mynxlee -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (8.12.2008 21:18:28)
|
eh, evo mene, ali bez novosti. kao sto znate bila sam danas kod doktora. uradjen mi je ctg i kao sto dinciii kaze, crtica kao da je s linijarom crtana. beba mi je preaktivna, to se vidjelo na ctg. uradjena mi je laboratorija i sve je ok. na vaginalnom pregledu je konstatovano da nisam otvorena, bebica se spustila jako nisko i ima mekanu glavicu. tako kaze doktorica. na UZV je takodje sve ok. rekla mi je da dolazim svaki drugi dan na ctg, a u petak ce mi osim ctg-a biti uradjeni i ostali pregledi. ako nista ne bude do nedelje, onda u nedelju moram u bolnicu u kojoj sam prijavljena za porod da me tamo pregledaju i da mi se tamo uradi ctg. opet, ako nista i tada ne bude, onda slijedecu sedmicu da dolazim svaki dan na ctg. takodje je rekla, u slucaju da mi pukne vodenjak da je najbolje da ostanem u sjedecem polozaju. zasto!? pojma nemam. ovaj MM se nasikirao za moje strije, pa ju pitao sta je to, hoce li to ostati bla bla bla... meni svejedno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] jos nesto! kako sam dosla kuci pocelo me nesto boliti po dnu stomaka, ali bol dolazi s ledja ili ide prema ledjima. mjerila sam i otprilike je na svakih 15-ak minuta. ne trabam vam pricati kako telefoni zvrce i pitaju boli li me sta, kad ce, sta ce... svi se sikiraju vise nego ja. kaze MM da se strpimo do ponedeljka, pa da on moze spojiti stari godisnji s Bozicem. hehehe... a opet zaova hoce da se sto prije rodi. dosadno joj, pa da se ima s kim igrati. uh, kako mi se vrti u stomaku. upire pravo.
|
|
|
|