Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Dalil@ IZVORNA PORUKA: MarinaDK IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa IZVORNA PORUKA: Dalil@ Veeseelaa, potpisala bih te u mnogocemu Ali, zaista mislim da su ti "enormno visoki troskovi" poprilicno subjektivna stvar. Npr. ja sjedim s kolegicom, kahvenisemo i komentarisemo kako je tesko, nema se a npr. pijemo NESS Mislim, nije to neki trosak ali i jeste kada skontas da je 250gr ness kafe 12KM a 500gr obicne kahve 6-7KM I npr. sto ja trebam, da zasladim, kupiti Pionir (sa citavim ljesnjacima, 200gr, mljac) koji kosta 3KM kada mogu uzeti i cokoladicu od pola marke pa zasladiti. Itd, itd.. Ovu kategoriju pomoci drugima ja ne racunam. Ja volim ustediti, pa onda taj novac dati nekome u potrebi ..onda barem znam da ga nisam bacila u gluposti i luksuz nego je nekome olaksan zivot naravno da su subjektivna stvar. Danas ljudi silnim troskovima koje bahato prikazuju drustvu misle da sticu izgled bolje osobe, kupiju srecu tim velikim troskovima. Zalosno, ali istinito. Bravo...Ja opet kazem e stedim jedino n svom djetetu ali i ne trosim pare u nekim bjesnim prodavnicama, ali kad vidim npr svoju drugaricu koja samo prvih 10 dana ima para ostatak mjeseca posudjuje , nekad mi je za bude, ali opet kad vidim sta radi Svako pola godine kupuje novi namjetaj, cilima , tepiha u podrumu ima sigurno 50-ak ako ne i vise, u kreditima je do guse , ali ikako da skontam kako vec jednm ne zna da se trzne i da skonta da bas ti njeni potezi koje cini , prave roba od nje tim slilim kreditima Marina, moradoh se osvrnuti na ovo. Sta ovo znaci? Ne stedimo mi niko na djetetu. Normalno da ces, u sklopu svojih mogucnosti, gledati da ga i kvalitetno nahranis, i obuces i obrazujes...pa i obradujes. Ali misljenja sam da djetetu treba znati reci i NE! Hoces svaki dan cokoladu? Ne mozes je dobiti svaki dan. Ima djece koja je vide mjesecno pa ima opet nista ne fali (osim mozda cokolade ). Bukvaliziram sad. Cokolada je nebitna u ovoj prici. Dijete treba uciti da se nesto u zivotu ne moze dobiti ili eventualno da se za to mora potruditi, zasluziti to nesto. Nekako mi to izgleda kao zdraviji pristup od onog kada mu ti kao roditelj sve gotovo serviras...ili skocis na svaki njegov mig i ispunjavas zelje i zeljice.. Opet..svaki roditelj sebi odredjuje sta ce i kako ce.. Trebala si boldirati ili prvo procitati citavu recenicu, rekla sam ne stedim ali i ne trosim u bijesnim prodavnicama , uvijek ima nekog snizenja koje iskoristim , sad sam mu kupila npr kisno dvodijelno odijelo i platila 120 kr , caka je ta st je to garderoba od prosle godine , mogla sam od istog materijala iste boje samo drugih sara kupiti ovogodisnju sezonu i dala bih 800 kr....Ima sve ali mi nije vazna marka ni cijena....Ne znam gdje ti sebe nadje u mom postu i mojim finansijama ...Ako je zadnji dio tvog posta bio upucen savjet , svaka cas_t ali nisi se trebala zamarat ima ga ko odgajat
< Poruku je uredio MarinaDK -- 28.9.2011 23:22:34 >
|