Anoniman
|
Jutro, dan i od nas...od kako se ovo dijete rodilo ne znam sta je kad, ko kad spava samo sto trepne ona budna. Gagach duso nemoj se sikirati, porazgovaraj sa dr sa Jezera, a i sa internistom, a za carski ne znam sta da ti kazem, ja ga ne volim nikako, a najvjerovatnije cu i ja na njega, ali opet mi je bolja opcija da carski nego da pokusas ovako pa onda carski. Jer najveci napon ti treba u vrhuncu u napinjanju, ako tada ne budes imala snage i posalju te na carski bice kao da si se aman na oba nacin porodila, boljece obje rane. Sto kaze rici boli dva dana posle cr, ma boli i normalno, meni je dolazilo kosu sebi da cupam, ali mene je panadol extra spasio za bolove, kako god okrenes boli, ali isto tako nevjerovatnom brzinom se ta bol zaboravi. Nadam se sa ovo boli da nisam ni jednu isprepadala, nije mi bila namjera, ali ja ne znam ni jednu koja se porodila a da nije rekla da je boljelo, neku manje, neku vise, ali svaka je rekla da je ta bol bol koja se tako brzo zaboravi. Soprty tebe bas ufatilo kad si nas se u ove rane sate sjetila , hvala na kafici i ako je ja ne pijem. Nadam se da se bar zubobolja prestala, a to sto opisujes moze biti malo bronhitisa, tako meni bronhitis, dolazi proljece sad je moguce malo alergijskog da ti s epojavilo, ako ranije nisi imala. Enci mirovanje i kontrakcije ce popustiti polako, znam kako ti je, ja pored utrogestana, dobrostana i apaurina sam imala extremno jake kontrakcije, da kad sam otisla na pregled tacno se vidi kako se grci materica kako baca bebu po stomaku. Tako draga naoruzaj se nekim lijepim stivom, novine, knjiga nije bitno, nista opterecavajuce, fino lezi na lijevi bok i polako. Kad osjetis jaku bol popij apaurin posto rece da ga ne pijes redovno. On ce ti opustiti misice materice, a opustice i samu tebe i neces biti u grcu. Ja sam isto tako kao ti reagovala kad sam sa anom imala kontrakcije, a vjeruj mi cijelu trudnocu me nisu popustale, evo i sada tako, ali valjda sada se navikla, valjda drugo iskustvo pa sam nekako smirenija, tako da razumije tebe posebno na tvoje prvo iskustvo i na tvoju paniku, ali za svoje dobro i dobro beba samo polako draga. Ostale moje nadam se da ste mi ok, citam vas ja redovno, ali od ovog zvrka nemam kad da napisem pa onda posle kad ugrabim vremena zaboravim sta ste vi pisale i tako svaki moj post s brda s dola sto bi rekli... I da moram da vam priznam da sam se konacno pomirila sa cinjenicom da sam parazit , juce razgovarala sa tetom za posao, ona hoce, samo da joj javim kad da pocne, a ja sad opet to sve odugovlacim , ali treba mi dan, dva da prelomim i to
|