RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

bebacha -> RE: Prvačići (15.7.2014 11:56:51)

IZVORNA PORUKA: saritaa

IZVORNA PORUKA: Nedi

Kupili smo ruksak, pernicu (punu) + stadlerov pribor (gumice, siljala, bojice, vodene i vostane bojice, makaze, ljepilo, grafitne olovke, flomastere)... Sveske.

Sutra cu uzeti kolaz papir, blok i okvirove za knjige/sveske.

Sportsku opremu imamo...jesam li sta propustila?

pa zeno vi ste sremni za skolu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mi jos nista nismo kupili [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

nismo ni mi
još malo pa cemo počet
prvo trebamo kupit sto radni pa ostalo
a necu nista kupovat napamet

mamina princeza -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:01:31)

mi smo samo kupili ruksak , dbila je ranije onu kutiju za uzinu i bocicu n apklon i to je to sto imamo za sada...uvijek imam anekih bojica u steku jel moji jako puno boje , inace i gledam da kupujemo stadlerove... i bojice i flomastere i sve . sad za skolu nisam pmaena da te s bijelim krugom onda ganjam , mozda ih i imam moram provjeriti :) trebace mi i ona kesa/torba za fizicko mozda al necu s tim juriti nek uciteljica kaze pa cu kupiti , znam d au nasoj skoli fizicko rade u ucionici i dvoristu do 4 razreda tek onda idu u salu pa ne znam ni sta onda oblace .... isto i te kese za blok - mozda nece ni trebati pa da bezveze ne kupujem . a plastelin tempere i ostale stvari mogu uvijek dokupiti jel tako? ima li nesto onako krupnije sto mi jos treba. izdvojicu nesto love da kupim poslije prvog roditeljskog sta treba ... al d am ine bude samo sok kad odjednom bude trebalo :) valjda nece bar u prvom razredu.....okvirove za knjige n eznam kupiti bez knjiga :) ako ima jos nesto sto bih trebala da kupim do septembra molim vas recite mi :)

Hanady RR -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:04:45)

IZVORNA PORUKA: R&T@

Nedi, sve razumijem...

Trazi okvire koji se rezu, tj. skrate...
A lijepe se na unutrasnje korice...
Znaci, nemoj one sto se uvlace korice, jer knjige imaju cudne dimenzije...

Joj, sto objasnih...
Valjda si skontala...

Ovo su univerzalni okviri i Svjetlost ih ima...
to da znate domah...
čini mi se 10 okvira 3-4 KM
i super

ziki -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:10:04)

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

mi smo samo kupili ruksak , dbila je ranije onu kutiju za uzinu i bocicu n apklon i to je to sto imamo za sada...uvijek imam anekih bojica u steku jel moji jako puno boje , inace i gledam da kupujemo stadlerove... i bojice i flomastere i sve . sad za skolu nisam pmaena da te s bijelim krugom onda ganjam , mozda ih i imam moram provjeriti :) trebace mi i ona kesa/torba za fizicko mozda al necu s tim juriti nek uciteljica kaze pa cu kupiti , znam d au nasoj skoli fizicko rade u ucionici i dvoristu do 4 razreda tek onda idu u salu pa ne znam ni sta onda oblace .... isto i te kese za blok - mozda nece ni trebati pa da bezveze ne kupujem . a plastelin tempere i ostale stvari mogu uvijek dokupiti jel tako? ima li nesto onako krupnije sto mi jos treba. izdvojicu nesto love da kupim poslije prvog roditeljskog sta treba ... al d am ine bude samo sok kad odjednom bude trebalo :) valjda nece bar u prvom razredu.....okvirove za knjige n eznam kupiti bez knjiga :) ako ima jos nesto sto bih trebala da kupim do septembra molim vas recite mi :)

sveske mislim da mozes uzet unaprijed. Knjige su stavka koliko ja znam oko 100 km al to ne mozes unaprijed.

I spremit djetetu kutak za ucenje i odjecu.

mamina princeza -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:14:23)

sveskica imam isto dosta mada ne znam koliko treba i jel sve pisanske ili kako ... zar bas toliko knjige i u prvom razredu . pa koliko imaju knjiga u prvom razredu ? znam da ih u nekim skolama dobivaju ... puf koliko onda kostaju knjige za vece razrede kad imaju puno predmeta. bas nisam znala d aje to bas toliko skupo. nista kupovacemo polovne u kasnijim razredima vjerovatno ...

kutak z aucenje jos smisljamo , posto ce ici u produzeni boravak i tu vecinom raditi zadacu i ostalo ni tu ne zurim , sobu nema i nece imati jos dugo , svoj kutak za crtanje vec odavno ima u trpezariji i ne d aga nikom e:... mislila sad mda joj kupim novi sto pa napravimo novi kutak u spavacoj kao bas njen dio ( rotiramo spavacu zimi i ljeti zbog toplote tako da cemo i to rotirati al bilo bi taman uz prozor sa dovoljno svijetlosti) ...ma u svakom slucaju kontam da ne stignemo do septembra nije sad ni to nesto pod obavezno , nek nastavi pisati u trpezariji :)

ziki -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:18:45)

sveskica imam isto dosta mada ne znam koliko treba i jel sve pisanske ili kako ... zar bas toliko knjige i u prvom razredu . pa koliko imaju knjiga u prvom razredu ? znam da ih u nekim skolama dobivaju ... puf koliko onda kostaju knjige za vece razrede kad imaju puno predmeta. bas nisam znala d aje to bas toliko skupo. nista kupovacemo polovne u kasnijim razredima vjerovatno ...

ja sam prosle godine pitala u svjetlosti koliko su knjige i to je cifra, ima nekih radnih listova kijamet, te vjeronauka, te ne znam jos sta mimo tog osnovnog kompleta i ta cifra ispadne. Al valjda se jave mame sa iskustvom pa daju tacno [sm=smiley36.gif]

Mi treba da se selimo tako da nam to ovaj kutak za ucenje sabotira. Planirali smo da mu nas dvoje napravimo sto al to dok se tacno sve ne vidi na licu mjesta ne mozemo(ne uklapa se u moju ideju)

R&T@ -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:19:16)

5 knjiga po 10-15 KM...
(bosanski, matematika, moja okolina, muzicko, vjeronauka)
plus radne sveske, koje mojoj nisu trebale...

R&T@ -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:20:40)

Prije dvije godine su svi prvacici u KS dobili udzbenike, prosle godine ne znam...

mamina princeza -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:22:29)

onda cu se ja nadat da dobijamo knjige , a ni ostalo radne listove necu kupovati dok ucitejica ne kaze.

ziki -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:23:02)

R&t@ koje sveske, tj kocke linije, ako su linije idu li sve iste il razdvojeno male i velike?

Hanady RR -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:25:43)

Nema potrebe da se zalijećete ni za šta....
Recimo mojoj H sveske u prvom polugodištu nisu uopće trebale...
tek u drugom, i tačno po broju, za svaki do predmeta...
U prvom razredu knjige je dobila u školi...mi smo kupovali rande sveske...a u nekim školama nisu ni to...

mamina princezo svaka je knjiga oko 10 KM a radni list ako ga zanhtjeva učitelj oko 8 KM...
to ovi niži razredi....
sad ja sma u drugom kupovala...pa sam potrošila za matematiku, bosanski, čitanka, moju okolinu, 40 KM, radne listove za to troje još 24 KM, ali sma joj kupila i knjigu likovnog i muzičkog a ako ćemo iskreno neka djeca u razredu nisu je imala i može se i bez njih, osobito ovog likovnog...i da kupila sma joj knjigu vjeronauke...
tako da eto ja sma za knjige za drugi dala cca 84 KM

nadalje knjige vam zavise od škole do škole...
eradimo po istim knjigama...
u našoj školi veće godinama su isti izdavači i autori pa je postalo već praksa da se knjige mjenjaju, pordaju povoljnije i kupuju od starijih razreda...
naravno ove radne listove ako učiteljica traži njih nove trebaju...

ja sma hanadine od drugog spremila uredno da ih ne podere i rekla učiteljicama da ćemo ih pokloniti u drugom razredu kome bude trebalo...
nisma u potrebi da ih prodajem ali da jesam za cijenu njih upola kupiti djetetu pribor nije malo...jer za pribor oko 30 -40 KM treba...
tako da dok krenete polako vidite sa starijim razredima mama da utvrdite kupovinu, razmjenu očuvanih udžbenika...

Hanady RR -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:27:38)

Prije dvije godine su svi prvacici u KS dobili udzbenike, prosle godine ne znam...

i prošle...

i dobili su svi u Federaciji...

ove godine postoje indicije da će novac biti usmjerne za poplave pa da će samo socijalno ugroženi dobiti džabne kako u prvom tako i u starijim razredima...
međutim...sad ta odluka visi, jer prvačićima zahtjeva se da udžbenici budu besplatni kao i djelu starijih razreda socijalnih kategorija

R&T@ -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:29:02)

IZVORNA PORUKA: ziki

R&t@ koje sveske, tj kocke linije, ako su linije idu li sve iste il razdvojeno male i velike?

Nasa uciteljica dozvoljava samo male sveske mehkih korica, zbog tezine...

Sve s linijama, osim za Matematiku...
U prvom polugodistu prvog razreda je trebala bez linija jer su samo bojili...

A one uske i siroke linije nikada nisu koristili...

mama75 -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:31:47)

Hanady hajde otvori neku temu za prodaju/razmjenu/poklanjanje udzbenika. Grehota mi da bacam, sve ocuvano, a u skoli kod nas ne primaju, kazu imaju i previse. Doduse to ce biti aktuelno tek u septembru, kada cemo znati sta nam treba, ali eto, mozemo vec sada napraviti spiskove sta ko ima "u ponudi".

Hanady RR -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:34:07)

IZVORNA PORUKA: mama75

Hanady hajde otvori neku temu za prodaju/razmjenu/poklanjanje udzbenika. Grehota mi da bacam, sve ocuvano, a u skoli kod nas ne primaju, kazu imaju i previse. Doduse to ce biti aktuelno tek u septembru, kada cemo znati sta nam treba, ali eto, mozemo vec sada napraviti spiskove sta ko ima "u ponudi".

pa da ti kažem dobra ideja :)

Tačno ćemo staviti fino razred, knjiga, izdavač autor, cijena il poklanjaš il zamjena...

Bravo...

[sm=bravo.gif]

R&T@ -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:34:14)

[sm=bravo.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:39:33)

evo je :)
http://www.ringeraja.ba/forum/prodajarazmjenapoklanjanje-skolskih-udzbenika/m_2256992/mpage_1/tm.htm#2256992

mama75 -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:43:23)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Tačno ćemo staviti fino razred, knjiga, izdavač autor, cijena il poklanjaš il zamjena...

Bravo...

[sm=bravo.gif]

Jesam pametna, jelde? [sm=smiley36.gif] Prosle god se potrefilo da su nekoj forumasici trebali bas isti udzbenici koje je moja koristila u 2. razredu, tako sam se obradovala kada sam vidjela. Pa kad prvacici dobiju polovne udzbenike od Kantona, sta fali da i mi medjusobno razmjenimo.

Hanady RR -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:44:13)

Bravo...

[sm=bravo.gif]

Jesam pametna, jelde? [sm=smiley36.gif] Prosle god se potrefilo da su nekoj forumasici trebali bas isti udzbenici koje je moja koristila u 2. razredu, tako sam se obradovala kada sam vidjela. Pa kad prvacici dobiju polovne udzbenike od Kantona, sta fali da i mi medjusobno razmjenimo.

Slažem se...
stavrno si u pravu...
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mamina princeza -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:49:25)

odlicna ideja ... vi mame starijih negdje napisite pa cemo mi mame mladjih traziti i tako u krug ... pa naravno sto se ne bi nesto ustedilo ako su knjige ocuvane :)

mama75 -> RE: Prvačići (15.7.2014 13:57:46)

odlicna ideja ... vi mame starijih negdje napisite pa cemo mi mame mladjih traziti i tako u krug ... pa naravno sto se ne bi nesto ustedilo ako su knjige ocuvane :)

Vi ste prvacic, vi cete dobiti udzbenike. I ruxak ako ste opcina N. Sarajevo ili Centar [sm=smiley1.gif]

Nedi -> RE: Prvačići (15.7.2014 14:08:33)

Rita bas zato nisam kupila okvirove jer nisam znala dimenzije knjiga, ma sad kad skontam to moze i sacekati kad dodju knjige nije neki vele trosak.

Ode mi moja beba u skolu[sm=smiley19.gif]

to je za radost ne za plakanje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ma mama malo udarena u glavu[sm=smiley36.gif]

Nedi -> RE: Prvačići (15.7.2014 14:08:52)

Nedi, sve razumijem...

Trazi okvire koji se rezu, tj. skrate...
A lijepe se na unutrasnje korice...
Znaci, nemoj one sto se uvlace korice, jer knjige imaju cudne dimenzije...

Joj, sto objasnih...
Valjda si skontala...

Ovo su univerzalni okviri i Svjetlost ih ima...
to da znate domah...
čini mi se 10 okvira 3-4 KM
i super

Hvala[sm=smiley1.gif]

ziki -> RE: Prvačići (15.7.2014 14:12:05)

Rita bas zato nisam kupila okvirove jer nisam znala dimenzije knjiga, ma sad kad skontam to moze i sacekati kad dodju knjige nije neki vele trosak.

Ode mi moja beba u skolu[sm=smiley19.gif]

to je za radost ne za plakanje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ma mama malo udarena u glavu[sm=smiley36.gif]

nisi, vi sto placete ste u vecini [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

M kao Mama -> RE: Prvačići (15.7.2014 14:30:10)

Mi smo prošle godine dobili knjige i sve smo vratili kada smo išli po knjižice, rečeno nam idu u područja poplavljena, radne listove smo maksimalno iskoristili,

fizičko smo radili u sali, ali ima ona podloga za borilačke sportove tako da su čarape nosili, i gledalo se da taj dan budu u helankama ili nečemu sličnom, da nije suknjica,

prvo polugodištre velika sveska sa linijama i tu sve sve radilo, mislim svi predmeti, osim vjeronauke, a drugo polugodište svaki predmet mala sveska, za matematiku računska,

blokova ne znam ni koliko sam kupila, to je trošila luđački, srećom, nisu skupi, hahahahah

okviri za knjige kupila sam neke mačksaste, vinks i ostale po 2 i 2,2 km čini mi se, kupim neke od 30 feninga i samo ih bacim, ništa nisam s njima uspjela, te u svjetlosti ću da pogledam

i nama pape nisu trebale u razredu, oni su u obući bili

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>