Vedica -> RE: MOJA MAMA (17.9.2008 21:32:15)
|
Kao sto rece mynxlee nikada nisam naglas rekla ono sto osjecam prema najdrazoj osobi na ovom svijetu iako sam prilicno emotivna. Moja mama je u 32 godini ostala sama (otac poginuo 1992) sa dvoje djece, ja 10 a brat 5 godina. prosla je kroz brojne nedace da bi bratu i meni osigurala pristojan zivot i stvorila od nas jake, postene i pristojne ljude. Radila je i po 12 sati da bi brat i ja kao i druga djeca mogli ici na matursku i apsloventsku ekskurziju u istoj godini. Nebrojeno puta sebi je uskratila neke stvari da bismo brat i ja uspjeli zavrsiti fakultete i imati dobar zivot. Na tome joj najveca hvala. Ono sto me raduje jeste sto znam da je ponosna sto se njena zrtva isplatila : ja sam zavrsila fakultet i dobila odlican posao, dobila je odlicnog zeta i nadam se da ce uskoro dobiti i prvo unuce; brat je sada zadnja godina fakulteta sa velikim ambicijama i planovima. Znam da nikada necemo moci uraditi za nju ono sto je ona uradila za nas, ali cemo se svaki dan do kraja zivota truditi da joj pruzimo dostojan i sretan zivot jer zaista zasluzuje. moram malo citirati mynxlee (koja me i podstakla da napisem ovo jer sam dosada izbjegavala ovu temu jer se svaki put rasplacem) IZVORNA PORUKA: mynxlee Mama, hvala ti sto postojis i sto si dio mog zivota. Pazicu na tebe, cuvati te od svakog zla, iako sam daleko od tebe. Bicu tvoj andjeo cuvar, kao sto si i ti moj. Znas da sam uvijek tu uz tebe kada ti nesto zatreba, kao sto si i ti uvijek bila uz mene.Hvala ti jos jednom. Volim te i voljecu te dok god budem trajala.'' ovo je tako divno sroceno, nadam se da cemo ipak jednom smoci hrabrosti i reci svojim majkama ovako nesto. (izvinite na velikim slovima, al moram) MAMA VOLIM TE NAJVISE NA SVIJETU I HVALA TI, HVALA ZA SVE TVOJE ODLUKE, ZRTVE, ZA SVU TVOJU LJUBAV KOJU SI MI PRUZILA I KOJU MI DAJES I DANAS!
|
|
|
|