|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
21.11.2008 16:53:25   
Amela V.
Tuspas i mene za danas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kako su moje user posted image cekalice? Vidim jos smo sve 2u1, jos malo ako Bog da.
Meni je moja mama dosla sinoc user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image al je jadna pravo umorna i strasno joj se spava, pa sam je poslala u besu user posted image user posted image user posted image user posted image . Trebace njoj 2-3 dana da se oporavi od puta a i vremenska razlika je 6 sati..... ma bice super.
Moja bebica je inace pravo aktivna, plese po maminom stomaku. Nista se posebno ne desava, nemam nikakvih bolova, osim sto me ledja i ova moja hernija/kila malo zaboe kad duze stojim na nogama. Ova ce moja bebica haman biti precizna na oca i doci ce na predvidjeni termin. MM je jaaaaaaako precizan u svemu (vojno lice) pa je bebica izgleda pokupila njegove gene user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu behmen)
Neposredna veza do poruke: 1051
21.11.2008 18:12:21   
mynxlee
melissad 17.11-25.11. user posted image (18.11. - CR user posted image user posted image )
nana_ze 20.11. user posted image (20.11. - CR user posted image user posted image )
trudnica 21.11.
dincica 22.11.
bebbe 25.11. user posted image
malaaa 26.11. user posted image
dinciii 30.11.
behmen 01.12. user posted image
amela v. 04.12. user posted image
emina_h 06.12.
mynxlee 08.12. user posted image
blondi 10.12. user posted image
pitalica 15.12.
mamabb 16.12. user posted image
tajjra 22.12. user posted image

trudnice
, dobro dosla medju nas cekalice. znaci, ti si sad prva na tefteru. puno srece!

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1052
21.11.2008 18:13:58   
mynxlee
mene danas cijeli dan u nekim intervalima zigne sa lijeve strane, nesto kao kad jajnik zigne. ja sad ne znam ni gdje mi dodju jajnici kad je sve ispomjerano. hehehe...
sa Nanom_ze sam se cula. kaze da su super obje. bebuska doji. Nana je pocela i kretati se. happy obje. blago njima.user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1053
21.11.2008 19:13:35   
dinciii
mynxlee mene je neki dan samo na lijevoj strani zigalo i to malo boli pa prestane itd...i kad nisam vise mogla izdrzat bol otisla sam u bolnicu,i doktor mi je rekao da je mozda beba pritisce zivac il su lazni trudovi...i da popijem paracetamol ako me bude i dalje puno bolilo a ako se poveca bol da dodjem opet medjutim kod mene se opet smirilo...

amela.V blago se tebi,dosla ti mama,i moja je dobila vizu pa doci ce ako bog da u nedelju il ponedeljak,vec se radujem...kako si ti danas?

nema nam ostalih cekalica?gdje nam je malaaaa???

Blago se Nani_Ze user posted image user posted image user posted image bas joj zavidim user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1054
21.11.2008 19:16:38   
dinciii
EV I JA SAM NASLA NESTO BAREM MENI ZANIMLJIVO PA DA PODJELIM SA VAMA....

Porođajna doba

Prvo doba

Počinje kada osjetite prave trudove koji u početku ne moraju biti ni u pravilnim vremenskim razmacima niti jednakog intenziteta. Sada je važno pokazati vještinu mjerenja trudova.
Ovo je razdoblje koje obično traje najduže, kod prvorotkinja čak 12 i više sati. Kontrakcije, koje će u početku biti slabe, krajem ovog razdoblja bit će jače, pravilnije i u kraćim vremenskim razmacima. Čim se trudovi počnu redovito pojavljivati u kratkim razmacima, počnite se pripremati za odlazak u bolnicu. Ako nije u pitanju krvarenje ili pucanje vodenjaka, nemojte žuriti! Dijete se neće roditi brzinom svjetlosti, kako to obično biva u filmovima. Pokušajte se i najesti, jer ako porod potraje, mogli biste ostati gladni.
Potkraj ovog razdoblja ući ćete u nešto što se zove prijelazno doba. Taj je period kratak (oko sat vremena), ali bolan dio poroda. Riječ je o tome da se dijete počinje spuštati prema porođajnom kanalu, pa ćete vjerojatno osjećati želju za tiskanjem iako nećete biti dovoljno otvoreni. Tehnike disanja koje se mogu naučiti na tečajevima pomoći će vam da kontrolirate taj nagon. Do kraja ovog doba bit ćete potpuno otvoreni i spremni za porođaj.

Drugo doba

Ovo je zabavni dio! Ovu fazu započinjete potpuno otvoreni! Kada počnete istiskivati dijete u ovaj svijet, znači da ste u drugom porođajnom dobu! Neke žene osjećaju pravo olakšanje kada krene tiskanje jer se osjećaju kao da konačno stvarno sudjeluju u porođaju. Tiskanje može potrajati nešto više od pola sata, ali ponekad i 2 sata. Kada babica ugleda glavicu vaše bebe, reći će vam da počnete tiskati. Nakon glavice, tijelo bebe će izići vrlo brzo. Možda će vam napraviti epiziotomiju, odnosno kratak rez između vagine i anusa. Kraj ovoga doba bit će označen rođenjem vaše bebe!

Treće doba

Pravo olakšanje za većinu žena. U rukama držite svoju bebu! Međutim, nemojte zaboraviti na posteljicu! Oslobađanje posteljice traje obično manje od pola sata. Možda će vam reći da lagano tiskate dok ona ne iziđe ili će vam dati injekciju koja će cijeli proces ubrzati. Dojenje bebe odmah nakon porođaja može ubrzati treće doba i smanjiti ili spriječiti eventualna krvarenja.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1055
21.11.2008 19:27:14   
tajjra
pozzzz mila moja sta ima kod tebe?
kako si mi danas?
ja ti sinoc nisam oka sklopila ako mi vjerujes
kiselina me ubi ne znam ni sama sta da radimuser posted image user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1056
21.11.2008 19:34:42   
dinciii
ej draga,evo dobro je danas,malo sam tokom dana bila malaksava al sad sam bolje...bebica je aktivna....ja sam ustajala ono par puta u wc inace sam fino spavala.al jutros se probudila u 7 jer mi se MM probudio i onda sa mrdanjem i mene razbudio user posted image ne znam sta bi ti rekla za kiselinu jer ja to nemam i nesjecam se da sam ikad imala problema s tim,al vjerujem da je grozno...pa sta ti pomogne il ti nista ne moze pomoci kod kiseline???

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1057
21.11.2008 19:45:44   
tajjra
znaci budenje nastupa cim dragi ustaje user posted image
ja sam svog MM sinoc probudila nisam mogla spavati i...jesam grozna

joj evo sad jedem ljesnjak kazu bademe da jedem a ja ih ne volim tako da...
hvala Bogu kad nemas s tim problemauser posted image
kakvo je vrijeme u Becu?

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1058
21.11.2008 19:48:37   
tajjra
sta je ovo draga moja nema nam cekalicauser posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1059
21.11.2008 19:49:01   
dinciii
katastrofalno...kisa pada,vjetar jak puse,a i zima bogami....evo mi pozvani kod prijatelja pa se lagano spremam....draga moja cuvaj mi se nadam se da ce proci kiselina...pa se cujemo sutra....user posted image

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1060
21.11.2008 19:50:37   
tajjra
sretno draga moja i cuvaj se i ti ako je tako hladno
user posted image
cujemo se

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1061
21.11.2008 20:33:24   
trudnica
IZVORNA PORUKA: mynxlee

trudnice
, dobro dosla medju nas cekalice. znaci, ti si sad prva na tefteru. puno srece!

hvala user posted image . Trudnica ceka user posted image i danas je malo u strahu kako ce porod proci..user posted image

< Poruku je uredio trudnica -- 21.11.2008 20:37:09 >

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1062
21.11.2008 20:39:38   
tajjra
moramo biti hrabre za nasu maluuser posted image
nemoj nam se sikirati mi smo sve uz tebeuser posted image user posted image

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 1063
21.11.2008 20:42:35   
trudnica
IZVORNA PORUKA: tajjra

moramo biti hrabre za nasu maluuser posted image
nemoj nam se sikirati mi smo sve uz tebeuser posted image user posted image

Hvala Tajjra, jedva cekam malu user posted image uzeti u narucje

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1064
21.11.2008 20:45:26   
tajjra
tebi je ovih dana termin?gdje ces se poroditi?

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 1065
21.11.2008 21:07:41   
trudnica
Danas mi je termin. Porodit cu se u Opcoj bolnici.

< Poruku je uredio trudnica -- 21.11.2008 21:08:22 >

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1066
21.11.2008 21:13:17   
tajjra
neka ti je sa srecom j javi nam se kad se sve zavrsi
ko te gore vodi?
i ja sam u općoj bolnici

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 1067
21.11.2008 21:15:22   
trudnica
Masic.Odlican je. Nadam se da ce me i poroditi.. btw. dezuran je u nedjelju.

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1068
21.11.2008 21:19:41   
tajjra
ma prije ces ti nedjelje hehehhe
gore su svi ljubazni tako da...ono je najbitnije da sve bude ok,da je sve uredu manje vise koji ce bit

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 1069
21.11.2008 21:25:01   
trudnica
Jos dva i po sata i vise nije skorpijica vec strijelac user posted image

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1070
21.11.2008 21:27:37   
tajjra
hheheeh
kako se ti osjecas u iscekivanju?
bez straha mi smo uz tebe tvoje cekalice tako da..
obavezno nam se javi poslije cim budes mogla
kakav ti je krevetic mozes li nam sliku poslati???

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 1071
21.11.2008 21:58:55   
mynxlee
melissad 17.11-25.11. user posted image (18.11. - CR user posted image user posted image )
nana_ze 20.11. user posted image (20.11. - CR user posted image user posted image )
trudnica 21.11. user posted image
dincica 22.11.
bebbe 25.11. user posted image
malaaa 26.11. user posted image
dinciii 30.11.
behmen 01.12. user posted image
amela v. 04.12. user posted image
emina_h 06.12.
mynxlee 08.12. user posted image
blondi 10.12. user posted image
pitalica 15.12.
mamabb 16.12. user posted image
tajjra 22.12. user posted image

trudnice
, dodala sam tvoju princezicu.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1072
22.11.2008 8:45:14   
bebbe RR
Samo da vam se "prijavim" da sam jos uvijek tu, sa vama i da brojim dane. Kod mene idalje nikakvih novina nema. Malo sam skitala ovih dana pa nisam imala vremena za net, ali, popravicu se.user posted image user posted image user posted image user posted image Nadam se da ste mi sve vi cile i vesele i pozdravljam vas!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1073
22.11.2008 8:54:39   
mamyca
Da pozdravim moje trudniceuser posted image user posted image ,vidim da ste jos tuuser posted image user posted image ,neka,neka,znajte da smo tu uz vas i da vam zelimo srecu i lagan porod.user posted image user posted image

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1074
22.11.2008 13:31:49   
bebbe RR
Cao, drage moje cekalice! Danas vas nema? Uzivate u vikendu sa svojim muzicima?! Neka, tako i treba. Ili radjate user posted image Amela V, bas mi je drago da je mama dosla, sada se mozes opustiti. I MM je vojno lice, ali nije toliko precizan kako ti opisujes svojega. Tomu se vec godinama cudimuser posted image user posted image user posted image user posted image . Dinciii, nadam se da ce i tvoja mama brzo.
Ima li iko ikakvih novosti o Melissid? Javljajte, ha budemo sta znali. Drago mi je da se Nana_Ze tako super oporavlja.
Ja sam dobila slike od profesionalne fotografkinje, ali mi se niti jedna ne svidja. Nije neka profesionalka, vjerujte mi na rijec, jer ja, kao novinar koji je uvijek radio sa fotografima o svemu tome imam pojma, ali hajde... Ne znam postaviti sliku ovdje, da je vidite, no smanjila sam je i stavila kao svoj avatar, pa eto, tek da imate predstavu. Pusa svima, odoh puniti paprike, ogladnilo se...

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *