Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
fenistil neće odmoći...i mi smo imali ovaj osip...isto nakon korištenja paracetamola i antibitika istovrmeno 7 dan nakon toga javio se... stavili na na dijetu, dali fenistil.... nisam je kupala... al po preporuci od Skvo nisma ni mazala puderom...kod nas je bio manjeg obima nego kod njih.... povuklo se za dva dana...pravi uzok nikada nismo saznali...nema bar unešen u karton.... al ja od tada ako dajem paracetamol farah dajem samo svježe otvoren...imala sam osjećaj da je do paracetamola koji jeste bio u roku al je bio otvoren nešto ranije
ja napominjem...ovo sma kao zaključak sama donijela... jer i prije toga mi se desilo da je nakon popijenog tako otvorenog paracetamola njoj na obrazu izlazila fleka...ja kontala atopiski deramtis.... kako nam se taj osip desio više nikada kasnije nije se ponovio... al nikada više joj nisma dala paracetamol koji od ranije stoji otvoren...
Sutra cemo do Knor, pa do nase pedijatrice. Jer, glo joj je malo upaljeno, usisavamo joj sline danima, .. mislim da joj petice rastu, ustvari, ovi zubici nisu nikad prestali, od trica se patimo, pa se sve nekako sastavilo... Ne jede mi dobro, a to mi je najgore
deleberti...najbitnije je da unosi tečnost... ja sma je forsirala...ako je nešto u vidu ''otova'' iz lijekova dovelo do osipa, unos tečnosti će to prije ''oščistiti''.
Imaš na ovoj temi i moj slučaj i od Skvo i od dide 79 i hanabananae ( kod njih je bio također vrlo vrlo obiman taj osip)....
sva djeca su koristila antibiotik i javilo se nakon njega... ili paracetamol i javilo s enakon njega... ili oboje....
ja nakon ovoga osipa nisma baš rahat spavala kad joj dam kakav lijek...recimo nedavno antibiotik i imala turu dala joj panadol baby... šta znam ja...
Zaspala je prije 45min.... Preumorna, bas se napatila danas, a i mi s njom. Vozali su nas s jednog mjesta na drugo. Ev sada mi MM kaze da su joj dali pola doze one boce i jos mi doda da su joj to teska srca smijesali, ... jer, .. prvo su nas pitali "Imate li nekog da vam da"
Meni se cini da se povlaci osip, ..
Iskljucila sam joj ovo novo AD i ukljucila staro, ... jedva smo ga nasli, ... Iskljucila sam i one kapi za nos sa antibiotikom, ... Slabo je danas jela, .. al'' zadovoljna sam.. malo jogurta, malo kroasana, sira, salame, mlijeko, proso, ... al sve stvarno pomalo, ... i dosta vode... usisavali smo sline, ...
Dvije doze Fenistil kapi, ...
Nisam je kupala ... niti mazala ...
Sutra prvo nas Dom dravlja, nasa pedijatrica, pa ako bude potrebe i do Dr.Knor. Rekla sam MM da procita sve postove od Skvo, da zna prepricati doktorici nasoj, jer ce je on ujutro voditi
Et...
< Poruku je uredio selebriti -- 1.4.2012 20:15:07 >
moj dječak nema nikakav osip,ali se stalno češka i napravi ranice po koži.Ima suhu kožu od kad se rodio ali nema nikakvih promjena na koži osim kad on napravi te ranice.Neznam šta da radim
Za 7 dana trebamo uraditi briseve i nalaze krve, .. kad se skroz iscisti...
A onda sam je planirala odvesti u "Suncokret" da radimo alergo testove... Je li neko bio gore, znate li koliko to kosta?
moj dječak nema nikakav osip,ali se stalno češka i napravi ranice po koži.Ima suhu kožu od kad se rodio ali nema nikakvih promjena na koži osim kad on napravi te ranice.Neznam šta da radim
trazi uputnicu za dermatologa neka ga pogleda moze biti i nesto drugo a ne samo suha koza bolje da ga neko strucan pregleda
moja curica isto ima osip po tijelu...prvo je imala po licu pa pedijatar rekao da je AD...otisla u dermatologa rekla mi da nije AD i dala mi je avene kremu...mazali i nestalo na licu...sad ima po tijelu kao osip neki ali i na pregibima...pa mi rekli da je zato sto je bucka...odem neki dan na pregled kod pedijatra...na rutinski pregled i kaze mi taj isti sto je rekao da je AD ma nije ovo AD nego promjeni detrdzent...ja ga napala jer sam ko budala mjesec dana dijete vodila od dermatologa do dermatologa i svaki mi rekao da nije AD i propisao pantenol kremu...uglavnom jos ima osip ali e vidim da njoj to smeta il ida je svrbi, nije nervozna i lijepo i jede i pajki...ja kontam da joj nije od hape jer je ne dojim ali demratolgo mi je rekao da nije i da ce samo proc
Drage moje i ja imam problem sa osipom kod bebaca. Njemu je 6,5 mjeseci i prije skoro mjesec dana se osunetio (lokalna anestezija) i kad smo ga donijeli kuci pojavio mu se osip ispod vrata i samo se prosirio. Isli smo kod pedijatra, ona nas uputila na Kosevo (bila subota) i ona rekla da je AD, ali da odemo na Jezero pedijatru alergologu. Isli i gore, kaze ova po licu ima AD, a osip po tijelu ne bi rekla da je to i dala nam da radimo alergotestove. Tu maleni pokupi neki vrius i prehladi se. Isli smo jos i kod nekog dermatologa u Cemalusi i ona rekla da je AD i dr. Knor isto. Dr. Knor rekla da mu je to od stresa koji je prezivio na sunetu i napisala recept za kremu koju smo napravili u apoteci i rekla da ga mazem Adermom Exomega. Nakon tri dana sve se bilo povuklo i suha koza po obrazima skroz nestala. Dva - tri dana nakon toga sam ga odvela ponovo pedijatru jer je pravo kasljao, ona ga pregledala kaze malo upaljeno grlo i dala mu sirup ALMACIN i da dodjemo za 6-7 dana na kontrolu. Jucer mu se opet pojavio onaj osip ispod vrata i danas ga vodila na kontrolu. Grlo super, pluca isto hB, prehlada prosla, ali kad je dr zavratila bodi da ga preslusa imam sta vidjeti, sav je on od crvenih tackica. Odmah nam dala uputnicu da vadi krv i to sve bilo gotovo za min. Sve mu je uredu, samo mrvicu leukociti ispod granice, ali kaze ona da je to OK. Kaze ona ne vjeruje da je to AD i rekla nam da mu dajem Fenisitil kapi 3*5 kapi i ako mu urzo ne prodje da ga opet vodimo na pedijatriju. Danas sam ga okupala malkom vodom bez sapuna i sinoc isto, samo sto je sinoc bila kisnica po preporuci dr Knor i imam osjecaj da mu se od toga vise upalilo. A i kuci sve OK,a cim dodjemo kod dr on se unervozi i sve mu se zivo zacrveni. Je li neko imao slican problem imate li neki savjet. Bas se brinem da nije nesto opasno. Kaze dana sova pedijatrica da mu nije Koprivnjaca, ali ja gledala slike na netu i ne izgleda mi tako.
Joj sva sam
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.