Galicia
|
IZVORNA PORUKA: mama alma RR Nikao, ne znam sa parama i to je to, ukratko rečeno, sreća pa mi je muž bistrije glave Gdje si sestro. Ja znam da ne znam sa parama. Imamo odvojene racune. MM snosi sve velike troskove u kuci. Znaci kirija, svoje auto, mjesecna nabavka namirnica, itd Ja placam svoje auto, a rezije sitnice, struja, kablovska itd uplati ko stigne. Ovako kad zatreba nesto od namirnica, ja idem i kupujem i placam, jer mm se ne bi sjetio da u kuci nema hljeba ili mlijeka. Isto tako ako sta treba u kuci, nova posteljina, lampa, jastuci, sve ja kupujem, jer on nema smeka za to. Musko je to, ne zna on da meni treba nova posteljina svaki mjesec. Kaze imas 14, dovoljno ti je. Ne pomazemo ni jednim roditeljima, ono da moramo, ali ako sta zatreba uvijek smo tu i ja i on. Ja svojima uvijek nesto kupim, ili im novcano dadnem, bez da mm mora sve znati. Ja vjerujem da i on to radi isto svojim roditeljima. Meni je bitno da mm nije troskali, jer ja jesam. On uglavnom bolje razmislja od mene kad su pare u pitanju. On zna i cuvati pare, i zna reci sam sebi ne trebaju mi te farmerke danas, a ja nisam takvog srca. Opet kazem, sve je dobro dok imamo posao i dok mozemo da se zahebajemo, ali da kojim slucajem ostanemo bez posla, uvijek se mogu oslonuti na njega jer bi to on mogao raspodijeliti, a ja bas i ne.