Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 18:17:24
Medi_87
Vilice evo gospodje Medi nista nema nikakvih naznaka, nista me ne boli, kaze dr kad te ne boli u cetvrtak na ginekološki da ti ustedim jedan pregled a ako zaboli ranije dolazi i zovi Uglvanom ctg je uredu ali guzva danas gore katastrofaaaaaaaaaaaaa, pa nas dvije trudnjace posla sestra s nekom ubleščinom kaze vodi ih na sprat da snime ctg i vrati mi ih, a on nas odveo na pedijatriju uglavnom presle smo mali milion kilometara sve uz stepenice pa sam se umorila i od tog hodanja Nego ima li kod vas naznaka-Naidice, Vilo boli li šta Sunce jesi li ziva Ljubac za sve trudnjacice i ove novopecene mamice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 18:32:18
vila.vilica
medi kontala sam da si ostala reci mi, koji od ova tvoja tri termina pika taj tvoj doktor mislim po kojem se on ravna....posto moj pika ovaj drugi 27.2., a narucio me na ginekoloski po ovom mom tickerskom...znaci bices i ti tad gore...u cetvrtak...ali ti si sigurno ujutro, a ja oko 14-15h pa se necemo mozda ni sresti mene nista novo ne boli osim uobicajenog blagog bola u dnu stomaka...mislim da se mica spustila posto je osjetim na nogana tj butinama dok sjedim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 18:34:29
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: taurus
e sad mi lakše kad vidim da i mina i rimljanka imaju još uvijek konce a baš sam se bila zabrinula ja nemam unutrašnjih (vaginalno) konaca već samo tri vanjska, ali nikako da krenu, vide se da su se odvojili i pričvršćeni su za krajeve baš mi smetaju rimljanka čime je tebi mama izvadila konce meni ovaj jedan se odvojio sa jedne strane a s druge nije i ne smijem da ga povučem
sta se brinete, moju prijateljicu su tako ustopali da je nakon 40 dana isla vaditi konce
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 18:49:09
taurus
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
e sad mi lakše kad vidim da i mina i rimljanka imaju još uvijek konce a baš sam se bila zabrinula ja nemam unutrašnjih (vaginalno) konaca već samo tri vanjska, ali nikako da krenu, vide se da su se odvojili i pričvršćeni su za krajeve baš mi smetaju rimljanka čime je tebi mama izvadila konce meni ovaj jedan se odvojio sa jedne strane a s druge nije i ne smijem da ga povučem
sta se brinete, moju prijateljicu su tako ustopali da je nakon 40 dana isla vaditi konce
joj jesi nas utješila a gdje se porodila tvoja prijateljica vidim i tebe po malo boli stomak ma to je to, lagane pripreme, ali bolje da ide polako
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 19:36:57
m.i.n.a.
Hehe...draga Vilo sta nam to radis...kaze se sutra ce vam ispasti ako ne veceras odmah:))mene ovaj jedan zateze strasno..naidje period kad ih ne osjetim a onda odjednom jave se..:)Taurus je negdje napisala da je gore poslije porodjkaja i slazem se,meni je ovo vec dokundisalo a jos mogu reci da se dobro osjecam,da sam prizdravila..Taurus jos da te upitam kojeg ti ides na kontrolu i gdje..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 19:55:26
sarah
Vece trudnjace, sta radite? Evo ja se prejela, raffaello kuglice su me dotukle Gagach, sunce, Laro, idemo li sutra na vjezbe? Vilo, Medi, kod vas jos nista? Recite mi sa kojom ste uputnicom otisle prvi put na Jezero na pregled, sa malom ili velikom? Ja jos nisam za velike, a valjda se moze i sa tom malom, ali cini mi se da ona vazi samo za taj dan? Eto ja se odlucila konacno za bolnicu, idem na Jezero aBd. Teska je to bila odluka u mom zivotu Eto Gagach, entite, tu smo negdje sa terminima, mozda se i sretnemo gore. Mino, taurus, Rimljanko, sto se tice tih konaca sto vas jos uvijek muce cula sam da su ti konci koje stavljaju na Jezeru puno deblji i cvrsci od onih u Opcoj bolnici, pa valjda zato tako sporo ispadaju. E sad koliko je to dobro ili nije to ne znam.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 20:10:04
monna
Drage moje i porodilje, mene interesuje ako se neka od vas porodila na Jezeru da mi kaze svoja iskustva, jer ja sam se prvi put porodila u Općoj bolnici :) hvalaaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 20:28:15
Rimljankaa
Muz nije imao hrabrosti pa je mama izvadila. A oboje su mi tretirali ranu,kako je ko stigao...
Makazicama mi je vadila. Prvo ih sterilisala u alkoholu,pa makazicama presjekla koncic i povukla rukom. Slobodno neka ti neko izvadi,ne mozes sama,nista to ne boli.
A vjeruj mi posle ces biti druga zena. A kako to da te nisu unutra sili. Mene su u tri sloja. Jedan,pa drugi pa taj vanjski. Znam kad je doktorica rekla,jos vanjsko sivanje-ono najmanje boli. UH....
m.i.n.o da li je rana gora od porodjaja..hm,ne znam. I porod je bolio,bar mene... Ali ej bol trajala dva sata,jeste bila ludjacka,ali se zavrsila nakon 2h. A ovo je trajalo 6 dana konstantnih bolova,pa onda doje da je gore od poroda...
Ma neka se zavrsilo,a ja skoro sve zaboravila...
Ja bi sad opet,hahahahhaa..... Sve bi izdrzala samo za onaj trenutak,naljepsi pogled na svjetu,kad pogledam svoje rasirene nogice,a glavica izlazi,cujes naljepsi plac na svjetu,pa onda naljepsi zagrljaj na svjetu... Te srece...Uh,nisam plakala tokom bolova,poroda..ali me to rasplakalo...Ona place,a meni suze od srece...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 20:29:09
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: monna
Drage moje i porodilje, mene interesuje ako se neka od vas porodila na Jezeru da mi kaze svoja iskustva, jer ja sam se prvi put porodila u Općoj bolnici :) hvalaaaaa
Mona sta te konkretno interesuje?! Ja sma se porodila na Jezeru i zadovoljna sam i tretmanom i ljekarima,i smjestajem,ophodjenjem prema bebama,meni...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 21:17:06
gagach
Dobra noc! Ima li ista ljepse od obilne vecere:))))) Gemelli i ja sam u tom periodu nisko osjecala udarce pa sam zvala dr da joj kazem da imam osjecaj da ce beba ispasti hahhaha naravno zena se ibretila mojim zakljuccima heheh Sanela.asja jesi ti to u osmoj sedmici? Meni su prestale oko 12 ja mislim... Palachinken hahahhha i ja sam se kao veselila sto dolazi manu chao i onda skontala da cu biti pred porod tada hahahahahah ...kao sto kazes...9 godina brzo prodje:) Sarah znala sam da ces se veceras javiti hehhee uvijek pred vjezbice:) idemo naravno ako budem dobra...nesto sam troma i stomo me zateze i boli pa ako se pokrenem dobro je ako ne javim vam:) Cmooook cmok vam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 22:12:26
taurus
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.
Hehe...draga Vilo sta nam to radis...kaze se sutra ce vam ispasti ako ne veceras odmah:))mene ovaj jedan zateze strasno..naidje period kad ih ne osjetim a onda odjednom jave se..:)Taurus je negdje napisala da je gore poslije porodjkaja i slazem se,meni je ovo vec dokundisalo a jos mogu reci da se dobro osjecam,da sam prizdravila..Taurus jos da te upitam kojeg ti ides na kontrolu i gdje..
ne planiram još sačekaću dva-tri mjeseca da dobijem pa sam onda mislila i najvjerovatnije da ću kod svoje dr. koja mi je i vodila trudnoću ali sad za sad sa ovim koncima mi ne pada na pamet još da me neko pregleda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 22:18:17
taurus
IZVORNA PORUKA: Rimljanka
Muz nije imao hrabrosti pa je mama izvadila. A oboje su mi tretirali ranu,kako je ko stigao...
Makazicama mi je vadila. Prvo ih sterilisala u alkoholu,pa makazicama presjekla koncic i povukla rukom. Slobodno neka ti neko izvadi,ne mozes sama,nista to ne boli.
A vjeruj mi posle ces biti druga zena. A kako to da te nisu unutra sili. Mene su u tri sloja. Jedan,pa drugi pa taj vanjski. Znam kad je doktorica rekla,jos vanjsko sivanje-ono najmanje boli. UH....
m.i.n.o da li je rana gora od porodjaja..hm,ne znam. I porod je bolio,bar mene... Ali ej bol trajala dva sata,jeste bila ludjacka,ali se zavrsila nakon 2h. A ovo je trajalo 6 dana konstantnih bolova,pa onda doje da je gore od poroda...
rekla sam ja vama da je poslije poroda gore nego sam porod, ali mi tada garant niste vjerovali
kad sam rekla unutrašnji konci mislila sam na vaginalne konce, ja to zovem unutrašnji i prošli put sam imala tri vanjska i tri unutrašnja konca, a sad samo tri vanjska i tačno je da se to šije u slojevima ja više ne znam ni koji su meni ostali valjda izlaze ti iz dubljih slojeva rane jer nemaju krajeva već se samo kroz sredinu vidi konac a rubovi ulaze unutra, tako da ih i ne mogu prerezati i izvaditi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 22:19:24
sunce27
IZVORNA PORUKA: sarah
Vece trudnjace, sta radite? Evo ja se prejela, raffaello kuglice su me dotukle Gagach, sunce, Laro, idemo li sutra na vjezbe? Vilo, Medi, kod vas jos nista? Recite mi sa kojom ste uputnicom otisle prvi put na Jezero na pregled, sa malom ili velikom? Ja jos nisam za velike, a valjda se moze i sa tom malom, ali cini mi se da ona vazi samo za taj dan? Eto ja se odlucila konacno za bolnicu, idem na Jezero aBd. Teska je to bila odluka u mom zivotu Eto Gagach, entite, tu smo negdje sa terminima, mozda se i sretnemo gore. Mino, taurus, Rimljanko, sto se tice tih konaca sto vas jos uvijek muce cula sam da su ti konci koje stavljaju na Jezeru puno deblji i cvrsci od onih u Opcoj bolnici, pa valjda zato tako sporo ispadaju. E sad koliko je to dobro ili nije to ne znam.
hahaha sarah neka si se najela mozes ti zgodna trudnjaco. Ja mislim da cu doci na vjezbice ako Bog da imam u planu svakako.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 22:21:52
sunce27
Veceras sam bila na kontroli, napokon sam se docepala moga dragog doktora, uradio mi je UZ, sve je ok tako rece, kod mene jos nece biti tog ginekoloskog pregleda. Ujutro idem da radim taj bris nosa i grla sto mi treba za bolnicu, ne znam kako cu se rano nakaniti ali sto se mora nije tesko.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 22:40:30
vila.vilica
taurus...porodila se na Jezeru.,.. ali sam to rekla u smislu..vi ste jos dobro prosle..kakvih slucajeva ima.. uh majko smuci mi se od ove vase price o slojevima i sivanjima..pa proljev cu zbog straha od toga dobiti a ne zbog poroda samog btw..kod mene samo ticker otkucava...dijete nema neke namjere da podje vani...vrlo je razigrana..mislim da cu prutic neki nabaviti i ponijeti u bolnicu da je nalemam odmah
rimljanko...nakon koliko ti je mama vadila te konce? sarah...uzivajte na vjezbama sutra..ja necu moci gore...danas sam jedva do prodavnice presla u svojim XS cizmicama koje su mi inace taman..ali sa ovolikom jastukolikom nogom jedva hodam rekla sam ti da sam otisla na kliniku sa malom uputnicom pa mi je mlOda gore solila pamet kako mi je stara uputnica tj nije od tog dana pa su me navozikali do dipa, kuma i slicno i onda sma nabavila veliku koju samo ovako pokazem i sklonim im sa vida jer su mi u skerlicevoj rekli da je CUVAM!
sunce... e nek si docekala svog doktora vala vise da te ne slusam kako kukas
ostale zene cmok.... p.s. ja sam nervozna postala...puno vise nego inace...samo trazim zrtvu da je nalemam ili verbalno napadnem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 22:58:10
taurus
vilo ne razmišljaj o šivanju, to i onako dođe na kraju, dobiješ lokalnu i ja sam od tri konca samo ovaj zadnji osjetila i baš je bolio a ostale sam mogla podnijeti i sve skupa je trajalo 10-ak minuta
a i ja sam baš bila nervozna pred kraj pa te razumijem to je valjda normalno-hormoni
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 23:14:55
Rimljankaa
Vilo,nakon 20-tak dana mi je izvadila,kad je rana vec sazrela,akonci se poceli odvajati od rane. Izvadila mi je samo vanjske. A sad unutarnji ispadaju. Ja to ne bi radila,ali su me zatezali.
I kako rece Taurus,nemojte misliti o tome,sve to nije toliko strasno. NI porod ni sivanje,ni rana.
Dobijes lokalnu anesteziju,nesiju te nazivo. Onda jos si vruca od poroda,tako da to nije toliko strasno.
A i porod,boli,pa onda pauza od boli,skupis snage,opet dobijes nagon,predises sve do nagona za radjenje,kada pocinjes d aosjecas da ces da se ukakis... E onda kad dodje bol,ti se nategnes kao da ces da kakis,kao da imas tvrdu stolicu,i individualno je koliko puta da se "nategnes" da beba izleti. Nekom posle 2 puta,a nekom nekoliko puta.
Cim, beba izadje sva bol prestaje. A do tada imas pauze od boli,da se malo odmoris i skupis snagu.
Zato Vilo nemoj se prepadati,a ni ostale koje prvi put radjaju...
Samo hrabro..nije to nista toliko strasno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 23:23:03
vila.vilica
ma ne prepadam se poroda...bar ne sad...samo tog sivanja glupog...koje me sigurno nece zaobic uhhh jos na tako osjetljivom mjestu...do sad sam imala staž sa šivanjem prstiju x puta...ali to je drugo...međica je ipak mekana...nego idem ja da se sa svojom onako rastanem..jer su joj sigurno odbrojani dani dok je jos u ovakvom stanju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.2.2011 23:33:09
Rimljankaa
Dobijes anesteziju,nesiju te nazivo. Vruca budes od poroda,odmah te siju. Boli,ali izdrzljivo boli. Nije to tolika bol. Posle poroda te malo vise boli,ali za nekoliko dana prodje bol...
Ljubi pupu..Mi se evo hrvamo s Adnom,nece da spava
Treba mi savjet Danima pokusavam dobiti dr. dekovica (Jezero) ali ne mogu nikako a trebala bih na kontrolu sutra ili prekosutra jer mi istice uputnica u ponedjeljak. Inace sam samo jednom bila kod njega ali me nije pregledao, otisla samo da se vidim sa njim i da mu pokazem nalaze od privatnika kod kojeg idem a to je dr.Divanovic tj. da se sa njim dogovorim za slijedeci pregled jer mi je vrijeme da me neko vodi u bolnici do kraja trudnoce a ostalo mi je nepuna 2 mjeseca. Tada mi je rekao da mu se javim za 3 sedmice ali evo ne mogu ga dobiti. Kako ga nisam dobila kontam da nađem drugog doktora treba mi neko koga mogu uvijek dobiti jer ne daj boze da je nesto hitno... u redu ako ima puno posla ili ako odmara od prethodne radne smjene ali 2 dana nikako da se ne javi... Pomozite žene sta vi mislite... Pusaaaaa
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm