rose -> RE: prvi menzes poslije poroda (13.5.2011 14:12:19)
|
IZVORNA PORUKA: Ben* rose kolko ti puta dohranjujes dnevno?ja 2 ili 3 puta, i to obavezno poslije podoja. Mi smo bili izbacili jednu sedmicu, ali na kontroli kod pedijatrice za tu sedmicu dobio samo 50-ak gr, pa ona preporuci da se opet vratimo, mada bih ja silno voljela da samo dojim. ovo je tacno ali ako ne mozes drugacije nastavi odrzavati i tu manju kolicinu svog mlijeka, svaki gutljaj tvog mlijeka kojeg beba popije je plus...nama je sutra aBd u dobar cas punih 6 mjeseci...od prvog dana beba je na dojenju i dohrani...jos uvijek uspjevamo u tome [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] a cini mi se da sam pravu mecu dobila pocetkom ovog mjeseca...ona dva prethodna puta je bilo kao neko smedje mrljanje ja se ne sjecam da sam ikad davala flasicu poslije podoja..ona kad zavrsi s dojenjem tad je sita...vec slijedece hranjenje bude flasica...dok sam bila kuci sa njom, dojila sam je na zahtjev i flasicu sam davala samo kad je nezadovoljna nakon dojenja...nekad 1 a nekad 3...a par dana smo dojile bez flasice...a sada kako radim i malo se mlijeko smanjilo, zamjenila sam citave obroke...pa doji oko pola 7 ujutro, oko 13,00 i oko 18,00...a izmedju popije oko 2-3 flasice...kad damo kasicu onda bude manje flasica
|
|
|
|