gagala -> RE: prvi znaci trudnoce (13.3.2015 14:57:27)
|
IZVORNA PORUKA: blue moon Ja i mm smo pokušavali više od godinu i po da dobijemo bebu, ali zbog tempa života, mojih neurednih menstruacija i slabije pokretljivosti njegovih vojnika (dva plusića) nismo mogli ubosti ovulaciju. Pokušala sam sa mjerenjem temperature ali su mi rezultati mjerenja bili prilično haotični, a trakica mi ne bi moglo biti stotine, a nisu baš ni jeftine. Od doktorice sam dobila terapiju da pijem dabroston tri mjeseca pa da se uredi [sm=hudicek1.gif], prvi mjesec je došla 32. dan, drugi mjesec 40. dan, a treći mjesec sam dobila 20. dana odmah čim sam popila turu tableta, poslije toga se sve vratilo na staro ciklus cca 30 do 40 dana. U međuvremenu sam pila macinu travu i vrkutu, prilično neredovito, crveni zdravac sa mužem isto tako povremeno, a muž je pio biastin (vitamin E). Nisam pretjerano brojala dane i desilo se, prvo sam mislila da mi [sm=hudicek1.gif] standardno kasni, simptom bolnih i nadošlih grudi, istaknute vene, i uz to nadutost i vjetrovi, 42. dan sam uradila jeftini kineski test (sa ebay-a) i pokazao mi je dvije crtice, poslije toga sam uzela dm-ov gravignost, također dvije crtice, ja sretna, konačno trudna. Nakon par dana i dalje nemam nekih specifičnih simptoma, pantole me malo stežu, maternica se širi, pa osjetim blago grebuckanje, grudi su i dalje velike, ali ne toliko bolne (valjda se navikavam). I da, jedan od simptoma je bio kratak dah, stalno imam osjećaj kao da nemam dovoljno kisika, odnosno brzo se zadišem i srce zalupa brže, i povremeno skroz neka blaga nesvjestica... Mučnine nemam ali ponekad umišljam da mi nešto ne sjeda na želudac, nemam porive za specifičnom hranom, ali kad se pojavi osjećaj gladi ne zanemarujem ga, ipak tijelu treba energije za ono što predstoji. Otkako sam saznala za trudnoću nastojim da pijem više tečnosti, a inače nisam neki vodopija, pa zbog toga idem na wc možda dva-tri puta više nego inače. Stolica mi je uredna, dan započnem kašikom meda i čašom vode, provjereno djeluje. Zasad toliko od mene SAD SI ME ZABRINULA ............... jedino što nemam jeste nabrekle grudi, i doduše, još nije niti jednom okasnila [sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|