luela -> RE: prvi znaci trudnoce (1.11.2014 12:09:07)
|
Mozda cu nekome pomoci sa odgovorom.Dakle dugo sam pokusavala ostati trudna,skoro 4 godine rekla bih.Menstruacija mi je redovna ali opet sam svaki mjesec ocekivala i ponekad uradila test ako bi kasnila dan ili i prije toga.Medjutim kada sam ostala trudna,simptome sam prepoznala ali tek dan prije ocekivane M i dan poslije kada sam uradila test.Nemam bolne M ali sam tih dana imala jake grceve i jake bolove u krstima,znaci jace nego ikad prije.Stomak mi je bio dosta nadut,drugacije nego ranije i meni najsumnjiviji simptom je bila temperatura i osjecaj prehlade.Temperatura izmedju 37-37,2 nekad i 37,5.Jutro prije testa sam krenula u porodicnu jer me je bolilo i grlo i mislila sam da imam virozu ali posto mi je ta temp bila sumnjiva,uradila sam test prije dolaska kod dr i [sm=rozacrtici.gif].Znaci nisam mogla vjerovati obzirom otkad cekam ali sam tacno znala da ta temp mozda nije od virusa.I ona me je pratila cijelo prvo tromjesece.To je normlano.Navodno se temp pocevaca od same ovulacija i nastavi rast ako je doslo do zaceca tako da drage moje koje ocekujete,ponekad je provjerite.Nakon zaceca ona se poveca za nekih pola stepena i manje vise stalno ostane takva na pocetku,tako da ko ima prosjecnu temp 36,6 kao ja,to ce povecanje lako osjetit.Sretno!
|
|
|
|