stefania -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) (7.2.2011 12:18:11)
|
kako ideee? ja sve po starom nigdje ne micem, ustanem ujutro, napravim sebi kafu, doruckujem, popijem apaurin i magnezij i onda pokusavam pisati magistarski...uglavnom nista od toga koliko vidim...helem neise, valjda d juna napisem nesto...thanks sto ste mi javile za vjezbe, moram to poceti, tako da se nadam se uskoro vidimo u skerlicevoj...;) moram samo vidjeti s doktorom smijem li uopste hodati jer mi je sad maksimalni raspon koji smijem preci nekih 100 metara pjeske...i onda me boli stomak[sm=smiley24.gif] Vilo sto se pojasa tice i ja sam u toj radnji kupila ovaj, kostao 55km, a vidjela sam i taj od 100 i nesto za poslije poroda...jet poskup vala :) e, sad nisam bas sigurna da ovaj za nisko nosenje pojas, da ga tako nazovem, moze nesto mnogo pomoci za vracanje materice i svega ostalog na mjesto, jer se on sastoji od kao neke trake na cicak koju obmotas oko struka, to ti drzi ledja i spusta se ispod stomaka, a onda se na njega nakaci ko jos neki kais (isto na cicak traku)koji ti cuva stomak s gornje strane (iznad pupka) Uglavnom, ovo sam vjerovatno konfuzno objasnila, ali poenta je da mi se cini da ovaj bas i ne moze pomoci poslije jer ti stomak on ne cuva, vec samo podupire ispod i iznad stomaka i onaj dio izmedju ledja i dupeta. meni je sad super, ali za poslije poroda onaj steznik ima mnogo vise skalamerije neke i tacno se oblaci tako da pritisne stomak :S Gagach hvala za odgovor za apaurine, :) ja ih pijem dva puta dnevno, barem do slijedece kontrole a dalje cemo vidjeti. ma, puno mi je lakse kad vidim da ima jos zena da to piju, meni je u pocetku bio sok da to moram piti, sve mislim, pa ja jbg, drogiram to dijete :S... eto zene, ljubim vas sve [sm=smiley31.gif] u zadnje vrijeme svakavih desavanja na ovoj temi [sm=smiley4.gif] zanimljivo brate
|
|
|
|