senka 81 -> RE: Koliko i kada bebe spavaju? (3.1.2013 14:42:21)
|
Pozdravčić, evo i mene sa novim problemom... Moja beba ima skoro 2 mjeseca, dosta je miran, rijetko kad plače i zna se sam uspavati, i ne trazi da se nosa non stop za razliku od starijeg sina. problem je taj što još uvijek ne mogu da mu uvedem neku rutinu spavanja/ buđenja, tako da navečer zaspi te dok tek oko 23:00 - 00.00(kao da tek tad "shvati da je noć), prije, nema šanse. Pokušavala sam sve, od stavljanja u krevet nekoliko noći zaredom u isto vrijeme, ali ne ide, rezultat je užasno nervozna beba koja tek tada počine da plače, i onda je borba s njim sve dok ne dođe onaj "njegov termin" za spavanje, a to je 23:00 h ili kasnije. Tada kad zaspi, spava po 5-6 sati, probudi se, jede i opet nastavi. Vol.jela bih da ranije ide spavati i da se ranije budi, jer mi starije dijete ima drugaciji bioritam ranije ustajanje), tako da sam uzasno nervozna, jer noc prije sam kasno legla, a ujutru u 6:30me ceka veliko dijete sa svojim potrebama S druge strane, bebać spava po danu puno, i ne mogu da ga razbudim, samo kad hoće da jede, probudi se, i nekako uspijem max sat - sat i pol poslije dojenja da ga drzim budnog. Tek predvece se budi... da li je mozda jos uvijek rano za uvodjenje neke rutine, ili imate neki drugi savjet za moj problem?
|
|
|
|