Rimljankaa -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) (15.1.2011 18:14:13)
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: Rimljankaa Jutroooo.... Evo jedne spavalice... Meni se uzasno spava ov pred kraj trudnoce... ja cim legnem,ili tokom dana ili u noci odmah zaspim... Sinoc sam sanjala bebe..ne znam vam tacno san ispricati,ali znam da je beba bilo u snu... Valjda vise psihicki i opterecenost... Cickolini super da je sve uredu! Hvala Bogu! Bas sam mislila na tebe! Ta klipaca bas raste,masAllah! neka je jos koji dan i onda "napolje" :))) Nema te cega biti stid ako ne klistiraju. Znaci da su spremni da im se "to" i dogodi.. ovdje su sestre na vjezbama govrile da se zna desiti isto na porodu,ali da to nije frka,da su i babice i ljekari navikli na to. A mislim bas da je pocelo to prirodno ciscenje. Hvala Bogu nemam do sad nikakvih problema sa stolicom. Bojim se da ne dobijem hemeroide na porodu,jer ih je nekoliko mojih prijateljica dobilo i znam da bas muku muce s njima. Rekla sma da cu kupiti suhih sljiva pa ponjeti sa sobom,a ljencuga sve nesto odgadjam kao da jos ne ocekujem,pami se ne zuri. Dakle Cickolini,mislis da je pocelo otvaranje kod mene! Vidjecu sta ce doktor reci u ponedjeljak,jesmo li jos na jedan prst ili ide vise... Ja kao da pomalo neugodu nekakvu osjecam pri dnu stomaka..Nije bol,vis ekao nekakva teza. E sad da li umisljam ili je to to ne znam! Bint se sigurno pordila cim je nema! Nadam se da je dobro prosla,i jedva cekam da nam se javi!!!! samo spavaj...to je priroda tako uredila...ja sam bas puno spavala pred porod...a ispostavilo se da je bila priprema jer nisam spavala 2 noci nakon poroda...prvu sam se poradjala a drugu noc nisam spavala jer je beba bila u krevetu pored mene i bojala sam se da je ne zgnjecim...naspavala se tek prvu noc kuci kad je sveki uzela bebu i stavila je da spava pored nje da bi se ja odmorila malo. Ma ne dolazimsebi uopce,kao pjana.. Jutros sam spavala do 9h,pa se probudila,pa opet nastavila spavati. Danas samo sto sma legla opet zaspala...I sad da legnem,opet cu zaspati za 5 min. Navecer isto tako,cim glava na jastuk spavanje... Valjda je to ta priprema.Jer u 7 i osmom mjesecu sma se budila u toku noci i nisam mogla nikako spavati...
|
|
|
|