Sizif
|
Pozdrav forumasicama, forum sluzi za razmjenu misljenja i iskustava. Svaka od nas je brizna majka i trazi i upisuje djete unaj vrtic koji smatra najboljim za svoje klince. Iz prijasnjih postova vidite gdje ja pripadam sa upisom i misljenjem o vrticima, ali cu vam i ja napisati sta sam saznala o novom vrticu Zvjezdice, jer je on trenutno aktuela i isto tako sta misli. Ja ima informaciju da je vlasnik medicinska sestra koja je dugo godina radila na pedijatriji na Paprikovcu, i smatram da je to samo plus, a nikako minus. Uostalom, kad sagledate situaciju dublje ko je vlasnik cega i ko je sto zavrsio to neme veze sa vezom, tako da ko god da je vlasnik mislim da nije strasno bitno. Isto tako svaka cast vlasniku, ko god da je, pa je imao u vidu da nekad klince treba pricuvati i nocu. Pa nema svako baku i djeda koji mogu uletiti, a isto tako ima i razvedenih i samohranih majki koje nemaju gdje ostaviti dijete, a raditi moraju. (eto na paprikovcu ima i treca smjena, pekari,....). Dobrro je jos jedan vrtic, jos jedna opcija, jos jedna mogucnost, to je super a vrijeme pokazuje jer najkvalitetniji ostaju. Meni se licno neslicja Maslacak, ono sto sam vidjela i cula, jer nemaju nikakvo dvoriste, znaci klinci su osudjeni na boravak u prostorijama, a tog nisam pobornik, treba izaci vani i kad je sunce i kad je snijeg. Isto tako mi se nije svidjelo sto imaju program ucenja za djecu jaslicke grupe koji je beskonacan, djete u tom uzrastu treba da uci kroz igru, naglasak na igru, a strani jezici kasnije, kasnije.... O relaciji privatni drzavni komentarisala sam ranije, ali isto tako da nadodam, ili se ponovim, smatram da je vrijeme da prevazidjemo tu podjelu. Puno je privatnog danas, kod vaspitnih ustanova i iako sam pobornik drzavnih, nigdje nisam vidjela da oni koji su zavrsili drzavno imaju prednost nad privatnim, bilo da je to vrtic ili skola, faks.( to je vec druga tema.) E eto imam ja jos toga, ali oduzih pa cujemo se....