ladyblue RR -> RE: Kozmetika (1.4.2011 0:04:49)
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Treba mi kvalitetan lak za nokte. Kvalitetan znači da se relativno brzo osuši, i kad se osuši da bude relativno trajan. U čemui je fol. Neku noć namažem jednim slojem DM-ovog She, i nakon prosušivanja namažem nekim Oriflame. I kad se to fino učvrstilo odem na spavanje. Znači, imao je vremena da se suši bez uznemiravanja čitavu noć. U jutro dok sam spremala djecu sa jednog nokta se lak bukvalno povukao sa vrha, kao da je ostao mek, pa sam ga "zgurala" prema dole. Ne očekujem ja da lak ne otpada nakon što pola sata perem suđe, ali da ipak drži izgled makar dva tri dana, i da mu ne treba sat da se osuši (kao što sam naletila na neki Deborah french manicure set, taj se nikako nije sušio [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ). Lejla, ako je jedan od tih lakova malo stariji to ti pravi problem. Lakovi su napravljeni da kratko traju i da se brzo troše. Lakovi koji stoje duže otvoreni jednostavno ne mogu da se osuše kako treba. Tačno znam o čemu pričaš. Imam jako čvrste nokte i prije poroda su mi dugi (ali baš duugi) nokti bili zaštitni znak. Probala sam mislim sve brand-ove koji su kod nas dostupni i uvjerila se da najskuplji lakovi nisu nužno najkvalitetniji. Kada staviš podlogu, ostavi je bar pola sata da se osuši. nanesi lak i to je to. svaki sljedeći sloj neće dozvoliti da se prethodna dva osuše kako treba. ja ne stavljam podlogu upravo iz ovog razloga jer volim da stavim bezboji lak kao zaštitni sloj.
|
|
|
|