Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 15:06:48
ziki
Da se upišem u klub neznalica ni meni nisu prepisali ništa a bila krupna beba i ostala mi zavaljna materica
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 15:08:21
Anoniman
Selma 11 dana nam razlika u terminima, i ja sam u sedmom od danas . To ti je draga ako ti je nisko beba pa zato, a i moze biti ako ti je veliki stomak. nemoj da se osvrces na Skvo, ona kao i da nije trudna, nema stomaka zena nikako, a ni moj nije bas veliki.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 15:10:12
Anoniman
Ma ja se malo zezam, znam ja da Selma nece zamjeriti. Kao sto ti draga vec rekoh to ako ti nisko bebica najcesce bude da ne mozes dici nogu, jer ti stomak smeta ovim zglobovima oko kuka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 15:10:32
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Selma 11 dana nam razlika u terminima, i ja sam u sedmom od danas . To ti je draga ako ti je nisko beba pa zato, a i moze biti ako ti je veliki stomak. nemoj da se osvrces na Skvo, ona kao i da nije trudna, nema stomaka zena nikako, a ni moj nije bas veliki.
U narednih par sati važe postove preskačem,dok ne zaboravite
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 15:12:23
Selma.A.M
Ma ja se malo zezam, znam ja da Selma nece zamjeriti. Kao sto ti draga vec rekoh to ako ti nisko bebica najcesce bude da ne mozes dici nogu, jer ti stomak smeta ovim zglobovima oko kuka
Ma šta zamjeriti,ima da vam vratim trostruko ,samo čekajte Ma ovo mi popravi ovaj kišni dan...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 15:15:35
Skvo RR
Eh..sada imam....:) lalalallallaa.... evo od juce Jelenaaaaaaaaaaaaa..selmaaaaaaaa..evo ga DOKAZ... trudna sammmmmm...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 15:17:14
Bebica11
Zdravo zenice
Evo da javim novosti s lijevog boka, vec mozete pretpostaviti I DALJE STROGO MIROVANJE i to kako izgleda najmanje jos mjesec dva jer mi je posteljica nisko i naprijed, a odmah ispod-iza bebe imam nesto "crno", nesto poput hematoma, 10mm,odmah iznad grlica i odatle mi "curi" i moram sad i jastuk pod guzu stavljati jer iako nije teska beba da eto oslobodim taj dio.
A sad sto se tice bebe 3,2 cm CRL, srce uredno kuca, sad mi je beba cak naprednija nego za starost trudnoce(a prosli put manja za 2-3 dana, svasta), sto se tice bebe sve je ok hB. Kontrola za 2-3 sedmice za nuhalni nabor da mjerimo. I dalje ista terapija i tako...
animagical u kojoj sedmici se tebi DIGLA posteljica...odmah da se pomirim s lezanjem..sta cu...samo nek se sve smiri aBd
i jos nesto- AKO MI JE POSTELJICA NAPRIJED jel to poz ili neg i dal se prije ili kasnije osjeti beba???hvala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 15:17:41
enči80
i ja sam tele...ja kao sa marsa pala...a trebala bi biti zena sa iskustvom zuzi jelinek... jelena...grozne smo.
Eh, što me nasmija,otkud ti ona naumpade
Meni uvijk doktorica govori da što manje znam o porodu lakše ću se poroditi pa sad da li je to baš tako...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 15:21:09
Skvo RR
a bebice 11...miruj ovde nas je 90% bilo na tom rezimu.. nego ozbiljno..hematom sam imala 2X i u prvoj trudnoci i sada...samo pij terapiju i budi opustena.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 15:22:07
enči80
Bebice1 malo se strpi a evo vidiš sad animagical stalno hoda ne možeš ženu uhvatiti. Bravo za bebicu malenu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 15:37:20
Selma.A.M
Eh što se tiče onih tablete ja ih ne znam tačno napisati pošto je švarkopis-dopisano ali evo ovako....
Dg: Partuds I temporarius Ruptura parietis vaigane post
RAD: STIMULATIO CUM SYNTOCINONI Episotomia V.dex Suturae
Th: Methergin tlb 2x 1/3 dana Lautem 1mg
Primila : Rogam
Ajde ko zna šta je ovo im značilo ...
Nego bebice ako će ti biti šta lakše i ja mirujem jer je bebica krenula guzom van pa je malo i propala kroz izlaz (zaglavila se ) a mirovala sam i na početku zbog hematoma,a takva mi je bila i prva iznešena trudnoća...Najvažnije je da je bebi ok ,a samo promisli šta je 9 mjeseci naspram ostatka života pored tog malenog bića ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 15:37:21
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Zdravo zenice
Evo da javim novosti s lijevog boka, vec mozete pretpostaviti I DALJE STROGO MIROVANJE i to kako izgleda najmanje jos mjesec dva jer mi je posteljica nisko i naprijed, a odmah ispod-iza bebe imam nesto "crno", nesto poput hematoma, 10mm,odmah iznad grlica i odatle mi "curi" i moram sad i jastuk pod guzu stavljati jer iako nije teska beba da eto oslobodim taj dio.
A sad sto se tice bebe 3,2 cm CRL, srce uredno kuca, sad mi je beba cak naprednija nego za starost trudnoce(a prosli put manja za 2-3 dana, svasta), sto se tice bebe sve je ok hB. Kontrola za 2-3 sedmice za nuhalni nabor da mjerimo. I dalje ista terapija i tako...
animagical u kojoj sedmici se tebi DIGLA posteljica...odmah da se pomirim s lezanjem..sta cu...samo nek se sve smiri aBd
i jos nesto- AKO MI JE POSTELJICA NAPRIJED jel to poz ili neg i dal se prije ili kasnije osjeti beba???hvala
Bebice11 samo strpljenje i odmaranje, bice to sve super. Vidis da je bebica napredna, jos ti mahala rukicom Odmaraj do sljedeceg pregleda pa ce ti tada mozda biti promjena pozitivnih, mozda i taj hematom nestane.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 16:47:12
malena27 RR
bebice odmaraj i slusaj sta ti dr. kaze...odmaraj dok se posteljica ne digne kako treba... kod mene je posteljica na prednjem zidu i prvi pravi pokret sam osjetila tacno sa 17. sedmica trudnoce...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 16:55:25
palachinken
Ja pohitila s posla, pristavila šiš ćevap i sjela da čekam muža. Baš sam prava ženica, ko iz Praktične žene A ispred mene vešni lonac trešanja, ima da se ... ko grlica (znate već glagol, fine ženice ne laju )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.5.2011 17:21:39
drznica
Citam vas uredno, nista mi ne promice...bila slobodna preko vikenda pa mi kuci mrsko kuckati, odmaram od racunara. Danas opet radni dan, idemo sve od pocetka heheh Samo da vam kazem da danas imam troje helanke na sebi hehehehhe Inace mi je na poslu jako hladno, stalno puše pa moram tako. Ima ovih helanki koje su nizeg pasa pa su super, tanja guma, a ima i ovih ubise me. Bebice znam kako se osjecas...i zbog tog hematoma a i kakav je osjecaj kad kako kazes beba mahne hehe. Imala sam i ja hematom i hB nestao u 12.sedmici kad sam isla NN da mjerim. I ja evo pred kraj treceg mjeseca...brzo ide! Cesto mi desni krvare, a sve zube popravila prije trudnoce...sad mazem onaj Gingi gel odlican je. Sve vas puuuuno pozdravljam (nadoknada za vikend)