RE: savjet za domaćice (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

mamine oci -> RE: savjet za domaćice (12.11.2012 13:03:16)

KAKO OČISTITI FUGE NA PLOČICAMA

Pomiješajte prašak za pecivo s vodom i dobro promiješajte. Pomoću stare četkice za zube razmažite ga po prljavim fugama. Vrlo brzo će opet biti čiste kao i prije.

Najčešće poteškoće na podnim oblogama stvara tvrda voda, pa čak i nakon pranja na pločicama ostaju mrlje. Pokušajte ih ukloniti octom razrijeđenim s vodom (u omjeru 1:1), a potom pločice ulaštite suhom krpom.

Crne gljivice rado se stvaraju u vlažnim uvjetima i nagrđuju fuge. Njih možete čistiti četkicom i specijalnim sredstvom za čišćenje (pridržavajte se uputa proizvođača).

minja_ -> RE: savjet za domaćice (12.11.2012 13:28:53)

Mi smo u svom "polovnom" stanu kada smo ga kupili, fuge u kupatilu sredili sonom kiselinom, jest malo radikalno, ali je sa fuga spalo sve (nije istopilo fug masu niti plocice). Poslije vise nikad nije trebalo takvo ciscenje, samo normalno pranje. A bile su stvarno zapustene i crne, sve smo probali i nista osim sone kiseline nije pomoglo, svaku fugu bih zalila malim mlazom sone kiseline i jos malo istrljala cetkicom za zube, za pola sata sve se opralo.

djoisa -> RE: savjet za domaćice (5.12.2012 8:44:07)

http://atma.hr/sipak-supervoce-i-kako-ga-ocistiti-bez-po-muke/

canim -> RE: savjet za domaćice (17.12.2012 12:38:23)

Evo zanimljiv prijedlog s TV-a, nisam probala, ali planiram:

U vodu koju cete sipati u peglu stavite malo lavande i ostavite da odstoji, poslije samo procijedite i sipajte u peglu na paru, sva odjeca ce mirisati na lavandu [sm=smiley1.gif]

Tajno moja -> RE: savjet za domaćice (7.4.2013 20:47:26)

Help!
Imam problema sa čišćenjem tuš kabine-koliko god da očistim okvire kabine,na njima vazda muzge.Koje sredstvo je najučinkovitije ????

djoisa -> RE: savjet za domaćice (7.4.2013 22:40:17)

IZVORNA PORUKA: Tajno moja

Help!
Imam problema sa čišćenjem tuš kabine-koliko god da očistim okvire kabine,na njima vazda muzge.Koje sredstvo je najučinkovitije ????

limuntos

amra_sa -> RE: savjet za domaćice (29.7.2013 22:26:29)

Recite mi kako iskoristiti mlijeko u prahu, neki kolač da se napravi i sl. Stoji mi već par mjeseci pola kg, a danas vidim ističe rok za mjesec dana. Ako imate neku ideju i recept, napišite, da ga ne bacam bezveze.

MicoTico -> RE: savjet za domaćice (29.7.2013 22:42:01)

Amra, napravi rafaelo kuglice
http://www.coolinarika.com/recept/799807/

Crnkica -> RE: savjet za domaćice (29.7.2013 23:23:22)

Savjet za domaćice koje imaju velike i zahtjevne zavjese:

Prije stavljanja u veš mašinu zavjese složite (savijete) u kocku i poredate u bubanj,sve jednu po jednu,

Prilikom centrifugiranja one će se razmotati ali ne i pogužvati,izgledaće kao da ste ih sad popeglale,isto važi iza paravane i ostalu sintetiku.

mayra -> RE: savjet za domaćice (29.7.2013 23:42:11)

IZVORNA PORUKA: djoisa

IZVORNA PORUKA: Tajno moja

Help!

limuntos

Kasnim sa odgovorom, ali mozda nekom bude od pomoci. Omeksivac za ves je odlican za skidanje kamenca sa stakla tus kabine, em sto ocisti, em miriseee [sm=smiley1.gif]

amra_sa -> RE: savjet za domaćice (30.7.2013 2:05:10)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Amra, napravi rafaelo kuglice
http://www.coolinarika.com/recept/799807/

Odlično, sviđa mi se, a jednostanvo za napraviti [sm=bravo.gif]

amra_sa -> RE: savjet za domaćice (30.7.2013 2:10:14)

Taman ih mogu sad za Bajram, kontala sam nekoliko vrsta kolača napraviti.

tinkivinki -> RE: savjet za domaćice (30.7.2013 9:19:50)

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Recite mi kako iskoristiti mlijeko u prahu, neki kolač da se napravi i sl. Stoji mi već par mjeseci pola kg, a danas vidim ističe rok za mjesec dana. Ako imate neku ideju i recept, napišite, da ga ne bacam bezveze.

http://www.coolinarika.com/recept/domaca-kinderlada/

Lalali -> RE: savjet za domaćice (6.8.2013 11:21:54)

Sad ce te smijati ali ja imam problema sa prozorima, kako god ih operem i cim god obrisem, kad ugrije sunce u njih, vide se tragovi krpe, to izgleda ocajno, nedavno sam mijenjala prozore pa sve kontam da nije do stakla, ali fakat nisu kineski.
I drugi problem, pokapala sam vuneni cilim farbom za kosu i prosula kapucino, odrala se ribajuci, fleke stoje. Najsretnija bih bila da ih prefarbam, ali ne znam da je to iko ikad uradio

Lejla Ka -> RE: savjet za domaćice (6.8.2013 11:28:44)

Promijeni krpu kojom glancaš stakla, i nemnoj koristiti ona sredstva već fino isperi staklo čistom vodom, a onda izglancaj nekom kvalitetnijom magičnom krpom. Meni su super Vileda od mikrovlakna za glancanje stakla. Ako i to ne upali, onda je do stakla.

Farbu za kosu nema šanse da ćeš skinuti sa ćilima.

Lalali -> RE: savjet za domaćice (6.8.2013 11:56:13)

Pokusala sam razlicitim krpama, imam i viledinih, jedino nisam pokusala cistom vodom, pa probam

Crnkica -> RE: savjet za domaćice (6.8.2013 13:57:31)

Znali neko kako se čiste mrlje od trešanja,dok je bila sezona djeca su ih jela i pokapala odjeću i to većinom bijelu,kako i dali je moguće skinuti te mrlje?

zagy -> RE: savjet za domaćice (6.8.2013 21:45:58)

Sokom od limuna, dobro nakapaj i slobodno ostavi preko noci, mozes i ponoviti ako sve ne spadne. Ja nakon tretmana limunom oprem dm sapunom za mrlje.

Lalali -> RE: savjet za domaćice (6.8.2013 22:45:32)

je li pomaze limun kod drugih mrlja od hrane, nama je svaka druga stvar uflekana iako stavimo veliki siperak

Lalali -> RE: savjet za domaćice (7.8.2013 18:57:22)

Prozori opet isti[sm=smiley13.gif] tacno mi dodje da ih slupam, ali jeftinije mi je obratiti se na mjesto gdje sam ih kupila[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: savjet za domaćice (7.8.2013 19:01:53)

IZVORNA PORUKA: Lalali

Prozori opet isti[sm=smiley13.gif] tacno mi dodje da ih slupam, ali jeftinije mi je obratiti se na mjesto gdje sam ih kupila[sm=smiley1.gif]

operi prozor vodom u koj je malo detrdženta za suđe, veš bilo koji
onda toplom vodom čistom isperi taj detrdžent sa stakla...
a onda uzmi steleks i novine obične i glancaj :)
ako ovo ne upali do prozora je

Lalali -> RE: savjet za domaćice (7.8.2013 19:25:53)

sve sam to pokusala, nista.[sm=smiley13.gif]

milenium -> RE: savjet za domaćice (9.8.2013 0:55:22)

očisti stakla rakijom tj alkoholom i briši papirnatim ubrusom -salvetom.

Lalali -> RE: savjet za domaćice (9.8.2013 13:47:27)

hvala milenium i to cu pokusati s rakijom

milenium -> RE: savjet za domaćice (14.8.2013 16:35:38)

Najjednostavnije i bez mrlja (muzge) U mlaku vodu ( ne vrucu) malo deterdzenta za sudje, Prill ili sl) i jedan grubo narezani crveni luk. Krpu za mokro brisanje i krpu za suho brisanje. posusiti i to je to. cak i kod pranja po suncu, nema strafti.

OVO SAM UPRAVO PROČITALA NEGDJE NA NETU,pa vrijedi probat.
lalali javi jesi uspjela očistiti prozor i kako.[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sljedeća stranica >   >>