sandy82 -> RE: MOJA MAMA (26.12.2010 20:50:55)
|
Žene, pomozite mi da se ne ogriješim od svoju majku. Šta da radim? Svekrva mi je bila daleko, majka malo bliže. Ni jednu nisam htjela puno da opterećujem da mi čuva dijete kad ja ne radim i mogu da stignem. Međutim, mamu su počeli da iskorištavaju drugi ljudi da čuvaju njihovo dijete, ona dobra i naivna pa ne konta i prihvata. Jednom mi je pukao film i rekla sam joj da ja kod kuće čamim dok oni izlaze u grad a nisu ni jedno njena djeca. Mama je rekla da joj je sve jasno i da će to smanjiti. Igrom slučaja, ta žena je ostala trudna i morala da čuva trudnoću. Mama je rekla "Moram joj pomoći, nije ni to orlova vijeka". Rekla sam "OK, ali ako ja ostanem trudna pomoći ćeš i meni". Zaista, ta žena je rodila, a ja ostala trudna i desila mi se ista komplikacija kao toj ženi, i meni je propisano mirovanje. I naravno, ništa se nije promijenilo. Ipak je "orlova vijeka". Dotična osoba je rekla svojoj svekrvi da ne dolazi u obzir da ona brine odjednom oko dvoje djece i da ona preuzma starije. Svekrva skoro svaki dan i dalje donosi dijete mojoj mami, a ja kod kuće sama, čudom održala ovu trudnoću. Sreća pa je od 5 mjeseca krenulo naglo na bolje. Muž radi po cijeli dan, pomogne koliko može. Sada je tu i moja svekrva, biće do proljeća. Mene povrjeđuje što moja mama nije tu, da mi dođe da je vidim bar jednom sedmično, a živi svega 3-5 km udaljenosti. Ja dođem sa djetetom busom kada se mama poželi unučeta, a morala do skoro da strogo mirujem. Dođe mi opet da "planem" i na nju i ljude koji je iskorištavaju, da prestanem dolaziti, a ne mogu, ne želim da nju povrijedim. Počela je i da pije po koju čašicu. Žao mi je, ali žao mi je i ove bebe u meni koju trujem svojom ogorčenošću. Evo, bar sam se pred nekim ovde "istresla" i poštediću mamu ovog svog otrova. Dovoljno joj je što je rastrzana na 10 strana, stalno na usluzi ljudima koji to ne zaslužuju.
|
|
|
|