tinkivinki
|
IZVORNA PORUKA: jedinstvena ne osuđuje niko nikog,ja ne bih donirala,ti bi i to je to.pokušaj i ti razumjeti one koje ne bi,a ne da pišeš eto da im se nešto dogodi možda bi promjenile stavuser posted image korektura, nije da b,i ja jesam!!!Ja nemam prava da osudujem ljudi ni u kojem pogledu ni za bilo sta. Niti ti sam sudija niti Bog. pokusala sam sugerirati na tvoj stav da se podstavis u sitaciju jedne zene koja nije u mogucnosti imati svoje djece... Niko na ovom svjeta nesmije uzimati za pravo da kaze sta je za jednog sizofrenicara, jednog sterilnog covjeka, jednog nesretno covjeka sta je nabolje. Ne samo sto mi nismo u sitaciji direknoj (ja sam u indirektnoj), niti smo strucnjaci, i da jesmo ni sami strucnjaci dosta puta nemogu pomoci. E sada mi vi majke koje imaju djecu kcerke i sinove odgovorite na jedno jako bitno pitanje, kojem sam ja prije par dana vodila sa svojom kcerkom koja jos nema djece. Sta bi vi rekle vasoj kcerci-sinu, kada bi oni dosli kod vas i vas pitali::: Majko, oce imam jedan veliki problem pokusavam vec 15 godina ostati trudna, prosla sam bezbroj stimulacija, psihicki i fizicki sam gotova i finasjelno, sta da radim, ja znam da ste vi protiv doniranja ili uzimanja (j.c ili spema) svedno... Sta bi vi rekli svojoj kcerci sinu, sigurno ne nemoj uzimati tude gene, to djete nece nosti ni jedan gen od nas, al ti pati citav zivot i dalje... Moja kcerka je meni na ovo rekla pa ti bi bila nejveci kreten od majke, to bi bio nas zadnji razgovor. Ja sam mislila da je tebi bitno da sam ja sretna i to djete sto nosim ako nije moja jajna celija jesu geni od moga muza koga volim !!! Zar je to bitno ciji su geni? Molim za vase odgovore??? zamijenila si mene i Animagical,ali da ti odgovorim,naravno da ne bih imala ništa protiv,to je njeno tijelo i njena odluka,a ovo je moje i ja imam pravo da ne želim da doniram jajnu ćeliju,kao što ona i bilo ko drugi ima pravo na izbor
|