emiih -> RE: Inseminacija (7.5.2010 19:06:52)
|
Joj super ste,hvala vam puno na cestitkama. patrizia Ja na tvom mjestu nebi dugo cekala.Kod MM je 32% bilo progresivno pokretnih,a kod mene je bilo uvijek sve ok. Mene su samo zavukli moj ginekolog i urolog MM.Obadvojica su govorili da je to ok,i da pokusavamo,pa ce uspjet,jer kao za oplodnju je potrebna samo jedna.Milsim to stoji,ali tako moze godinama trajat.Kod mene je i trajalo 4 pune godine,nije se nista desavalo.A ja jos su mi govorili da je to vjerovatno smao psihicki,da sam se ja opteretila previse i da zato nece da uspije.Ubijedili su me bili da je problem u mojoj psihi,bila sam ljuta sama na sebe,jer kao blokiram sve svojom psihom. Onda sam promijenila ginekologa,i on mi je odma rekao da nalaz MM nije ok.Mada je i on rekao da ne iskljucuje mogucnost da zatrudnim prirodnim putem,ali to moze dugo,dugo trajat. On mi je onda predlozio inseminaciju,jer tom prilikom se skrati put koji plivci moraju preci,tako da je to kao optimalna metoda za nas. I eto prva je bila vec uspjela ali se nije bila odrzala,al ipak nesto se pocelo dogadjat.I evo sad druga inseminaciju je takodje uspjela,pa se nadam da ce aBd biti sve ok,i da ce se razvijat fino.Da jos dodam ovaj doktor je prvo bio dao neke vitamine za MM,koje je pio 3 mjseca,ali nisi nimalo pomogli cak ni 1%. A nedavno sam razgovarla sa jos jednom doktoricom,koja je mijenjala bila ovog mog dok.,i tako me i ona pitala sta je do sad bio problem,i ja joj tako kazem da su mi govorili da je i 32% ok nalaz,i da ce to biti,medjutim i ona mi na to odma rece da se taj nalaz ne moze smatrat ok,da to nije nikako dovoljno. A inseminaciju sam radila u Becu,posto trenutno ovdje zivim.
|
|
|
|