Rimljankaa -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) (18.1.2011 12:20:48)
|
Jutro drage moje.... Ja sam opet u svojim brigama,sta da vam pricam?! Gora mi je ova polovina devetog mjeseca nego citava trudnoca. Tacno da izludim. Sva trudnoca mi je,hvala Bogu,prosla uredno,bez ijedne brige i sikiracije,a eto sad sam pocela da pijem i Apaurine. Sinoc popila i legla... Malo citala na internetu o tom induciranom porodu i kako vidim to uzasno boli. Kod mene nikakvih naznaka... Zacepljena,pa zacepljena... Nisam se ja s ovim doktorom dogovorila da me bas on porodi,ali se nekako podrazumjevalo jer mi je on vodio cijelu trudnocu i imali smo stvarno korektan odnos. Nisam nikad trebala ni uputnice,niti sam cekala,uvijek se cujemo telefonom i dogovorimo pregled.. Ali je on bas navalio da me on porodi... Valjda iz nekih svojih interesa. Nemam nista protiv induciranog poroda,ako moram.. Da je plodna voda zamucena isl. A ovako bez nekog velikog razloga necu! Sutra opet idem na CTG. Jucerasnji mi je bio uredu, pritisak mi je isto uredu,ova sestra sto mi je snimala CTG,kaze,uh ovo je bas nisko..ja pitam sta znaci to,kaze ona jos malo ako Bog da... Opet ce me sutra pregledati ginekoloski,mada vise sumnjam da cu se od jucer vise otvoriti. Pricacu opet sutra s njim,i reci mu da ne zelim provociranio porod,ako nemoram. Znate li vi koliko tacno moze zena prenjeti??? I kako se vidi stanje plodne vode? On mene vise nikako negleda na UZ,vec samo ginekoloski. I onda,ja imam jako neredovne menstruacije. Nikad nisam znala tacno kad cu dobiti,ali nikad prije 30 dana... Pa kontam mozda mi ni termin poroda nije izracunat najbolje. Jer zadnji UZ kad sam radila,bila sam 39-ta sedmica, velicina bebe je odgovarala 37-moj sedmici. Rekao je da je to uredu... I sad kaze da ako nista nebude u nedelju da me porodi,on je u nedjelju dezurni. To znaci,da bi ja do tada prenjela nekih 5 dana. Mislim da to nije puno,da bi zurila i izazivala bolove i nazor se poradjala. Ogroman mi je pritisak..Stalno mislim o ovome,a onda kad me jos nazovu i pitaju jesi li tacno bi telefon razbila...
|
|
|
|