|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
2.9.2010 9:54:49   
dijana79
Zene šta ima jel neko radio inseminaciju jel neko čeka javite mi.Jedva čekam kad ćemo se prebaciti nauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja se nadam u oktobru .

(odgovor članu dijana79)
Neposredna veza do poruke: 1651
2.9.2010 9:54:53   
andjela_sa
Pozdrav cure....Zbog mije diagnize (PCOS,amenorena) do trudnoce ne dolazi vec dvije godine.Na klomifen nemam reakciju tako da mi sad slijedi prva inseminacija a ukoliko ona ne urodi plodom u aprilu/maju 2011 imam zakazanu IVF u Mariboru.Problem je u tome sto dr Vlaisavljevic zeli da dodjem kod njega u Maribor na inseminaciju.Ima li neko slicna iskustva....razlikuje li se postupak,koliko kosta?

(odgovor članu dijana79)
Neposredna veza do poruke: 1652
2.9.2010 10:05:50   
dijana79
ja sam čula za Maribor sve naj meni ako ne uspiju inseminacije u BL idem u Maribor mojim prijateljima je uspjela vantjelesna iz drugog puta doduše u Mariboru samo napreduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image u nove pohode ja jedva čekam drugu inseminaciju i ludim .

(odgovor članu andjela_sa)
Neposredna veza do poruke: 1653
5.9.2010 10:46:41   
sheky
Hvala vam od srca na čestitikama,preključe sam bila na kontroli kod Godinjaka i hvala bogu sve je ok 12 nedjelja je nastupila.Najbitnije je da se ne odustaje,gledam na klinici svaka druga žena radi inseminaciju samo je pitanje kad će upaliti držim vam fige user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 1654
5.9.2010 10:51:32   
sheky
Pozdrav draga.....inseminacija kao metoda oplodnje je svugdje ista gdje god radila,ja sam je radila u Sarajevu na klinici kod dr.prof.Godinjaka i iz prve je upalilo mada se nisam puno nadala a što se tiče novaca morala sam kupiti spermavoč 125,00km i inekciju koju su mi dali za pucanje folikula 25,00km to je to bar u Sarajevu.

Neposredna veza do poruke: 1655
5.9.2010 14:35:45   
ena0002
Sheky a koja vam je bila dijagnoza? Kakav je nalaz kod tm?

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu sheky)
Neposredna veza do poruke: 1656
6.9.2010 8:34:46   
andjela_sa
Ja koliko sam shvatila idem na inekcije jer nema odgovora na klomifen.Ni ja se ne nadam previse,ova inseminacija mi je samo eto jos jedna stavka za odraditi do VTO...........nenadam se!!!

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1657
6.9.2010 11:00:49   
patrizia
pozz drage moje cure

Tek sam sada smogla snage da vam se javim.Opet sam jučer dobilauser posted image ,i ne da sam tužna ,nego sam pretužna.Vise ni sama neznam sta je uzrok ovog neuspjeha,jer sma imala 2 folikula za ocjenu 10,endometrij 14 mm,nalaz muža puno bolji nego prosli,ali eto opet nista.Bila bi puno sretnija kada bi bar zanala uzrok,al eto neznam zašto.Danas sam opet zvala ordinaciju Balić i dr ce mi se javit.Ali vjerujte sada u ovoj situacji u kojoj sam trenutno,neznam uopće dali zelim viise raditi inseminaciju,jer toliko mi utice na zivce,da vec 10 sati nisam prestala plakati....Mozda sam vas malo rastuzila sa ovim,ali nemam se kome ovako izjadat :((
Svim curama koje ocekuju pozitivnu betu ovih dana zelim iz sveg user posted image user posted image user posted image user posted image
Nadam se da cu i ja jednog dana ugledati svojuser posted image

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

Neposredna veza do poruke: 1658
6.9.2010 11:10:12   
Leva
Patrizia glavu gore iako znam da si sada uzasno tuzna. Nema tu draga nikakve garancije, na zalost user posted image  Mi smo jedan IUI napravili sa Oligoastheno, jedan sa Oligo i 3 sa Normo i ni jedan nije uspio... Nekima iz prve uspije sa Oligoastheno tako da imam obicaj reci da cemo zatrudniti onda kada nam se Bog smiluje jer sve ostalo je neizvjesno. Ni IVF ne daje puno bolje garancije od IUI. Moja prijateljica se sprema za 16. IVF i iskreno se nadam da ce barem sada uspjeti...

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1659
6.9.2010 11:16:00   
patrizia
Draga Leva
Neznam sta da ti kažem,al sam stvarno na rubu živaca.Zao mi je tvoje prijateljice ,nesmijem ni zamisliti kako joj je.Sad su me zvali iz ordinacije i dr kaze da 1-2 mjeseca pauziram pa da vidimo sta i kako dalje.
Sve mi je takoder jasno da ce beba doci tek kada dragi Bog to odluci,ali je valjda ova tuga isto toliko jaka i nemozes je kontrolirat.

Pusa

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1660
6.9.2010 11:24:50   
Leva
Ruzno je reci ali stvarno covjek s godinama sve pregori pa tako i te neuspjehe nakon IUI. Sjecam se da sam se jedva natjerala da uradim test nakon dva zadnja i uradila sam ih samo zato sto sam morala prestati sa Utrogestanom. Budi tuzna dan -dva i nemoj dozvoliti da ti ovo upravlja zivotom. Odmori se dva mjeseca i onda lagano u nove borbe user posted image
Pusa

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1661
6.9.2010 11:28:05   
ena0002
Patrizia jako mi zao zbog user posted image , malo odmori sad, 2-3 mjeseca, malo da ne mislis o tome, i ja imam iza sebe dvije neuspjesne inseminacije i krajem mjeseca cu aBd raditi trecu.....i ne znam sta me ceka, ali znam da necu odustati. Treba snage da preprodimo svaki neuspjeh ali opet ako nista ne poduzimamo ne mozemo se ni nadati. Isplaci se sad a sutra je vec novi dan, nova nada user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1662
6.9.2010 11:47:15   
mina minka
patrizia mila otplaci malo pa bice bolje abd. eto ima jos zena kojima nije uspjelo i koje ieu dalje.pa tako moras i ti smoci snage. ja nisam nikad radila inseminaciju a znam da bi i meni bilo tesko. izjadaj se tu smo da te oraspolozimo i pruzimo ti utjehu

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1663
6.9.2010 11:59:32   
patrizia
hvala vam drage moje cure

nekako budem malo tuzna,pa me malo popusti i tako.Nadam se da cu za dan-dva biti puno bolja.Inace sam jaka osoba i borim se cijeli zivot za nesto,ali ovo me svaki put dovede na rub.Ne samo insmeinacije nego sam i prije oplakala svaku prokletuuser posted image .Sve cemo mi jednog dana imati svoje male prekrasneuser posted image ,samo je pitanje vremena i strpljena.
Puno vam hvala i vi ste najbolje cure,saljem vam mnogoooouser posted image user posted image user posted image

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 1664
6.9.2010 13:01:38   
smarija
e moja patrizia stvarno mi je zao ali ne dozvoli da te to obeshrabri i rastuzi,sto ja kazem jedan korak naprijed,tri nazad,mozda zvuci grubo ali je tako.
ja sam prosla 4 inseminacije (iz druge sam ostala trudna ali je zavrsilo spontanim)pa sam sad trebala ici u postupak vanjelesne za septembar mjesec i pronadju mi eserihiju bakteriju pa se odgodi do oktobra pod uslovom da se izlijeci bestija,jer sam do sad vec imala kontrolni nalaz koji je isto pokazao.
sad slijedi ponovo terapija pa cekanje da vdim sta sad.
I eto vidis samo se vrtim u krug,ali ja se nedam,necu da dozvolim da me to unistava sta bude bice ja tu nista promijeniti ne mogu.
pozz od mene user posted image

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1665
6.9.2010 17:19:02   
rerica
Patrizia,glavu gore ne smijemo odustati,vjeruj da znam kako ti je,ja iza sebe imam 8 inseminacija neuspjesnih,peta bila uspjesna al spontani u nepuni drugi mjesec,trebala sam prosli mjesec ici poslije 2-o mjesecne pauze al nesto ne mogu jos,valjda mi vise sve svejedno user posted image user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 1666
6.9.2010 23:00:40   
ledy blue
Patrizia zao mi je..odmori se..pa idemo idalje...nadati se da ce iduca uspjeti...
Ja cu abd krajem septembra 5 insiminaciju...sto leva lijepo objasni ...nako niza neuspjeha ne ocekujem cudo...al treba pokusavati...bolje je sve nego sjediti skrstenih ruku...ili ti nogu user posted image da budem preciznija user posted image

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1667
7.9.2010 9:25:20   
Starka
Draga Ledy blue od srca ti želim da ti 5 insinimacija bude i posljednja, da napokon user posted image .Navijam za tebe svim srcem user posted image user posted image .

I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala.
II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica.
III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena.
IV AIH, beta 0
V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0

Neposredna veza do poruke: 1668
7.9.2010 9:28:18   
Starka
Draga Patrizija suosječam s tobom od srca. Tačno znam kako te tuga razdire user posted image .

< Poruku je uredio malena27 RR -- 12.9.2010 0:27:42 >

I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala.
II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica.
III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena.
IV AIH, beta 0
V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1669
7.9.2010 14:51:58   
aidicaa
Patrizia jako mi je zao...ali odmori 1-2 meseca pa opet u borbu i bit ce bebica akb user posted image
Lady nek ti je sa srecom inseminacija, i da uspe akb insalla user posted image

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

Neposredna veza do poruke: 1670
11.9.2010 22:21:13   
ledy blue
Draga moja straka i aidice  hvale vam !! user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 12.9.2010 0:27:10 >

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu Starka)
Neposredna veza do poruke: 1671
11.9.2010 22:37:53   
iv@ncica
za  sve  nase  trudiliceuser posted image user posted image user posted image  

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 1672
13.9.2010 13:10:21   
sheky
Kada je muž uradio spermatogram ustanovljena mu je jaka upala i propisan mu je bio Heramicin 10 dana da pije a što se tiče inekcije data mi je za brže pucanje folikula zbog inseminacije.Noć prije inseminacije sam morala doći na kliniku u ambulantu u 23:00 tačno gdje sam i primila inekciju Pregnil a sutradan u 11:00 su mi radili inseminaciju.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1673
13.9.2010 13:15:51   
sheky
Ne mora da znaći da ne reaguješ kako treba na Klomifen,moja kolegica je radila prvu inseminaciju.Uzimala je klomifen ali joj nisu dali inekciju zato što je imala puno folikula i bojali su se da ako bi joj dali inekciju moglo doći do nastanka vodenih cista.

Neposredna veza do poruke: 1674
25.9.2010 22:07:37   
ledy blue
Evo ja da prijavim ..moja insiminacija br.5 zakazana u utorak !!!

(odgovor članu sheky)
Neposredna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *