Emica_sa
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: ladyblue rimljankaa, to što si otvorena može da traje nekoliko dana. Ja sam bila 1 prst otvorena 4 dana i krenuo mi porod. Kada sam došla u bolnicu, imala sam trudove na 10 min. a bila otvorena samo 2 cm. To je sve individualno. Žene se otvore i po 5 cm a da još nemaju trudove ali čim si se počela otvarati brzo ćeš se i poroditi. Sretno draga i javi nam se brzo sa lijepim vijestima i pridruži nam se u dijelu foruma za bebe ja sam na termin bila otvorena 1 prst, a 5 dana kasnije na kontroli 3 prsta, oko 6 poslije podne mi pukao vodenjak, ja u bolnicu bez bolova i tqmo i dalje 3 cm, kaze doktor nece ovo do sutra...elem par sati kasnije pocese bolovi (inace nemam bolne menstruacije i ovo je bilo najslicnije stezanju i nekako lokalizovano na oko ledja i ispod stomaka i nije strasno...elem disala, predisavala do pola 5 ujutro...i moja lutka se rodila u 4.35, nakon 3, 4 napona i uz pomoc dr koji je laktom morao istjerati...ljenjivica mala Ja na termin nisam bila otvorena ni malo,svi se cudili kako to,i nista me nije bolilo,a porodila sam se cak 11 dana poslije termina,sto je po meni velika njihova greska jer se svasta iskomplikovalo..A bolovi su mi poceli u nedelju ujutro iznenada i odmah su nakon sat vremena bili dosta jaki,oko 7 navece mi je napukao vodenjak i tek tada sam otisla u bolnicu,gdje sam bila otvorena samo jedan prst i doktorica me htjela vratiti kuci,ali srecom babica je bila tu i rekla pa napukao vodenjak neka ostane.Poslije su mi ukljucili drip,ali meni to nista nije pomagalo,nimalo se nisam otvarala,a bolovi na 5,pa na 4 minute,i tako sve do ponedjeljka navece do 12 sati kada sam se porodila jedva nakon 34 sata bas velikih bolova i 2 dripa koji mi nisu nista pomogli,ni njima nije bilo jasno kako na mene ne djeluju..Sve zene su se oko mene porodile,samo ja nisam,i cinilo mi se da necu nikada...Stvarno je sve individualno vidala sam zene koje dodu i porode se za sat vremena,a ja eto nisam bila te srece,ali se nadam da ce ovaj put biti lakse,barem da ce ici brze,jer mene su kontrakcije bile toliko iscrpile da sam gubila svijest na momente.Sada me svi pitaju hocu li na carski,kada im kazem da necu,svi ostanu zacudjeni i pitaju me pa kako smijem opet prirodno nakon svega,ali ja kad pomislim na lezanje u bolnici 5 dana odmah bi se porodila prirodno samo da mi je izaci,a i zbog sina mi je jer je jos uvijek mali ima 14 mijeseci sada i strasno je vezan za mene,nece ni s kim da ostane,i on mi je najveca briga kako cu i sta cu s njim,svaku noc kada legnem zeludac me zaboli od bige jer mi se stalno mota po glavi sta cu s njim i kako ce on to podnijeti
|