RE: Kozmetika (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Ljepota i moda

Poruka

salmy -> RE: Kozmetika (29.11.2013 21:31:11)

IZVORNA PORUKA: aazra

Pudere izbjegavam, vecina uzrokuje prerano starenje koze.

[sm=zmeden.gif] po cemi si to zakljucila?

aazra -> RE: Kozmetika (29.11.2013 21:40:29)

Jer znam par osoba koje imaju dvadeset_ i nesto a izgledaju starije od mene koja imam 35 a koje su rano pocele stavljati pudere i to one skuplje.

Takodjer imam rodice i prijateljice i starije od sebe koje tvrde da su sacuvale mladenacki ten zahvaljujuci ne koristenju pudera [sm=smiley1.gif]

Vjerovatno ima tu jos faktora kao npr. ne - pusenje i nije mi ambicija izgledati kao da mi je 18, ali favoriziram prirodan i zdrav izgled ispred make - upa i imam pravo na to.

salmy -> RE: Kozmetika (29.11.2013 21:44:23)

Jer znam par osoba koje imaju dvadeset_ i nesto a izgledaju starije od mene koja imam 35 a koje su rano pocele stavljati pudere i to one skuplje.

Molim te nemoj se ljutiti,meni je ovo smijesno..

aazra -> RE: Kozmetika (29.11.2013 21:50:47)

I meni je smijesno kad cujem zene koje ne smiju izaci iz kuce bez pudera...[sm=smiley36.gif]

salmy -> RE: Kozmetika (29.11.2013 21:52:32)

I meni je smijesno kad cujem zene koje ne smiju izaci iz kuce bez pudera...[sm=smiley36.gif]

Eh ta sam[sm=bravo.gif] glavom i bradom

aazra -> RE: Kozmetika (29.11.2013 21:57:24)

ja ne smijem samo bez dnevne kreme, balzama - grozdjane za usne i kreme za ruke...bez maskare vec mogu [sm=smiley1.gif]

hanabanana -> RE: Kozmetika (30.11.2013 0:00:31)

IZVORNA PORUKA: salmy

Nije smijesno. Pogresno izabran puder moze i te kako nastetiti kozi lica.

Marija13 -> RE: Kozmetika (30.11.2013 10:11:46)

Eh ta sam[sm=bravo.gif] glavom i bradom

Puder mi je najbitniji, bez njega idem vani jedino za Noć vještica [sm=smiley36.gif] kad je hitno može i bez maskare ali puder je tu..lažem, ljeti kad fino potamnim može se i bez njega [sm=smiley1.gif]

Nekim ženama stvarno nije potreban, lijepo izgledaju i bez pudera, nekome stoji prirodno a to sve u skladu sa ličnošću, uvijek su me djevojke/žene bez šminke asocirale na nešto fino, nevino, neiskvareno a nisam ti ja ta [sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: Kozmetika (30.11.2013 10:21:30)

Gdje naći u BiH kozmetiku NYZ? Kod nas u BL nisam nigdje našla. Čula sam da ima u Bijeljini[sm=zmeden.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (30.11.2013 10:25:13)

[Sadržaj poruke je obrisan]

salmy -> RE: Kozmetika (30.11.2013 10:51:14)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Nije smijesno. Pogresno izabran puder moze i te kako nastetiti kozi lica.

Ako pod pogresnim smatras kvalitet sastav pudera ok..ali ako neko nije pravilno odabrao boju tip pudera za svoju kozu to nije pogresno..to samo ruzno izgleda na licu osobe....Svaki puder podloga tonirana krema se nanosi prvenstveno da zastiti kozu tokom zimskog /ljetnog perioda...Uglavnom puderi imaju u sebi svojstvo zatezanja popravljanja kontura lica kao i popunjavanja nedostatka....Nikako ne vidim stetnost time sto ga neko koristi pa mu je koza brzo ostarila....Njegovana koza zahtjeva paznju strucnost i konstantnu njegu...bilo da je rijec o kremi ili puderu...Postoje osobe koje imaju prirodno lijepu kozu ..i naravno da njima nije potrebna kamuflaza i prekrivanje....U svom dugogodisnjem radu sa zenama jako malo sam ih upoznala kojima nije trebala strucna pomoc......Hvala Bogu pa postoje ti proizvodi i naravno strucne osobe koje ce nas uputiti u ispravnu odluku

MicoTico -> RE: Kozmetika (30.11.2013 10:52:50)

ja se šminkam svakog radnog dana, vikendima jako rijetko.
Stavim dnevnu kremu, pa bb kremu, korektor, bronzer i rumenilo. Podlogu za sjenku, sjenku, olovku za oči i maskaru. Nekad mat karmin, nekad samo labello. I tako svaki radni dan.
Šminku uveče ili popodne uredno skinem, nikad nisam legla u krevet neočišćenog lica. Pred spavanje sam nekad stavljala noćnu kremicu + ad kapi oko očiju.
Sad samo stavi dr Pasha ulje od marelice na mokru kožu.
Nikad nisam imala problema sa tenom (čak ni u pubertetu), nemam ni bore ni borice.
Koža mi ne izgleda ni staro ni umorno. Čak mi govore da izgledam puno mlađe[sm=zmeden.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (30.11.2013 11:07:04)

MicoTico -> RE: Kozmetika (30.11.2013 11:10:25)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Mt, kakav je tvoj tip kože i kako si zadovoljna tim uljem?[sm=smiley1.gif]

Normalna. Bez suvih i masnih zona.
Prezadvoljna sam ovim od marelice.
Baš bude nježna i mekana koža. A ulje miriše mljac.
Višnja mi preporučila i osevapila se[sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (30.11.2013 11:14:58)

MicoTico -> RE: Kozmetika (30.11.2013 15:23:43)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Normalna. Bez suvih i masnih zona.
Prezadvoljna sam ovim od marelice.
Baš bude nježna i mekana koža. A ulje miriše mljac.
Višnja mi preporučila i osevapila se[sm=smiley36.gif]

E superiška...koliko košta.

Ja imam kombinovanu do suhu kožu[sm=smiley36.gif]...opisa mi.
Masti mi se samo nos, a obrazi budu suhi, pogotovo zimi. Ostalo normala.
Pa mi treba nešto 'masnije' tokom ovog g.doba [sm=smiley1.gif]

Košta oko 14 KM. Nikad ne znam tačnu cijenu jer rijetko kupim samo jednu stvar[sm=smiley36.gif]
A traje baš duuuuugo.

aazra -> RE: Kozmetika (30.11.2013 19:38:35)

Ja baš razmišljam o tim uljima.
Vidjeh u apoteci ulje badema za kožu...pa me ponukalo da probam.

Ja sam jedno vrijeme koristila ulje od ruze, sada preferiram tonike jer imam kombinovanu kozu, ali zanima me gdje se moze naci ovo ulje od marelice za lice?

Sto se pudera tice, nema smisla raspravljati, i ja ih imam ali ne koristim...naravno da uvijek pri ruci treba imati nesto za prekrivanje nedostataka, ali bolje sto manje ih koristiti...moj razlog zasto ih izbjegavam je stvarno osjetljiva koza, kao i bijel ten tako da mi ni jedna boja ne pristaje a mrzim trackati vrat [sm=smiley36.gif]

Sad vidjeh da je dr. pasha onda pretpostavljam u apotekama...bas sam neki dan uzela pasha grozdjanu mast za usne i predivna je [sm=smiley1.gif]

aazra -> RE: Kozmetika (14.12.2013 21:40:58)

Evo mene opet [sm=smiley36.gif]

Skontala sam da bi mi u ovom zimskom periodu trebala dodatna njega lica, mislim uzeti neko ulje prije sam trosila ruzino ali htjela bi da isprobam neko drugo...

Mislila sam arganovo ili od marelice, prije cu ovo od marelice jer ono vise hidratizira - tako su mi preporucili u apoteci da je ovo od marelice vise za mjesovitu kozu takodjer se dvoumim izmedju dr. Pasha i Gameha (u Sarajevu butik Badem), i kod njih je sve prirodno s tim da za istu cijenu (13 KM) se dobije tri puta veca kolicina.

Vidim pohvale za ovo ulje od dr. Pashe, je li neka od vas probala i ovo Gameha [sm=smiley1.gif]?

MicoTico -> RE: Kozmetika (19.12.2013 20:50:11)

Juče sam si kupila u DM-u
http://www.citytime.hr/wp-content/uploads/2013/03/BOURJOIS-HEALTHY-MIX-teku%C4%87i-puder.jpg
i prezadovoljna sam.
Lagan je, kao da ga nemam na licu (bolji mi od bb kreme), prozračan, miriše prekrasno na voće.
Cijena mu je oko 25 KM (opet ne znam tačno[sm=smiley36.gif]).
Ima 5 nijansi (za razliku od većine bb krema).
http://2.bp.blogspot.com/_k3U6-oAm6c0/S_QkWCJzlJI/AAAAAAAAAIo/576Q_XeIAVg/s1600/bourjois+swatches.jpg
Ja sebi uzela br 54 (beige)

mishkica -> RE: Kozmetika (19.12.2013 21:00:46)

Mici, imala ga i ja bas 54, odlicaaaaan, nikako mi se ne da kupiti, cesto dobijem puder, ali obavezno je sljedeci on, cim ovo potrosim[sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Kozmetika (19.12.2013 21:02:16)

ja neki dan kupim Limes rukavicu za skidanje šminke...i pitah se zašto sam sve ove godine bježala od tih rukavica...savršeno skine šminku

Hannica -> RE: Kozmetika (19.12.2013 21:03:32)

Vi ste mene,svojom pricom o sminkanju,kistovima,puderima ....itd., nekako uvjerile da mi treba kist i ja kupim neki veliki za puder i rumenilo,Boga mi nemam sta nenijeti na lice s njim,ne koristim rumenilo ni onaj puder u prahu,sve ga na silu koristim. A 14 KM ga platila. Nije mi dobro.[sm=smiley29.gif]

Visnja RR -> RE: Kozmetika (19.12.2013 21:05:46)

ja kupim nneki dan Pupinu četku za bronzing...baš mi je extra... mekana i široka

hanabanana -> RE: Kozmetika (19.12.2013 21:12:03)

Ja tek kad sam otkrila Guerlain puder shvatila sam da ima pudera koji to jesu, odlicno prekriju, a tesko ih je uociti na licu.

salmy -> RE: Kozmetika (19.12.2013 22:21:37)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ja tek kad sam otkrila Guerlain puder shvatila sam da ima pudera koji to jesu, odlicno prekriju, a tesko ih je uociti na licu.

[sm=smiley20.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>