Simpatija -> RE: Koji vas doktor vodi/o (8.7.2013 16:23:37)
|
IZVORNA PORUKA: deset_a zenice, pozdrav... od svoje doktorice opšte prakse dobih uputnicu da ovorim karton u skerlicevoj. ( do sad sam trudnocu vodila privatno).. i kad sam se najavljivala sestra mi rece da sam zakazana kod doktorice aide tabori... da li iko od vas ima iskusva sa ovom doktoricom?! evo čitam tvoje postove i vidim ista situacija kao kod mene....i ja sam vodila trudnoću kod Amire Frljak - zadnji pregled kod nje bio u 30/31 sedmici i onda sam prešla u Skerlićevu da otvorim karton, jer nikad nigdje drugo nisam bila, a nemam nikakve štele za Jezero da bih odmah išla gore.....Kod Amire nisam više išla, jer sam skontala da me neće uputiti nikome u porodilište, kad sam joj spomenula da nemam nigdje otvoren karton, moram li ja to uraditi, koja je procedura za porod itd - ispostavilo se da sam ja bolje informisana od nje ili jednostavno nije željela da spominje neke svoje kontakte u porodilištu i sl...već me pitala gdje pripadam itd...pa tamo da odem - a privatnici inače vode trudnoću do kraja i onda šalju nekom svom u porodilište, u skerlićevoj se uzima samo velika uputnica, koja se može dobiti i kad se ostane na porodu gore.... uglavnom naruče me u Skerlićevoj kod dr. Tabori također ... bila je 31. sedmica trudnoće i ona me pita (doduše nije drsko) što sam došla kad imam frišak nalaz od privatnika :) ja rekla hoću da prekinem privatno i da nastavim ovdje, pa da otvorim karton itd...dam joj sve nalaze od Amire, ona uzme samo zadnji i prepiše u karton... izmjere mi pritisak, izvagaju, prepišu krvnu grupu i RH faktor u karton i kaže eto uradi krvnu sliku i urin za 10-tak dana pa dođi ponovo.....drugi odlazak sa nalazima bla je 33/34 sedmica .... dr. Tabori je bila jako ljubazna, nalazi su mi bili uredni, ponovo mi izmjerili pritisak....i kaže dođi za 2 sedmice.....ja je pitam a ultrazvuk? kad bi trebala ponovo raditi (čudno mi što niko i ne spominje) ... kaže ona: po meni ne treba više? [sm=zmeden.gif] na zadnjem uzv od Amire je sve ok, beba okrenuta glavom dole itd....ja sad kao komentarišem kako privatnici uvijek rade uzv itd...kaže ona moraju nešto naplatiti i smije se i daje mi uputnicu za ultrazvuk pa da se naručim na šalteru i kaže dođi za 2 sedmice.....naručena sam na uzv 11.7. kod dr. Redžepija.....evo čisto da podijelim svoje iskustvo iz Skerlićeve....ne znam kako je kod tebe bilo? da li si išla kod ove doktorice itd? Ja ću ponovo kod nje 15.7. pa ću je planiram pitati je li se vodi do kraja trudnoća kod njih, obzirom da oni imaju i CTG i kad trebam početi to raditi, jer evo već sam ušla u 36. sedmicu....ili nekad pred kraj daju uputnicu za Jezero, pa se prelazi gore, jer stvarno ne znam kako funkcioniše sad ovo između Skerlićeve i Jezera?!
|
|
|
|