Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Treba mi savjet Danima pokusavam dobiti dr. dekovica (Jezero) ali ne mogu nikako a trebala bih na kontrolu sutra ili prekosutra jer mi istice uputnica u ponedjeljak. Inace sam samo jednom bila kod njega ali me nije pregledao, otisla samo da se vidim sa njim i da mu pokazem nalaze od privatnika kod kojeg idem a to je dr.Divanovic tj. da se sa njim dogovorim za slijedeci pregled jer mi je vrijeme da me neko vodi u bolnici do kraja trudnoce a ostalo mi je nepuna 2 mjeseca. Tada mi je rekao da mu se javim za 3 sedmice ali evo ne mogu ga dobiti. Kako ga nisam dobila kontam da nađem drugog doktora treba mi neko koga mogu uvijek dobiti jer ne daj boze da je nesto hitno... u redu ako ima puno posla ili ako odmara od prethodne radne smjene ali 2 dana nikako da se ne javi... Pomozite žene sta vi mislite... Pusaaaaa
pa jesi li zvala u bolnicu da pitas koja je smjena i kada radi? kada je dezurni i to? pa se onda samo pojavis...
Jutroooooooo, Vilice moj racuna ovaj prvi jer mi je zadnja mens bila 18.5 i on kaze moze i 22.2. biti ali eto uzecemo 23.2. i opet truba nece Bubo vani niakko uzvrtio se pravo a mene nista sad ne boli Sarah ja sam otisla sa malom uputnicom ali sam zamolila dr da mi ne stavlja datum i nije zena stavila Sad nosam veliku ne dam je ni za zivu glavu Gagach strasna si, bjezi cuko od tebe moja maca isprlja sve prozore hoce da se milki Entinte jucer je gore bila strasna guzva i cisto sumnjam da bi se iko javio u onoj frci, lijpo nazoves gore Jezero i pitas kad je dr tu i odes Ja sam ga jucer vidjela u prolazu proletio covjek ko muha
Danas cu ga opet nazvati da vidim hocu li ga moci dobiti... volila bih kod njega ici ali stvarno... ali bojim se da ce mi isteci uputnica pa moram je opet ganjati a radim bas mi je nezgodno a volila bih se dogovoriti sa doktorom i onda mu otici jer ne mogu izlaziti stalno sa posla, najsigurnije mi je kad se dogovorim...
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 10:14:35
Anoniman
Jutro drage moje, Medi ako ti je poslednja menstruacija bila 18.5 onda je termin 25.2, jer se racuna plus sedam dana minus tri mjeseca. Ma brzo ce bubo maleni Gagacha ja sto vise tebe citam sve mislim da sam ja pisala postove , da mi nismo sta u rodu Mislim da je Dejovic dezurni u nedjelju jer prije je bio dan posle poje dr dezurni, a ona je u subotu, tako nazovi pa pitaj, provjeri, ne znam je li mjenjao dezure. Ako je u nedjelju super ti dodje jer nije guzva i primice te sigurno, a i ti ne radis, pa mozes s mirom otici i sacekati ga, a koliko skontah uputnica ti vazi do ponedjeljka.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 10:22:00
vila.vilica
gagach..zaradila si jedno dobro djelu sa onom kafom..naime da ne ugledah soljice opet bih zaboravila da je popijem pa bih bila na mukama zvanim glavobolja.... btw..sunce (onon nebesko) se bilo pojavilo na kratko..valjda od straha a nasmijala si me za bubu i micu hahaha..haj znaj mozda je proradila neka hemija neki dan na kafi hahaha iako je bubo pored sebe imao suncetovu pišuljicu
medi...vidis kako to oni razlicito pikaju..pitala sam te namjerno koji je za njega finalni termin od tvoja tri..mislim kad ga prekoracis valjda se zna koliko se smije prekoracit...a nije isto ako je 5 dana razlike medju terminima....po tom tvom moj je termin onda sutra...jer je moja posljednja meca bila 20.5...a vidis moj se drzi 27.2. e helem ako mica dodje do tad ili na taj dan onda je na mene,...ako zakasni...onda nije na mene entinte...ja sam nazvala jedan dan jezero i pitala kad je taj i taj doktor dezurni kaze evo sutra i ja brze bolej sutra i nadjem ses covjekom prvi put...od tada me narucuje svaki put kad je dezurni..nikad ga ne zivkam na tel
< Poruku je uredio vila.vilica -- 23.2.2011 10:24:42 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 10:25:17
lepetetka
entinte molim te, koliko ti važi ta mala uputnica za pregled??? Ja trebam u petak gore ali pojma nemam treba li mi nova uputnica... Bila prošle sedmice sa friškom ali me vratiše , ona tetka žvaće sendvič i kaže dođi ti u martu hahahahahahah ....pa tek onda upita je li nešto važno pa reko jeste...kaže hajde onda u petak.. i tako ti ja put pod noge .... pa ne znam da li mi treba nova.... hajde drage moje sa iskustvom sa ovim uputnicama javite mi da znam kako to hoda gore....da se pripremim ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 10:29:43
taurus
mala uputnica važi mjesec dana od datuma izdavanja i važi samo za jedan pregled, a ako dobiješ veliku uputnicu zamoli dr. da ti ne stavlja datum sa velikom uputnicom ideš na kliniku na kontrole i sestra koja radi ctg svaki put za uputnicu zakači tvoj nalaz i vrati ti uputnicu jer je to ujedno i uputnica za hospitalizaciju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 10:29:58
Anoniman
Joj Vilo i Medi zamisljam vas zajedno na porodu sto do stola , derete se u tandemu, a u razmacima izmedju kontrakcija tracate zene sa foruma . Joj to bi bas bilo super jos samo kad bih se ja pitala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 10:30:18
vila.vilica
lepetetka...ja sam vec skontala da ti ovdje nicije iskustvo ne moze pomoc...vec ti sudbina zavisi od postave koja te gore doceka.. ja sam dosla prvi put gore sa uputnicom malom, starom 3 dana i zenska mi rece da mi ne vazi uputnica tj. da mora imati datum od tog dana..te da moram na blagajnu i mozda cu platiti pregled....kazem..dobro da i to cujem i posto sam uhvacena nespremna,..reko ok platicu..i posalje me na blagajnu naravno u drugu zgradu zvanu dip, pa posto bijase vikend oni me poslase na kum i tamo mi zene PRVO nije naplatila, a DRUGO, rekla mi...evo ti uputnica nek imas posto ces opet ici sigurno! Zamisli kontradikcije.
Za sljedeci put sam pripremila veliku uputnicu s kojom im samo mahnem preko stola i sklonim je u tasnu i 2x me nisu peglali, ali sta ce biti sutra to samo Bog zna
< Poruku je uredio vila.vilica -- 23.2.2011 10:32:51 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 10:31:52
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Joj Vilo i Medi zamisljam vas zajedno na porodu sto do stola , derete se u tandemu, a u razmacima izmedju kontrakcija tracate zene sa foruma . Joj to bi bas bilo super jos samo kad bih se ja pitala
vjeruj da je i meni slican scenario pao na pamet...steta sto ne poznajemo mama_aBd...ona ima danas termin..mozda bi se i ona gore potrefila ako nije dole u drzavnoj... al to sa medi bi bas bila slucajnost ..pa jos u istu nas sobu hahaha
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 10:39:47
entinte
IZVORNA PORUKA: taurus
entinte pošalji poruku dr. sanjinu mojoj prijateljici je vodio trudnoću i znam da su komunicirali preko poruka
Poslala sam mu i poruku kopam i rukama i nogama da dođem do njega nadam se da cu ga danas uganjati
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 10:42:46
Gemelli
Jutro trudnjace hehe citam ovo za cuke i mace i mogu da kazem da i nas cuko, cim ja izadjem na vrata ide u kucu , moram je zovnuti par puta da izadje, slusa me, ali cim me vidi ona u kucicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 10:46:22
lepetetka
vilo vilice i taurus hvala na brzom odgovoru...a imeni se čini kako te ko dočeka..Ma razumijem ja i njih i te gužve ali nekad i pretjeruju...tada kada sam bila baš i nije bila neka gužva ....a ja bila spremna na čekanje ...a ona me vrati.pihhh Još stvarno nema smisla..ona jede onde, žvaće i komunicira s pacijentom...bahato bahato... Hajde da je sama pa bih rekla nema ko da je zamijeni mora tu jesti, ali bilo ih je dvije, ma ne one u društvu objeduju.. Idući put ću i ja puna usta i pred njih ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 10:47:34
gagach
IZVORNA PORUKA: Gemelli
Jutro trudnjace hehe citam ovo za cuke i mace i mogu da kazem da i nas cuko, cim ja izadjem na vrata ide u kucu , moram je zovnuti par puta da izadje, slusa me, ali cim me vidi ona u kucicu
hahahahahah to je to...bas zracimo tom krasnom energijom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 10:50:54
entinte
IZVORNA PORUKA: lepetetka
entinte molim te, koliko ti važi ta mala uputnica za pregled??? Ja trebam u petak gore ali pojma nemam treba li mi nova uputnica... Bila prošle sedmice sa friškom ali me vratiše , ona tetka žvaće sendvič i kaže dođi ti u martu hahahahahahah ....pa tek onda upita je li nešto važno pa reko jeste...kaže hajde onda u petak.. i tako ti ja put pod noge .... pa ne znam da li mi treba nova.... hajde drage moje sa iskustvom sa ovim uputnicama javite mi da znam kako to hoda gore....da se pripremim ...
Ej draga lepetetka, kao sto rekose mala uputnica ti vazi mjesec dana, moja je od 31. januara ali mi je dr rekao da mi u tom slucaju vazi do 28. februara tj. zadnjeg dana u mjesecu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 11:14:44
vila.vilica
entinte...a kak oto da mala uputnica vazi mjesec dana..koliko onda vazi velika? meni ona gore rece da mi velika vazi mjesec dana, a mala jedan dan
lepetetka..ta prica o hrani na radnom mjestu..podsjeti me na jednu bas ljubaznu sestricu gore..koja nije nista jela vas dugi dan samo se previjala od gladi kaze ne smije tu da jede zbog mirisa hrane a nema je ko zamijeniti...vidis da nisu svi isti... a isto tako se sjetih jedne opicene sestre ili sta je vec gore u skerlicevoj..onako sva je isto blentava...i ja stanem na otvorena vrata prostorije u kojoj sjedi ona sa jos nekom i fumaju u 16 i nesto pricaju, a ja sam hocu da zamolim nesto...ali jok kao da me Bog niej dao..i ja se sklonim stanem pred vrata na koja sam trebala...cujem ima neko pa cu kucnuti kad zavrsi...kad nailazi ta opicena...i ja onako ofirno okrenem glavu prema plafonu, cupkam nogom..lalalalla ko da je nema bukvalno...vraca se ona..pita me: a sta ste vi trebali...reko...od vas vala nista!
< Poruku je uredio vila.vilica -- 23.2.2011 11:15:51 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 11:23:56
entinte
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
entinte...a kak oto da mala uputnica vazi mjesec dana..koliko onda vazi velika? meni ona gore rece da mi velika vazi mjesec dana, a mala jedan dan
lepetetka..ta prica o hrani na radnom mjestu..podsjeti me na jednu bas ljubaznu sestricu gore..koja nije nista jela vas dugi dan samo se previjala od gladi kaze ne smije tu da jede zbog mirisa hrane a nema je ko zamijeniti...vidis da nisu svi isti... a isto tako se sjetih jedne opicene sestre ili sta je vec gore u skerlicevoj..onako sva je isto blentava...i ja stanem na otvorena vrata prostorije u kojoj sjedi ona sa jos nekom i fumaju u 16 i nesto pricaju, a ja sam hocu da zamolim nesto...ali jok kao da me Bog niej dao..i ja se sklonim stanem pred vrata na koja sam trebala...cujem ima neko pa cu kucnuti kad zavrsi...kad nailazi ta opicena...i ja onako ofirno okrenem glavu prema plafonu, cupkam nogom..lalalalla ko da je nema bukvalno...vraca se ona..pita me: a sta ste vi trebali...reko...od vas vala nista!
vila.vilica.... Važi mjesec dana mislim u roku od mjesec je moras iskoristiti za jedan pregled jer ti je oni cini mi se uzmu na pregledu tako da je vise nemas na to sam mislila... moras je u roku od mjesec dana iskoristiti za jedan pregled
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 11:26:17
Anoniman
A ja skoro odem da podignem lijek u apoteci, ja kupovala dobrostan i dr mi kaze ide na recept, da mi recept i posto sam imala kuci, vec bila kupila reko otici cu podici, odem ja u apoteku kad teta fino recept na onaj skener kaze mi, istekao vam je recept, reko kako to, kao recept vazi 15 dana isto kao i uputnica za specijalistu. Tako izgleda kako se kome ćefne.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 11:30:26
Rimljankaa
DANAS NAM JE DIVAN DAN,DIVAN DAN
castimo,danas nam je mali rodjendan!!!!!!!
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 11:31:25
lepetetka
Hvala entinte , ma spremiću se dobro, ako mi samo šta kaže Vilo vilice baš me nasmija hvala ti ...ma ima nas svakavih... a i mene hoće takve situacije, mada nisam nešto posebno ni zafrkana, ali se prosto iznenadim.. Jednom sam tako razgovarala sa sestricom koja je je turpijala nokte na šalteru!!!!!! Nije u pitanju ginekologija ovo se desilo na drugoj klinici....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.2.2011 11:31:50
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: entinte
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
vila.vilica.... Važi mjesec dana mislim u roku od mjesec je moras iskoristiti za jedan pregled jer ti je oni cini mi se uzmu na pregledu tako da je vise nemas na to sam mislila... moras je u roku od mjesec dana iskoristiti za jedan pregled
ejš ma pusti ti to..ja ti kazem ja prvi put donijela uputnicu staru 3 dana ona mi rece NE VAZI!
Rimljanko..sretan mali rodjendan