scarlett
|
IZVORNA PORUKA: leona81 ...i kao sta mi sad izmisljamo, pa pobogu postoje istrazivanja, prije 30 godina se sigurno manje znalo nego danas...uostalom zasto da eksperimentisem na vlastitom djetetu, kad dodje vrijeme jest ce sve...bas mi mama nekidan govori vidis da se to znalo tada i da niste bili na ad-u mozda ne bi bili toliko alergicni, mi bukvalno u familiji imamo sve moguce alergije, ne na hranu ali od alergije na prasinu, polen, ambroziju, do farbe, macje i psece dlake, insekte...ma svasta, a brat i sestra su imali i bronhitis i astmu Moja mama je mene dojila, ipak od 7 godine imam alergiju na polen, ambroziju, prašinu, sve vrste voća(osim banane) i ponekog povrća. Osim toga moja probava je jako loša, ne želim da ulazim u detalje. Međutim, vjerujem da mi je prerano uvodila razne namirnice, jer sam prije par dana čula od svoje tetke da su meni u dobi moga (6 mjeseci) već uveliko pila supicu iz graha - Da mi je znati šta je tu sve bilo korisno za mene , tako da vjerujem da su mi i ostale namirnice rano uvedene, kako je to tada već bilo uobičajeno. Ne kažem da je to 100% razlog moje alergije, ali ... Obzirom da sam ja dakle teški alergičar, proljeće jedva predišem , jako pazim šta dajem svojoj strahujući da on to ne naslijedi od mene, inače ga dojim. Nedavno sam kupila Milupinu mješavinu žitarica od 6 mjeseca, ali kada sam došla kući pročitala sam na etiketi sa našim prevodom da mješavina sadrži gluten(iako to ne stoji u tekstu na kutiji na njemačkom jeziku). Zanima me, iako nemamo nikoga u bližoj porodici da ima celikaliju, kada biste vi svojoj bebi dali ovu hapicu u mom slučaju.