo presli na pampers, a zadnjih 15-ak dana uvodimo dohranu, da li bi to mogla biti neka alergija, kakvu kremu da stavljam? Masniju ili neku sa cinkom?

bebaa -> RE: pelenski osip (18.7.2013 15:43:17)

IZVORNA PORUKA: Marija13

Drage moje pomagajte [sm=smiley13.gif]
ne znam uopste da li je ovo pelenski osip, ali danas se bas pogorsalo, bebac ima crvenilo samo u predjelu iznad cune [sm=zmeden.gif] nista po guzi ili preponama, samo znaci taj dio ispod stomaka, uzasno crveno, upaljeno i svrbi ga, cim ga skinem pocne se panicno cesati [sm=smiley13.gif]
Inace prije nekih mjesec dana smo presli na pampers, a zadnjih 15-ak dana uvodimo dohranu, da li bi to mogla biti neka alergija, kakvu kremu da stavljam? Masniju ili neku sa cinkom?

uhhh upravo ovo nam se dešava......čak ni sudocrem ne pomaže...ovo je prvi put ovako da je...baš iznad ćune...donji dio stomaka....
sad pročitah jekoderm i sjetim se da ga imam negdje....i to ćemo probati....[sm=smiley13.gif]

hanabanana -> RE: pelenski osip (18.7.2013 15:45:27)

Krema sa cinkom bi morala pomoći.

bebacha -> RE: pelenski osip (18.7.2013 15:47:05)

preporucujem Sudocrem
a kazu da je dobra krema za bebe Dr.Pasha,al to nisam probala

shpagica -> RE: pelenski osip (18.7.2013 15:49:28)

pa ako nista ne pomaze, mozda nije pelenski osip, mozda su gljivice i treba potpuno druga terapija - drugim rijecima spremi se pedijatru.

hanabanana -> RE: pelenski osip (18.7.2013 15:52:19)

Hm....a postoji li mogućnost da je ćuna prema gore i da se popiša taman kada staviš pelenu....a i da ne stegneš jako pelenu, jer je upravo nekako na tom dijelu pregib na peleni.

Emmy -> RE: pelenski osip (18.7.2013 15:53:49)

Nama kad nije sudocrem pomagao (koji nam je inace pomada za sve), pomogle su vazelinske gaze, ima ih kupiti u svakoj apoteci, toplo preporucujem[sm=smiley20.gif]. Dobre su što štite taj oštećeni dio kože da brže zaraste. Problem kod pelenskog osipa je kontinuirana iritacija zbog pelena, toplote, potparivanja, odnosno nemogućnost održavanja tog dijela suhim i prozračnim. I još nešto - što više po mogućnosti držati taj dio na zraku, sad je malo toplije pa se može dijete raskomotiti, ne znam koji je uzrast u pitanju, ali eto nama je i to pomagalo.....

bebacha -> RE: pelenski osip (18.7.2013 15:54:09)

jeli to onaj dio ispod gdje se pelena sastavlja
mom je tako bilo crveno jer su tu oznoji puno
mozes li ga drzat bez pelene da testiras malo

bebaa -> RE: pelenski osip (18.7.2013 15:54:12)

pelene jednako postavljam uvijek,sudokrem imam i ništa ne pomaže,dr.pasha takođe.....stavit ću još jekoderm pa ako se ne povuče ili bar počne smirivati ujutro ću ga voditi dr.....[sm=smiley13.gif]

hanabanana -> RE: pelenski osip (18.7.2013 16:12:42)

IZVORNA PORUKA: bebaa

pelene jednako postavljam uvijek,sudokrem imam i ništa ne pomaže,dr.pasha takođe.....stavit ću još jekoderm pa ako se ne povuče ili bar počne smirivati ujutro ću ga voditi dr.....[sm=smiley13.gif]

Onda kupi ove sterilne gaze što je pominjala Emmy.
Koštaju ispod marke, i ništa te ne košta da probaš.

bebaa -> RE: pelenski osip (18.7.2013 16:14:21)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

ok hvala...znači vazelinske gaze.....[sm=smiley31.gif]

hanabanana -> RE: pelenski osip (18.7.2013 16:18:58)

Ma da, probaj i to.

Emmy -> RE: pelenski osip (18.7.2013 16:30:09)

Hej bebaa sretno[sm=smiley31.gif]. Samo jedan savjet - pošto su te gaze malo veće, slobodno tu jednu veću izreži na manje dijelove i "zalijepi" na dijelu da pokriješ osip, uglavnom ta jedna gaza se može izrezati na više "trakica" tako da možeš fino pokriti dio gdje je osip.

bebaa -> RE: pelenski osip (18.7.2013 16:31:07)

IZVORNA PORUKA: Emmy

Hej bebaa sretno[sm=smiley31.gif]. Samo jedan savjet - pošto su te gaze malo veće, slobodno tu jednu veću izreži na manje dijelove i "zalijepi" na dijelu da pokriješ osip, uglavnom ta jedna gaza se može izrezati na više "trakica" tako da možeš fino pokriti dio gdje je osip.

ok hvala ti....[sm=smiley31.gif]

Marija13 -> RE: pelenski osip (18.7.2013 21:42:56)

Bebo jeste li u zadnje vrijeme možda prešli na nove pelene ili kremu?
Nama je to bilo od pampersa, i to nakon gotovo mjesec dana korištenja, prvo je bilo kao neki suhi kružić kojem nisam pridavala veću pažnju a onda samo buknulo..
Kad smo promjenili pelene, bukvalno kao rukom odnešeno u 2 dana..
A kažu da hoće osip i kad zubi rastu..ko će znati

bebaa -> RE: pelenski osip (18.7.2013 22:35:10)

IZVORNA PORUKA: Marija13

Bebo jeste li u zadnje vrijeme možda prešli na nove pelene ili kremu?
Nama je to bilo od pampersa, i to nakon gotovo mjesec dana korištenja, prvo je bilo kao neki suhi kružić kojem nisam pridavala veću pažnju a onda samo buknulo..
Kad smo promjenili pelene, bukvalno kao rukom odnešeno u 2 dana..
A kažu da hoće osip i kad zubi rastu..ko će znati

ma kakvi kod njega je odma cijela površina zadebljala i upaljena.....[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 [9] 10   Sljedeća stranica >   >>