idacha
|
dobro vece, zenice, treba mi pomoc, savjet, bilo sta, hitno... Moj momak ima danas punih 7 mj, i deveramo sa visokim temp vec 5ti dan.. samo cepici pomazu, a nevjerovatn brzo spada i skace, sa 36,5-39 za 15ak min.. doduse, krenula su i 4 zubica gornja uporedo.. odvela sam imija juce dr, pregledala ga, kaze uplailo se grlo, najvjerovatnije od zubica, i dade odmah antibiotik - Ampicilin.. a, prije 4 dana ga isto vodila i druga doktorica mi rekla da su samo zubici i da ne treba nista posebno koristiti.. ha, ironije li.. i, uzmem antibiotik i pocnem terapiju juce, malko je bilo bolje, helem izdrzali smo da se tepm ne popne na 39 6 sati... do sada je 3-4 sata bila premija... i poce se nesto cudno desavati, kao sitan osip po stomacicu... sada je haos, a mislim da ce biti jos zesci.. imran mi je sav u osipu, narocito lice, celo, glava, stomak.. ledja mnogo manje, a po rukicama i nogicama nista... poludicu, ne znam sta sada da radim... da li je to osip od preznojavanja? da li je reakcija-alergija na antibiotik? (mada je poslije sunecenja pio antibiotik almacin i nije bilo nikakve reakcije)? mama me uplasi sa nekakvim krzamkom... tacno da covjek poludi... zna li iko sta moze biti u pitanju? osip je sitan, crven, osjetan pod rukom... nisam mu davala nista novo od hrane, dakle to odmah iskljucujem.. nosim se mislju i voditi ga u hitnu.. trebala bih mu dati antibiotik sada u ponoc, a strah me da dam..