jele85dr
|
Zdravo drugari! Evo mi odlučili našu curicu od skoro 2 godine upisati u vrtić/jaslice, pa sam zapisala sve moguće i nemoguće privatne vrtiće u gradu, ali smo ih na kraju obišli samo 5. Za državni vrtić smo ju prijavili negdje u aprilu-maju, ali znam da nema šanse da ga uskoro dobijemo. Bilo kako bilo, danas smo obišli: Piccolini 2, Happy Planet, Ciciban, Zvjezdicu i Liliput. Na kraju su izbor sveli na Piccolini i Ciciban. Liliput je otpao najviše zbog udaljenosti, ali i cijene (280KM), Zvjezdica zbog udaljenosti, a ni nije nam se nešto svidjela, a Happy Planet zbog hrane koju dobijaju iz Male Skadarlije (nešto mi je tu sumnjivo da im donose baš svježe kuhanu hranu tog dana, prije će biti da dobijaju neke ostatke možda griješim.. ali eto, otpisali smo ga). Eh sad, Ciciban nam se najviše svidio zbog lijepog dvorišta i sprava koje imaju u njemu, a i relativno nam je blizu, cijena je isto okej (200KM, odnosno 150KM poludnevni), a Piccolini nam najviše odgovara zbog blizine (živimo preko puta, pratkično ju pješke mogu odvesti), ali mi se nije baš svidjelo to što nemaju travnato dvorište, i ovo što imaju je malo.. Mi bi nju za početak, prvih mjesec-dva, možda i duže ili kraće (zavisi kako bude prihvatila vrtić) vodili na taj poludnevni boravak (ja ne radim, pa možemo tako), pa onda produžili na cjelodnevni. Ustvari, to bi joj došla kao neka igraonica, druženje sa djecom istog uzrasta. U svim vrtićima koje smo obišli, niko nas nije proveo po prostorijama, da vidimo kako to izgleda, a ni mi se nismo sjetili to tražiti , možda jer je bilo vrijeme spavanja, a i direktorice su na godišnjim, pa možda i zato.. Čitala sam vaša iskustva na temi, i čini mi se da ste sve pozitivno pisali za ova dva vrtića. Planirala sam da mi dijete ide u privatni vrtić sve dok ne dobijemo državni (a nadam se da ćemo ga dobiti), pa bih sad izabrala onaj koji ima bolji sadržaj za stariji uzrast (ako se desi da nam se oduži sa državnim). Ako neko ima neke svježe informacije vezano za ova dva vrtića, neka napiše. Eh da, takođe me zbunjuje cijena, zašto su neki vrtići daleko povoljniji od drugih? Šta to drugi, skuplji nude bolje od ovih jeftinijih? Npr. Liliput pod Starčevicom je 280KM, a Piccolini 175KM. Pozdrav svim mamama i
|