mynxlee -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (28.11.2008 12:13:12)
|
samo da vam kazem da nocas nisam nista spavala. legla sam oko 23,00 i u wc sam isla do 08,00 h. ako nisam u to vrijeme otisla na wc 10 puta, nisam nijednom. ono malo sto sam spavala, sanjala sam sve oko poroda, oko tih priprema, cak sam sanjala i svoju bebicu. ima krupne crne okice, crnu kosicu, duzu i malo kovrcavu. gledao me... prekjuce i sinoc kad sam legla bolila su me krsta. presjece me kao nozem. valjda sam si utripovala da je pocelo, pa me zato smorili ovi snovi. a sve dok sam isla na wc, molila sam Boga da me ne uhvati bas sinoc, jer sam nenaspavana, nikakva, nervozna, nemam snage da otvorim oci, a pogotovo da se napnem da dijete izadje. eto prezivjeh! kad bi mogla birati, ne bih voljela da se porodim u 30.11. i 01.12., jer su tada godisnjice od smrti moje babe (30.11. umrla, a 01.12. sahranjena) s kojom sam bila izuzetno povezana. ne bih voljela da dane koji me podsjecaju na tugu, moram slaviti. nadam se da razumijete sta hocu da vam kazem. kako se blize ta dva datuma, mnogo mislim o njoj i tuzna sam jako. malo da vam se pozalim, eto! nego, ima li kod vas sta novo? boli li?
|
|
|
|