Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: prvi menzes poslije poroda 23.10.2012 14:47:24
Bebica11
IZVORNA PORUKA: ciciban26
Ljubicice i ja mislim da je to normalno jer je i kod mene slicno bilo. Samo prvih dana nakon poroda sam obilno krvarila,poslije sasvim malo ali se oduzilo na 50 dana . Na kontroli je bilo sve ok.
Samo sto ja jos nikad nisam dobila a mojoj curi je 12,5mj...osjecam se kao balon..
uh mogu misliti kako ti je
ja sam 2 puta imala kao krvav iscjedak u razmacima po 2 mj trjao bi dan dva i 29.9 sam dobila, i to pravo, 15.10. bila na kontroli na uzv bila mi ovulacija, sad evo danas (svaki 25.dan) trebam dobiti a NISTA, nema ni naznaka
sad mi nekako cudno da mi preskoci ako sam imala ovulaciju ovaj mjesec, jel se moze poremetiti br dana koliko traje ciklus nakon poroda, prije mi je ciklus trajao 25dana????
RE: prvi menzes poslije poroda 23.10.2012 14:54:23
SREĆNA
Bebice kod mene je taj slučaj bio, prije prve trudnoće ciklus 26 dana, tačno ko sat, a poslije poroda ma haos , 25-28-29--27, samo tri zadnje men. prije druge trudnoće mi je bilo 28- dana na vrijeme i redovno.
RE: prvi menzes poslije poroda 23.10.2012 14:57:13
Bebica11
IZVORNA PORUKA: SREĆNA
Bebice kod mene je taj slučaj bio, prije prve trudnoće ciklus 26 dana, tačno ko sat, a poslije poroda ma haos , 25-28-29--27, samo tri zadnje men. prije druge trudnoće mi je bilo 28- dana na vrijeme i redovno.
aha znaci moguce da ce mi kasniti koji dan
jer cudno mi je da mi preskoci menga a imala ovulaciju, jel tako????
a evo danas trebam dobiti NISTA NEMA, ni pms nit me boli stomak ni ledja ni nista
RE: prvi menzes poslije poroda 23.10.2012 15:04:25
SREĆNA
Potpuno isto se i meni dešavalo, nema pms, nervoze, bol u grudima , leđima, nema ništa i ja se ponadam trudna joj ja presretna, kad ono paf 29-ti dan , nikom ništa.Mislim ja sam željela bit trudna, a možda ti jesi , nikad se ne zna .
RE: prvi menzes poslije poroda 23.10.2012 15:31:16
Bebica11
Potpuno isto se i meni dešavalo, nema pms, nervoze, bol u grudima , leđima, nema ništa i ja se ponadam trudna joj ja presretna, kad ono paf 29-ti dan , nikom ništa.Mislim ja sam željela bit trudna, a možda ti jesi , nikad se ne zna .
kraljice, ma joj dojim malu pa ne bih da remetim, cuvam se ono prirodno, a novu trudnocu planiram kad prestanem dojiti aBd mada ne bi bio sad smak svijeta ni da sam trudna al ne vjerujem
nego govore da dojilji zna preskociti menga cak i po mjesec pa se pitam dal je moguce da preskoci ako se ima ovulacija, to bi bilo nekako cudno, nije mi to jasno kako dojilja nekad ima nekad nema....to ne kontam
hvala na odg
RE: prvi menzes poslije poroda 25.10.2012 14:18:49
madame noire
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Pa što odmah ne uradiš test, biće ti bajram ljepši ja ne bi mogla čekat
pa tek mi druga menga kontam da je do hormona vjeruj nista mi nije jasno, nista ne osjecam isto kao da sam ngdje na pola ciklusa, sve normala
To je sasvim normalno, s obzirom da je u pitanju druga menga nakon poroda Treba valjda vremena da se ustabili... Mada ce test pokazati stvarno stanje ali imam dosta primjera iz svoje okoline u kojima je situacija slicna tvojoj bila samo lazna uzbuna
U svakom slucaju sretno
< Poruku je uredio madame noire -- 25.10.2012 14:19:31 >
RE: prvi menzes poslije poroda 25.10.2012 14:22:09
Bebica11
IZVORNA PORUKA: madame noire
pa tek mi druga menga kontam da je do hormona vjeruj nista mi nije jasno, nista ne osjecam isto kao da sam ngdje na pola ciklusa, sve normala
To je sasvim normalno, s obzirom da je u pitanju druga menga nakon poroda Treba valjda vremena da se ustabili... Mada ce test pokazati stvarno stanje ali imam dosta primjera iz svoje okoline u kojima je situacija slicna tvojoj bila samo lazna uzbuna
U svakom slucaju sretno
fol je sto sam 15.10. bila na uzv i rekla mi dr da sam imala ovulaciju pa zato me cudi da toliko kasni inace sam dobivala svakih 25dana
vjerovatno ce doci za bajram pa zato cu i pricekati
RE: prvi menzes poslije poroda 25.10.2012 14:26:58
madame noire
IZVORNA PORUKA: madame noire
U svakom slucaju sretno
fol je sto sam 15.10. bila na uzv i rekla mi dr da sam imala ovulaciju pa zato me cudi da toliko kasni inace sam dobivala svakih 25dana
vjerovatno ce doci za bajram pa zato cu i pricekati
Ma normalno je da kasne te prve menstruacije, nije strano i da se izmijeni cikus u odnosu na onaj prije trudnoce.
RE: prvi menzes poslije poroda 25.10.2012 17:11:19
Teddy Bear
Bebice draga, isto sam i ja planirala, kad prestanem dojiti malca nakon drugog rodjendana u akciju,,,, medjutim,,, meni nakon njegovog prvog rodjendana kasni 10-tak dana, ja kontam ma nista, dojenje, hormoni, a nijednog simptoma trudnoce... Jos se i mi pazili, medjutim zakaz'a nam rikverc... i evo me sad u 28-oj hefti i hvala Allahu presretna sam... Nekad se nasi planovi ne podudaraju sa Njegovim. Sretno draga, i da ti se desi ono sto bi ti najvise zeljela
RE: prvi menzes poslije poroda 25.10.2012 21:18:49
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Teddy Bear
Bebice draga, isto sam i ja planirala, kad prestanem dojiti malca nakon drugog rodjendana u akciju,,,, medjutim,,, meni nakon njegovog prvog rodjendana kasni 10-tak dana, ja kontam ma nista, dojenje, hormoni, a nijednog simptoma trudnoce... Jos se i mi pazili, medjutim zakaz'a nam rikverc... i evo me sad u 28-oj hefti i hvala Allahu presretna sam... Nekad se nasi planovi ne podudaraju sa Njegovim. Sretno draga, i da ti se desi ono sto bi ti najvise zeljela
hvala na podrsci draga teddy odgovaraju mi obje opcije i da dobijem-da upotpunim dojenje a i ako bude nesto(sto bi me iznenadilo jer smo pazili s rikvercom haha) onda opet hvala Bogu, a kad bi planirala planiram dok N prestane dojiti aBd al jedno sam naucila i kroz spont koji sam imala prije male da se te stvari ne planiraju,il vrlo malo planiraju,uvijek bude Bozija volja pa na hajr
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
ma mene hebe prolaktin, a bilo bi bolje da je do čove mog al nije.. al vjerujmi bebice ..meni je ginic rekao da je to ok da šarana pocetku
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Drage moje, ja jos uvijek nisam "izasla" iz 40 dana.Sad moju mrvicu dojim(porodila se 07,10.)i evo bas danas opet krvarim nakon pauze od nekoliko dana. Bila sam se obradovala kako je vec skoro pa prestalo,ali..valjda to tako ide? Nego kad da ocekujem prvu mengu?
ja bih to krvarenje računala kao "mengu" moje je trajalo 40 dana i 41. dan je opet počelo, tj. je došla, i onda opet bila redovna, e baš smo ti ja neke sretnice
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
Drage moje, ja jos uvijek nisam "izasla" iz 40 dana.Sad moju mrvicu dojim(porodila se 07,10.)i evo bas danas opet krvarim nakon pauze od nekoliko dana. Bila sam se obradovala kako je vec skoro pa prestalo,ali..valjda to tako ide? Nego kad da ocekujem prvu mengu?
to ti niko ne moze reci
cicibanko postaces rekorderka, a od generacije def jesi