Mama2b
|
Drage moje, samo da vam se zahvalim na cestitkama, jest da je proslo vremena, ali sa bebom jedva stizem da procitam ove vase razgovore, ali to cete sve vidjeti. Znaci jos jednom veliko hvala od mene i mog bebaca na cestitkama:) Inace je sve super, vec smo se uhodali, imamo malih problema sa grcevima, ali nekako i to rjesavamo. Posto ste uglavnom ovdje sve trudnjace, ja sam odlucila da vam napisem par stvari koje su super, tj. koje su meni dobrodosle i nisu bile promasena invecticija: Za dojenje: Aventove skoljke - meni budu pune od dojenja do dojenja, nekad se po meni prolije mlijeko, al nema veze, one stavrno vrijede, jer tako mozete ostaviti i zamrznuti ako zelite. DM ulosci za bradavice - babylove stilleinlagen, isto super su za noc, jer su skoljke preko noci neprakticne, ako spavate na strani zna iscuriti mlijeko, a ovi ulosci super upijaju. DM krema za bradavice - fantasticna stvar, meni je sanirala ostecenu bradavicu za 3 dana - babylove Mama Brustwarzensalbe Jastuk za dojenje (ja sam ga uzela u BBI) - dobra stvar za vas i vasa ledja, a i za bebu, poslije ce biti dobro za bebu kao zastita da ne padne... Njega bebe: HIPP sampon i HIPP mlijeko za tijelo, bademova krema, pampers pelene - meni su najmekse, a probala sam i DM i Violeta, meni Pampers najbolje upijaju, TOBREX kapi za oci (ako ima krmelje-po jednu kap u oci, a mozete svaki dan staviti kap na obraz pa razmazati, super je kad se pojave male bubuljice-provjereno nestanu), pamucne pelene - ja ih imam oko 20 komada i koristim za sve zivo, i svaka mi treba (za ispod glave kad spavaju, na rame kad podriguje, za podmetanje iza ledja kad spava na strani, za siroko povijanje itd., bodiji koji se kopcaju naprijed - puno, puno lakse nego oni koji se kopcaju samo kod glave, i od svih koje ja imam, zarini bijeli pamucni (koji su btw bili najjeftiniji) su najbolji i najmeksi!!! Stalak za presvlacenje - dobra stvar zbog ledja, ali kadica koja dodje uz stalak je uzasno mala, moj bebac se rodio 55 cm dug, ja vec nakon 20 dana moram kupiti novu kadicu, jer mu je ova mala:( Ako se sjetim jos neceg, pisem vam, a vi ako imate pitanja-slobodno pitajte, mozda mogu nekom pomoci:))) Pozzz