RE: prvi znaci trudnoce (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

kimmyk -> RE: prvi znaci trudnoce (28.1.2014 5:21:45)

Hehe a vjerujem ti,i ja ocekujem popodne party haha :) daj boze da sve bude u redu :)

IZVORNA PORUKA: lovepower

IZVORNA PORUKA: kimmyk

Hehe nadam se,a negooo..odmah sam ga zvala jutros haha on je jos u soku kaze da nemoze vjerovati..bas cemo kasnije na neku veceru da popricamo o svemu :) rekla sam samo njemu i dvjema prijateljicama,a ostalima cu kad se potvrdi jer sam ja jos uvijek u strahu haha :) kako se ti osjecas?

mogu zamisliti vase srece jos tako neplanirano,neka vam sve prodje u najboljem redu!ja se osjecam fenomenalno jedem nenormalno sve i svasta [sm=smiley36.gif] uzivam jer me svi maze i paze i svekrva i mama i brat i prijatelji a o muzu da ne govorim,stvarno je sreca neopisiva ima tu i straha i nekakvih pobrkanih osjecaja ali uglavnom neka harmonija i sreca sve ces vidjeti hhihihihihihi [sm=bravo.gif]

lovepower -> RE: prvi znaci trudnoce (28.1.2014 17:26:56)

Hehe a vjerujem ti,i ja ocekujem popodne party haha :) daj boze da sve bude u redu :)

hejj sta je bilo kd cika doktora ja ocekujem lijepe vijesti a tebe nigdje! taj tvoj party se bas oduzio dodji ovdje da skupa slavimo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
capricapri sta je s tobom jesi se uvjerila da je s mrvicom sve ok?javi nam se,ja ulazim svako malo da vidim ima li vijesti od tebe

kimmyk -> RE: prvi znaci trudnoce (28.1.2014 18:54:25)

Haha ma zvala sam je i rekla je da dodem sljedeci tjedan jer nemoze nista jos vidjeti,popodne kupila prima stick test i u prvom trenutku se pojavila crtica i kasnije opet poblijedila skroz..grudi su mi i dalje isto,sve zilice oko bradavice se vide a trbuh me prestao zigati jutros i maloprije opet pocelo..

lovepower -> RE: prvi znaci trudnoce (28.1.2014 19:50:10)

ma normalno da se nista ne vidi kad je tebi bila zadnja menstruacija 03.01 to znaci da si danas tek 3 sedmice i 4 dana trudna prerano je da se bilo sta vidi ja sam isla sa 5+4 i samo mi se vidio gestacijski mjesak,ne sikiraj se za test meni je 12 od ovulacije pokazao jedva vidljivu liniju,nek bole grudi i nek imaju zile za 3 dana ponovi test i bices najsretnija zena na svijetu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

kimmyk -> RE: prvi znaci trudnoce (28.1.2014 20:50:09)

Da barr!!!drzi mi figicee :)) najveca nada su mi zilice hahaha :)

ma normalno da se nista ne vidi kad je tebi bila zadnja menstruacija 03.01 to znaci da si danas tek 3 sedmice i 4 dana trudna prerano je da se bilo sta vidi ja sam isla sa 5+4 i samo mi se vidio gestacijski mjesak,ne sikiraj se za test meni je 12 od ovulacije pokazao jedva vidljivu liniju,nek bole grudi i nek imaju zile za 3 dana ponovi test i bices najsretnija zena na svijetu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

capricapri -> RE: prvi znaci trudnoce (31.1.2014 15:24:52)

cureeee evo meeee :)) Nisam bila par dana pri internetu pa nisam vam pisala...sve je ok,moze i vaginalno i oralno...Tako da sad kombinujem,ako ne mogu da odlezim sat vremena onda popijem :)

E da vas pitam...posto kao sto znate i ja sam nova u svemu..Jos imam taj hematom,sedma sam nedelja i mirujem do treceg mjeseca...A doktor kaze da sam zanijela kao malo kasnije dana ovulacije,navodno je razlika nekih 6 dana .. znate li vi sta to znaci?

Recimo pise aminoreja 7+2,a biometrija odgovara 6+3....zna li nesko sta to znaci?
i pise TP 14.9.2014. UZ 20.09.2014. :) da li je to termin ili?

I dalje sam na Utrogestanima :(

Vanne -> RE: prvi znaci trudnoce (31.1.2014 17:46:58)

IZVORNA PORUKA: capricapri

cureeee evo meeee :)) Nisam bila par dana pri internetu pa nisam vam pisala...sve je ok,moze i vaginalno i oralno...Tako da sad kombinujem,ako ne mogu da odlezim sat vremena onda popijem :)

E da vas pitam...posto kao sto znate i ja sam nova u svemu..Jos imam taj hematom,sedma sam nedelja i mirujem do treceg mjeseca...A doktor kaze da sam zanijela kao malo kasnije dana ovulacije,navodno je razlika nekih 6 dana .. znate li vi sta to znaci?

Recimo pise aminoreja 7+2,a biometrija odgovara 6+3....zna li nesko sta to znaci?

To znaci da ti je ovulacija bila kasnije koji dan,nista drugo...tp je termin poroda jedan ti je po zadnjoj menstruaciji a drugi po uzv..nije to nista strasno...i ja sam imala hematom u 7 nedjelji uzimala utrogestan,dabroston i progesteron depo injekcije..uz mirovanje i terapiju on je nestao...samo lezi i uzivaj...

capricapri -> RE: prvi znaci trudnoce (31.1.2014 18:07:05)

gi po uzv..nije to nista strasno...i ja sam imala hematom u 7 nedjelji uzimala

Hvalaaa..

obozavam ovaj forum :) AKo je po UZ moglo bi biti na mužev rodjendan onda,možda,23.9. hihihi pa super...

Ali znas sta je jos kod mene problem? Probava nema sta nisam probala ne idem nikako na wc,doktor mi dao neki prasak,ali nista....sto se tice domacih varijanti đljive,smokve,med topla voda,jogurt...itd ma sve sam probala...

Sad vec dve veceri stavljam čepiće i kao malo..alo skroz slabo odem[sm=smiley13.gif]

Vanne -> RE: prvi znaci trudnoce (31.1.2014 18:13:07)

gi po uzv..nije to nista strasno...i ja sam imala hematom u 7 nedjelji uzimala

Hvalaaa..

obozavam ovaj forum :) AKo je po UZ moglo bi biti na mužev rodjendan onda,možda,23.9. hihihi pa super...

Ali znas sta je jos kod mene problem? Probava nema sta nisam probala ne idem nikako na wc,doktor mi dao neki prasak,ali nista....sto se tice domacih varijanti đljive,smokve,med topla voda,jogurt...itd ma sve sam probala...

Sad vec dve veceri stavljam čepiće i kao malo..alo skroz slabo odem[sm=smiley13.gif]

meni je kod zatvora pomoga kompot od suhih sljiva i suhih smokvi..a uzimala.sam i sjemenke lana..takodje kivi na.prazan zeludac je dobar za to..eto pokusaj nesto od toga..mada je zatvor normalan na pocetku..taj kompot pijes dva litra dnevno i jedes voce iz njega..ja sam ga jela dva dana i treci pravac wc..od tad ga redovno uzimam i imam redovnu stolicu..

capricapri -> RE: prvi znaci trudnoce (31.1.2014 18:20:08)

hahaha probala.ali nisam do duše u kontinuitetu :-)

U svakom slucaju laganija hrana,ali kad se meni jede svaki dan nesto drugo :))
Jeli tebi bilo lose od Utrogestana? Ja sam sva Li La :)

Vanne -> RE: prvi znaci trudnoce (31.1.2014 18:27:30)

hahaha probala.ali nisam do duše u kontinuitetu :-)

U svakom slucaju laganija hrana,ali kad se meni jede svaki dan nesto drugo :))
Jeli tebi bilo lose od Utrogestana? Ja sam sva Li La :)

ja sam utrogestam uzimala samo vaginalno tako da nisam imala nus ppjave..moj gin kaze da je ucinkovitiji kad se uzima vaginalno
joj sto me nasmija sa ovim da si sva li la [sm=smiley36.gif]
sve zene to kazu koje ga uzimaju oralno...

capricapri -> RE: prvi znaci trudnoce (31.1.2014 18:39:43)

hahah ali stavrnooo...vjeruj da kad popijem to je haos,ne mogu se ni kretati,ma nista,samo se smješkam i ništa ne kontam :D [sm=jezicek.gif]

Lakse je vaginalno,ma da i tad je meni mukica,ali sta ces...ma samo da ojaca,da ja imam osjecaj za njega pa je lako sve izdrzati :)

lovepower -> RE: prvi znaci trudnoce (31.1.2014 20:49:09)

jesam ti rekla da to nije strasno nista [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Vanne ti je objasnila sve ostalo hihihihi mi bi mogle biti terminuse meni je termin 24.09 a sad sam 6+3 imala sam neko blago krvarenje pa pijem dabroston i primam progesteron [sm=smiley13.gif]
molim dragog Boga da sve bude uredu a stalno sam u nekom grcu i moram da mirujem,tjesi me sto me stomak ne boli i sto nisam krvarila puno uopste nego nesto tamno smjedje vise na bordo i bilo ga je malo svako 2-3 sata mali krugic smanjilo se sada juce sam primila prvu inekciju sutra idem na drugu i nadam se najboljem!sve je u Bozjim rukama ako je sudjeno da se moja mrva rodi rodit ce se a ako nije bez obzira na sve nece,ali ja sam optimista i veselica pa to valjda i mrva osjeti pa se ne da dusa moja malena jedva cekam ultrazvuk iduce sedmica kad sam prvi put bila nisu se culi otkucaji srca tad sam bila 5+4 valjda ce se iduce sedmice cuti [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

capricapri -> RE: prvi znaci trudnoce (1.2.2014 18:19:55)

hej,eh kad bi ti ja pricala sta se sa mnom desilo...ali evo ti malo iskustva da ipak razmisaljas optimisticno :)

Prvi spontani imala 14.10.2013. prokrvarila,sve ispalo,lezala u bolnici i puste me,pitam doktora kad mogu opet kaze on pa kad hoces,odma :D i ja "udri" :)))
Evo nakon 3 mjeseca opet ja...Počena lošim iskustvom odem odma na pregled kad sam posumnjala,dobijem dabrostan i isti dan tokom noci prokrvarim....Odem opet lezati na konzervativu,5 dana,nisam znala, tj nisu mi znali reci da li imam plod ili ne??? Tad sam malo prokrvarila,a nakon toga je išao samo tamni isjedak,malo,kao stara krv.
Docekam taj dan ponovo UZ kaze ne vidi otkucaj srca i ja trazim da me puste kuci uz strogo mirovanje,a oni mi zakazu UZ za 7 dana.

Dodjem kuci i pukne mi film! 5 dana sam lezala u bolnici i nisam znala nista,da cekam jos 7? E neš'! Odma po izlasku uzmem tel u ruke i nazovem kliniku za koju sam smatrala da trebam i doktora drugog,i samo se pojavim tamo (na konto da sam trudnica i da krvarim) , tj ide mi taj tamni iscjedak.Udjem sve ispricam,legnem isti dan opet na UZ srce kuca sasvim normalno,plod se vidi , samo sto imam hematom i to je uzrok te sukrvice...Dobijem utorgestan 3x2 i folnu ,strogo mirovanje...

Odem neki dan opet na UZ i kuca i dalje,samo moram da koristim terapiju do 3.mjeseca,i da mirujem,dok se plod ne učvrsti....

Toliko o mom isčekivanju svega,rekla sam ako Bog da ova beba se rodi...Biće pravi borac,šta sam sa njom sve prošla :) [sm=smiley36.gif]

Ne daj se Love Power :)

Vanne -> RE: prvi znaci trudnoce (1.2.2014 18:37:09)

Zenice da vam kazem nesto za te hematome...i ja sam imala jedan spontani..ovo mi je druga trudnoca..imala sam u 6 sedmici hematom..sad sam opet fasovala fasovala hematom u 14 nesjelji i imam ga jos uvijek a 19 sam sedmica..iscitala sam citav internet za hematome i masla sam samo 2 slucaja gdje su zene izgubile bebu zbog hematoma...mirovanje vam je najvaznije...sad ovaj hematom mi je zauzimao pola maternice a pola mi je bila trudnoca..uz to su jos posteljicni ovoji bili odvojeni od maternice i gin mi je rekao da su mi male sanse...sada hematom zauzima 10% maternice a beba ostatak..uvijek mi je bilo bitno da bebi srce kuca a za ostalo sam vjerovala da ce se rijesiti i tako je i bilo...
Znaci mirujte i uzimajte terapiju redovno i sve ce biti dobro sa vasim bebicama...

capricapri -> RE: prvi znaci trudnoce (1.2.2014 18:43:44)

Iskreno ni ja se ne sikiram za hematom :)
Mene vise ova terapija utorgestan ubija jer se lose osjecam i sto nemam stolicu :(

Vanne -> RE: prvi znaci trudnoce (1.2.2014 18:45:51)

Iskreno ni ja se ne sikiram za hematom :)
Mene vise ova terapija utorgestan ubija jer se lose osjecam i sto nemam stolicu :(

uzimaj ga vaginalno i neces imati nus pojave..svakako moras lezati...i pucaj po kompotu redovno..vec sam ti pisala...

capricapri -> RE: prvi znaci trudnoce (1.2.2014 18:55:05)

Uzimam vaginalno,ali nije mi puno lakse...
Znas sta je problem,ja sam i prije trudnoce imala "ljena" crijeva...Sad je tek uzas...Pijem i kompot,prasak sto mi je doktor dao,znas kad rasol sam pila....ali nista...

Sad stavljam navece čepić i kao malo odem,ali to je tako malo,da nije vrijedno pomena...Ne mogu ti objasniti kako se lose osjecam...
Sve moguce sam probala

lovepower -> RE: prvi znaci trudnoce (2.2.2014 12:32:46)

Ma ja ne znam sto se meni to pojavilo,na GAK-u kad sam bila kazu implatacija nema tragova krvarenja na materici,onda u cetvrtak kad je bio taj bordo nekakav isjedak gledala me doktorica preko stomaka nije vaginalno i ona kaze nema nikakvih tragova krvarenja ovdje.rekli mi da mirujem primam boce progesterona poslije prve boce odmah mi se smanjilo i sutradan se vukao bez trag samo na papiru kad se obrisem evo vise nema nista uopste hvala Bogu dragom,ja jos nisam cula srce [sm=smiley13.gif] danas sam 6+5 valjda je rano to kad cujem aBd preporodicu se!ali ja sam stvarno optimisticna i vesela ne mislim na najgore ali ja ne uticem na to sve je to Bozja volja a rodit cemo mi svoje bebice ove godine i biti najsretnije zene na svijetu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Vanne -> RE: prvi znaci trudnoce (2.2.2014 13:07:31)

Ma ja ne znam sto se meni to pojavilo,na GAK-u kad sam bila kazu implatacija nema tragova krvarenja na materici,onda u cetvrtak kad je bio taj bordo nekakav isjedak gledala me doktorica preko stomaka nije vaginalno i ona kaze nema nikakvih tragova krvarenja ovdje.rekli mi da mirujem primam boce progesterona poslije prve boce odmah mi se smanjilo i sutradan se vukao bez trag samo na papiru kad se obrisem evo vise nema nista uopste hvala Bogu dragom,ja jos nisam cula srce [sm=smiley13.gif] danas sam 6+5 valjda je rano to kad cujem aBd preporodicu se!ali ja sam stvarno optimisticna i vesela ne mislim na najgore ali ja ne uticem na to sve je to Bozja volja a rodit cemo mi svoje bebice ove godine i biti najsretnije zene na svijetu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ja sam bila na pregledu sa 6*4 i nije srce kucalo,sljedece sedmice sa 7+4 je konacno kucalo tako da se ne zamaras time...da nesto nije ok vidjela bi doktorica,dobro je sto krvarenje nije iz maternice..te boce su dobre,pomoci ce mrvici da se bolje ugnijezdi,nemoj se sikirati i miruj do narednog pregleda..

capricapri -> RE: prvi znaci trudnoce (2.2.2014 13:50:39)

Slazem se sa Vannie,jos je rano.. Tebi je termin onda nekad kad i meni :))

lovepower -> RE: prvi znaci trudnoce (2.2.2014 14:54:41)

sad u utorak sam punih sedam sedmica pa cemo vidjeti mada mi je rekla da me nece cackati dole,kao ne valja ni to u tako maloj trudnoci jel mogu otkucaji da se vide na ultrazvuku preko stomaka?ne sikiram se ja bas sam vesela i optimisticna nekako sam sebi sama rekla tvoje je da mirujes ako je sudjeno rodit ce se bez obzira na sve a ako nije kad bi na zlatnom krevetu spavala nece,i molim dragog Boga i mir nalazim u vjeri pa kako bude!termin mi je 24.09 ako Bog da kad je tebi?

capricapri -> RE: prvi znaci trudnoce (2.2.2014 18:12:09)

ej vidis,ne znam jel se moze vidjeti preko stomaka kad je tako mala trudnoca? Ja nekako mislim da ne,ali ko ce znati,vjerovatno iskusnije dame :)

Meni je termin 14.9. a po ultrazvuku 20.9. I ja sam do treceg mjeseca na mirovanju,kod mene od pocetka nije dobro krenulo,tako da se i ja nadam da ce uspjeti,ne zelim da razmisljam o losim stvarima :)

lovepower -> RE: prvi znaci trudnoce (2.2.2014 22:12:33)

ma vidjet cu u utorak valjda oni znaju najbolje a i ja ne volim da me cakaju dole cesto!tu smo mi negdje hiihihihihi ma evo i ja mirujem ali jedva nikako nemam zivaca inace sam hiperaktivna ovo mi bas tesko pada ali polako se navikavam,hvala Bogu sto se svega ostalog tice super sam samo me grudi bole pogotovo navece i nos mi je zacepljen skoro mjesec dana jedva disem[sm=smiley36.gif] i gladna sam stalno i pravim takve kombinacije hrane da svima zgadim rucak a meni to bude preukusno[sm=smiley36.gif] ulazim u 8 sedmicu i super se osjecam jedem puno voca i povrca i crvenog mesa i vjerovatno time punim sebi energiju pa sam isto leptir uzivam stvarno jos samo da ova terapija se lijepo zavrsi i vidim bebicu kako napreduje i niko sretniji [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

capricapri -> RE: prvi znaci trudnoce (3.2.2014 11:05:47)

joj ja čitam što pišeš i kod mene sve obratno hahahah
Ja se jako lose osjecam,muka mi je,ne znam sta bi jela,ali meni je to zato sto ja nemam stolicu...
Prije da sam neki tenk nego leptir..ne idem danima na wc,sve zivo sam pokusala,ali mi je doktor rekao jednostavno to je takva trudnoca i da utrogestan dodatno usporava :((

ali sta cu...jos mirujem,a nije mi to priroda ...Vjerujes da mi je stomak kao u 4-5 mjesecu a ne drugom-trecem :)
Ma da samo krenem na wc bice meni sve puno lakse [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>