Anoniman -> Važni datumi mu više nisu važni (9.2.2011 15:19:16)
|
Drage moje, nalazim se u situaciji koja se zove, pa možda i razoÄarenje. Nedavno mi je bio roÄ‘endan. Muž mi je ujutro Äestitao poljupcem i poželio sve najbolje, ali sam oÄekivala da se neće zavrÅ¡iti samo na tome. Znam da nismo bili pri parama nikako i rekla sam mu i da mi ne uzima nikakav poklon, razumijem situaciju jer mi je već danima prije govorio kako ga duÅ¡a boli Å¡to mi neće moći uzeti niÅ¡ta. I da, realno je bilo da razumijem jer smo zaista bili u teÅ¡koj situaciji. OÄekivati poklon bi bilo bezobrazno.Ali sam cijeli dan oÄekivala da će mi u kućnom ambijentu prirediti neko malo iznenaÄ‘enje, bar upaliti svijeću, napraviti kaficu i na taj naÄin me doÄekati s posla i pokazati da je i njemu važan taj dan i da me želi usrećiti jer zna koliko mi znaÄe te male pažljive sitnice i uvažavanja. Znao je to Äesto uraditi ranije za druge važne dane tako da, ne samo da sam oÄekivala, nego sam bila sigurna da će mi tako neÅ¡to prirediti za roÄ‘endan. Ali niÅ¡ta. Muž me doÄekao kao i svaki drugi obiÄni dan. U trenu mi se sve sruÅ¡ilo pred oÄima. Onda sam se poÄela nadati da je neÅ¡to planirao za kasnije,ali nije. Onda je nazvala njegova majka sa pitanjem ima li roÄ‘endanske kafe i veÄe sam provela u sijelu sa njegovim i mojim roditeljima, služeći druge. Moj vlastiti roÄ‘endan. Tako sam bila povrijeÄ‘ena, suze su me guÅ¡ile, viÅ¡e zato Å¡to to njemu i nije bio problem Å¡to je tako ispalo, kao nisam ja kriv, doÅ¡li eto. Onda, kad sam mu to indirektno i rekla, rekao je kako će mi nadoknadit, ali nisam dobila ni cvjetić ni poslije. IÅ¡li smo na veÄere kao i obiÄno, izvodio me,ali mi nikad nije rekao da je to zato Å¡to mi želi nadoknadit propuÅ¡teno. Kao bio roÄ‘endan, bilo kako je bilo, proÅ¡o i zaboravljen. A ja njemu sam priredila prelijep Äitav dan za njegov roÄ‘endan, pun lijepih poklona i iznenaÄ‘enja i pažnje. A sad kad mu kažem kako je mogao dozvolit da niÅ¡ta ne uradi za mene, kaže da nije tako kako govorim, vodio me na veÄeru, izvodio me svugdje poslije toga i priredit će joÅ¡ mnogo lijepih trenutaka. Ali po meni je to samo izgovor. Voljela bih da bar prizna da je napravio propust i da ga to boli, ali on kaže pa Äestito sam ti i sl. Kao da mu je sad to odjednom postalo dovoljno da obilježi neÅ¡to Å¡to meni znaÄi. Kao da ne osjeća potrebu da mi to nadoknadi jer ja bih se na njegovom mjestu osjećala ko najveće Ä‘ubre. Druga scena: JuÄer nam je bilo punih 9 mjeseci braka. ObiÄno te dane na neki naÄin obilježimo. On se zalagao za to da uvijek bilježimo te važne dane i prije braka. Jesmo bili u svaÄ‘i juÄer, ali ja sam mu ipak maksuz poslije posla otiÅ¡la do radnje i kupila sitnicu kako bi to obilježila, Äestitala mu na samom jutru, nisam željela da svaÄ‘a stane na put tome, mislila sam da će je to nadjaÄati. OÄekivala sam opet da i on neÅ¡to uradi, ali opet niÅ¡ta, samo mi je Äestito i to je to. BaÅ¡ kao i za ovaj moj prokleti roÄ‘endan. Ranije nije bio takav. Jeste tip koji je emotivno zatvoren popriliÄno, ali ako znaÅ¡ da mi neÅ¡to znaÄi puno, ako ti to otvoreno kažem, kako možeÅ¡ ostati ravnoduÅ¡an i opet ne uÄiniti to, a govoriÅ¡ da me voliÅ¡ najviÅ¡e i da sam ti najvažnija i najvrijednija. Ja stvarno ne kužim. Je li me ne cijeni dovoljno, svejedno mu je ili Å¡ta? InaÄe jeste pažljiv, ljubi me, voli, ali ga ne kužim zaista, kako može i zaÅ¡to tako radi? Pomozite!
|
|
|
|