myMum -> RE: prvi znaci trudnoce (27.4.2010 18:19:59)
|
UPOMOĆ! hehe... kasni mi već 25 dana, imam određene simptome, kao napetost grudi i bolne bradavice, blaga nesvjestica koja je trajala nekih 7 dana, dešava mi se da nekad i ne uđem u kuću kako treba, već sam zaspala, blaga mučnina u jutarnjim i večernjim satima. Uradila sam test i ako sam dobro uradila, bio je pozitivan (zapravo jedna je crta bila izrazito vidljiva a druga slabo). Prva trudnoća mi nije bila ovakva. Ono što mene zapravo muči jeste, da sam dobila (jedan dan samo) slabije krvarenje koje je prestalo. Nakon 3 dana pojavio mi se krvav iscjedak koji me jako zabrinjava i traje već 4. dan. Pregled mi je zakazan tek za 15 dana (zahvaljujući našem dobro organiziranom zdravstvenom sistemu). Ne znam da li da čekam taj pregled ili da idem privatniku, mada je apsurd plaćati takve preglede kada vam se svaki mjesec uredno odbija poprilična suma novca od plaće koju "krvavo" zarađujemo (ja bar) za prokleto, tobože, Zdravstveno osiguranje. Molim ako neko ima slično iskustvo da se javi da se "ne kidam" uzalud. Punoooo vam hvalaaaa!
|
|
|
|