Lulu_08
|
Sa 2,5 godine sam pitala mamu odakle postojim ja. Mama je rekla kako su se mama i tata puno voljeli i tako sam se rodila ja. Nakon toga sam sebi dvije jako vazne osobe povrijedila. Moj cika Djuro i teta Lepa nisu imali djece. Prilikom neke njihove godisnjice, u prisustvu mnogo gostiju, kada je cika Djuro iskazivao svoju ljubav teti Lepoj ja sam drsko rekla "c.c.c. cika Djuro vi ne volite tetu Lepu, da je volite imali bi MENE!". Sa 3 godine sam prvi put otisla sa majkom u Jajce, ostavivsi mamu i tatu u Beogradu. Nakon 2/3 dana je mama dosla za mnom, jer sam ja bila jako tuzna bez nje. Kada je ona dosla na vrata, zatekla me je na stolu, a meni su samo suze potekle kada sam je ugeldala i rekla sam na sav glas "mama vRRata" (naime, mislila sam da me mama poslala u Jajce sa majkom kao kazna jer nisam znala reci slovo R) Sa 5 godina sa tatom bila na skijanju na Kopaoniku, naucila skijati na svojim mini Elan skicijama. Dok sam se u "dolini" igrala sa snjegom, tata je davao casove djeci od 14+ godina na vrhu ski-lifta. Nagovorila sam jednog djecaka da me povede sa sobom na ski-liftu gore, jer je moj tata to tako naredio. Djecak je to uradio, ja sam uspjela spustiti se na skijama bez pada, a djecak je bio kaznjen, ups. Tog istog zimovanja, prilikom vecere u zajednickom velikom restoranu (Dom Planinara) sam pred sam dolazak konobara izvadila slinicu iz nosa i dala je tati, a on jadan izgubio se i pojeo je. (jadan......) Sa 3 godine sam nacrtala leptirice po maminoj posteljini, da je iznenadim kada dodje sa posla. (sada grdim Lunu sto mi sara posteljinu....izgleda genetska anomalija haha) Glumila sam raporterku sa dnevnika, u "kostimu" sjedeci na stolu, prekrstenih nogu, od kolaz papira isjecenih i naljepljenih noktiju drzala olovku/cigaru u rukama i sarmantno furlikala. Sa 7 godina dok mama nije dosla sa posla obukla njen kisni mantil, zakacila ga sa kaisem, obukla njene cizme preko koljena, zavezala visoki (cupavi) rep, nasminkala se, i tako otisla na recitaciju pred cca. 200 ljudi u Domu Penzionera na Novom Beogradu. Sa istih tih 7 godina sam otisla na neku drugu recitaciju, gdje smo trebali pjevati, i u zelji za anonimnosti sam rekla da se zovem Anja. Mama me nije mogla naci, jer su svi rekli da djevojcicu po imenu Djana nisu vidjeli... O tucama ne smijem ni da pricam, haha i sada se stidim...